Партнер рубрики Події

Коли штрафуватимуть пасажирів без квитків у маршрутках та тролейбусах

Коли штрафуватимуть пасажирів без квитків у маршрутках та тролейбусах
  • До 1 березня контролери лише попереджають пасажирів без квитків та пояснюють, що його таки потрібно просити у водія.
  • З 1 березня за безквитковий проїзд у тролейбусі штраф буде 60 грн плюс вартість квитка. А у маршрутках - 80 грн плюс вартість квитка. 

- Безготівковий розрахунок у нас уже налагоджений. Пасажири з картками отримують квитки, - каже Ігор Мединський. - Щодо пільгового квитка, то його теж видають. А от з квитками при готівковому розрахунку ще є проблеми. Але думаю, що і цей процес скоро налагодиться. 

Водіїв не штрафуватимуть

Йдеться про контролерів, які з 1 березня таки штрафуватимуть пасажирів без квитка. Водіїв, які не видають квиток - не штрафуватимуть. Бо, як зазначив пан Мединський, відповідальність за безквитковий проїзд, згідно законодавства та правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, несе саме пасажир. Проте, як каже начальник управління, штрафування пасажирів все таки має вплинути і на водіїв - вони почнуть видавати квитки.

- Штраф за безквитковий проїзд у тролейбусі буде 60 гривень плюс вартість квитка, - зазначає пан Мединський. -  А у маршрутках - 80 гривень плюс вартість квитка. 

Поки лише попереджають

Розпочали контролери свою роботу з 15 січня. Проте більше тижня пасажири про це навіть не знали, бо контролерів ніхто не бачив. Як працюють ці люди бачила журналіст "20 хвилин" 26 січня. Чоловіків було двоє. Коли зайшли у автобус, представилися. Один з контролерів сів біля водія, дав йому підписати якийсь документ. Другий пішов по салону перевіряти квитки. Вони були у кількох пасажирів, проте контролери тоді нікого не штрафували. Лише сказали, хто не має квитків обов’язково взяти їх у водія. Також наголосили, що квиток повинен бути валідований, а не старого зразка. Контролери проїхали зупинку і вийшли.

Читайте також: "Контролери працюватимуть так, що скучно не буде"

Пасажирів привчатимуть

Зараз контролери і справді лише попереджують пасажирів та, як кажуть в управлінні, привчають брати квиток за проїзд. До цього часу ще жодного пасажира не оштрафували. Але, коли вони запрацюють згідно плану, тоді буде лад з безготівковим квитком.  Як каже Ігор Мединський, десятки років водій не звик видавати квитки, а пасажир не звик їх просити. 

- А зараз раптово поміняти підхід до цього тяжко, - пояснює пан Мединський. - Це ж те саме, що було з водіями. Вони обурились, чому тікає готівка з рук. Як це так? То вони були майже власниками готівки, а зараз все по-іншому. Та ж ситуація з пасажирами. Якщо не контролювати та не роз'яснювати їм, що вони повинні мати квиток, то нічого не зміниться. 

Читайте також: "Не маєте картки тернополянина? Не претендуйте на провалідований квиток": водій маршрутки нахамив жінці

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Orusja Derevlyak

    Штрафувати треба пасажирів бо вони ніхто нехоче брати талончик я їхала мар 7 цілий автобус людей водій пробивав талони пенсійні а за готівку видав 2 білети і по карточці електроні тоже було 4 чол а від базара до 2 лікарні  .
  • Anonymous

    це водіїв маршруток треба штрафувати

    Дон Карлеон reply Anonymous

    Питання полягає у тому за що іменно штрафувати? За зайців у салоні - ні (тому що це обов'язок пасажира оплатити проїзд), а от за присвоєння коштів перевізника шляхом приховання дійсної кількості обслужених пасажирів - не тільки штраф, а і адміністративна чи кримінальна відповідальність згідно закону  (в залежності від систиматики правопорушення і розміру присвоєних коштів). Крім того існує посадова інструкція водія, де чітко прописані обов'язки і наслідки їх порушення. А якщо не прописано, то це проблеми перевізника-роботодавця.
  • Діонісій

    от мене прикалує, ти платиш гроші і ще маєш , щось випрошувати.

    доречі, в деяких маршрутках шофери видають квиток з валідатора без питань і нагадувань. але більшість рагуляки, таке враження, що ти їм сказав гроші повернути назад і провезти безкоштовно.

    Петро Білецький reply Діонісій

    Це намагання перекласти це все зі слабої голови на здорову. А ти не плати штраф. Почитай закон. Якщо цей контроллер не має посвідчення з написом "Контроллер", житон або картку з його номерним знаком і при оплаті штрафу квитанції на спец папері - це це просто якийсь лівий чувак, а то шо він з міської ради не дає йому права порушувати закон
  • Дон Карлеон

    "Безготівковий розрахунок у нас уже налагоджений. ....  А от з квитками при безготівковому розрахунку ще є проблеми. Але думаю, що і цей процес скоро налагодиться."

    Це як розуміти? Налагоджено чи все ж є проблеми?

    Новини Тернополя 20 хвилин reply Дон Карлеон

    Там "при готівковому розрахунку ще є проблеми". Уже виправили, дякуємо за зауваження!

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/koli-shtrafuvatimut-pasazhiriv-bez-kvitkiv-u-marshrutkah-ta-troleybusa-10675677.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up