Партнер рубрики Події

Тернополяни обурені поведінкою ромів і бояться, що ті захоплять місто

Тернополяни обурені поведінкою ромів і бояться, що ті захоплять місто
  • Все частіше тернополяни скаржаться на ромів, які чіпляються до людей, або неадекватно себе поводять.
  • В поліції кажуть, що при виявленні правопорушення вони складають адмінпротоколи. 

- А що це за така дискримінація? – обурюється тернополянка Світлана Кравчук. - Якби біла дитина голою бігала по вулиці, то вже б батьки мали геморою, більше як снігу взимку. Вже б поліція приїжджала, проводила профілактичну бесіду з батьками, передавали інформацію в соцслужби, органи опіки. Всі б разом тренділи, що це - недогляд, не виконання батьківських обо'язків. А циганчата що, не люди? Чи їхні батьки не мають паспортів? Чому поліція нічого не робить - нюхають клей - нормально, жебракують - нормально, бігають голі дорогою і наражають себе і водіїв на небезпеку - нормально? Це, виходить, дискримінація. Але дискримінація щодо нас, не циган. 

У редакцію «20 хвилин» звернулась ще одна тернополянка, яка не менш обурена тим, як поводяться роми, а поліція нічого не робить. 

-    В неділю, 20 серпня, у Центрі стала свідком такої неприємної ситуації: біля пам’ятника Соломії Крушельницькій сиділо два малих цигани і на очах в усіх людей займались онанізмом, - розповідає тернополянка Олена. – Люди проходили повз них і всім було байдуже. Там ж стільки батьків з дітьми гуляє. Я просила в хлопців, щоб ті їх прогнали, але ніхто не хотів допомогти.

Відео дня

Читайте також: Тернополяни викликали патрульних через голих циганчат біля дороги

Жінка досі не може зрозуміти байдужість тернополян та боїтьсяя, що цигани захоплять місто.

-    Я тоді подзвонила у поліцію, але циганчата напевно почули, вдягнули свої штанці і втекли, - каже жінка. - Поліція їх не знайшла. Я написала начальнику ГО Нацполіції Олександру Богомолу, а він відписав, що в таких випадках потрібно звертатись на «102». Я дуже шкодую, що не сфотографувала тих малих, але такі фото напевно і виставити десь не етично. Такими темпами у Тернополі скоро буде циганський притон.

Пані Олена розповідає, що неодноразово бачила, як малі роми в кущах нюхають клей, чіпляються до людей.

-    Біля «Старого Сільпо» випросили в продавщиці два кульки, залізли в кущі і почали нюхати клей, - продовжує жінка. – А тоді в «Центрі» ті циганчата з тими своїми «причандалами» полізли у фонтан купатись, потім батьки своїх дітей туди ногами занурюють. Це жах якийсь. Цю тему потрібно піднімати, бо вони вже на стільки обнагліли. Вони раніше були біля автовокзалу, а тепер вони всюди. І покажуть тобі, і обізвуть....

В управлінні патрульної поліції Тернополя кажуть, що вони періодично отримують скарги від тернополян стосовно осіб ромської національності.

-    Ми не ділимо людей за якимось критеріями: національність, соціальним статусом тощо, - повідомляють у прес-службі патрульної поліції. - Якщо виявляємо підозрілих - перевіряємо. 

За розпивання алкоголю в заборонених законом місцях, появу в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, порушення громадського порядку, нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян – патрульні складають відповідні адміністративні матеріали за ст. 173 КУпАП, 178 КУпАП, 175-1 КУпАП. 

В управлінні соціальної політики кажуть, що впливу на ромів не мають. А, якщо ті порушують порядок, то тернополянам потрібно звертатись у поліцію. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Петя

    Ми ж Європейська країна? А це є європейська демократія. Не знали? Подивіться що робиться в Франції - араби окупували країну і зробили з неї смітник як в себе дома, і всі тільки плачуть і нічого не можуть зробити - бо в них рівність і демократія. А в нас все теж саме буде, ще не довго лишилось,  вийдіть на вулицю і подивіться хто ходить по вулиці.
  • Анонім

    Шановна редакція 20 хвилин для чого Ви виставляєте такі огидні фото того скотського бидла ,і тим самим робите популяризацію ,рекламу тим ромам .

    Anonim reply Анонім

    Те, що вони робили в центрі міста -  не менше огидніше. Якщо люди проходять мимо і не звертають уваги, якщо поліція не намагається навести порядок. То може хоч преса приверне увагу свідомих громадян, які хочуть жити і виховувати дітей в нормальному суспільстві.
  • Розорвать Лопнуть

    Ну складуть ті адміністративні матеріали і що дальше? Поліція від’їхала, ситуація повернулася на круги своя. От не панькалися б з ними, а відправляли куди подальше, то б може й толк був. А то дійсно виходить, що нас білих простих громадян, зразу до відповідальності, а їм хоч би що. Виписали той протокол, він ним підтер дупу і плював він на наші закони…
  • Лілія Короташ

    Якщо поліція не реагує,як слід, управління соц.політики"наша хата скраю,янічого незнаю",то тоді хто має цим займатися????Чи чекаємо ,не доведи Боже, як в Одеській області трагедії за участю ромів?АЖ тоді почнуть "шуршати" всі правоохоронні органи і тому подібні?Ганьба!!!!! а ще хоче мер міста зробити з Тернополя туристичне місто №1........Так є що показати.....РОМО-ТЕРНОПІЛЬ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up