Партнер рубрики Події

Мерія не поспішає розповідати про своє "таємне" комунальне підприємство

Мерія не поспішає розповідати про своє "таємне" комунальне підприємство
Нещодавно в Тернополі виник ще один земельний конфлікт. Мова йде про сумнівну забудову на Будного, яку офіційно здійснює комунальне підприємство міської ради "Масив".

Землю під багатоповерхівку комунальникам, як це традиційно буває в Тернополі, дали безкоштовно. З часом там може з'явитися багатоповерхівка котру профінансує якийсь інвестор. Ця популярна схема дозволяє оминути земельний аукціон та наповнення міської казни. Крім того представники мешканців будинків розташованих по сусідству з майбутнім будмайданчиком стверджують, що в КП "Масив" немає усіх документів для забудови.

Зазвичай такими "корисними" забудовами займається комунальне підприємство міської ради "Тернопільбудінвестзамовник". Та в даному випадку засвітилося нове КП. Про "Масив" я вперше почув в контексті цього скандалу. Це дивно, бо ж міські новини пишу вже сьомий рік і значний кавалок того часу спеціалізувався на ЖКГ... Не чули про нього й колеги-журналісти. Дислокується КП на Коперника, там де й управління ЖКГ. Та найдивніше, що в управлінні не знають деталей про цю організацію та не можуть з нею "звести" бо ж на Коперника лиш приходить кореспонденція, яку потім "хтось приходить та забирає".

Що це за підприємство, чим займається, скільки людей працює, які землі давали да для чого запитали в міській раді – структурі, яка створила КП, якій воно підпорядковується.

Відео дня

"Комунальне підприємство є окремою юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інший рахунки в установах банку, печатку зі своєю назвою і символікою, фірмовий бланк зі своїм найменуванням.... Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації", з метою повного та належного розгляду поставлених в запиті питань направляємо цей запит КП ТМР "Масив" – повідомив у відповідь на наш запит Володимир Камінський.

Така відповідь, схоже, банальне затягування часу. Мова йде, нагадаю, не лише про сумнівну забудову, а й видалення зелених насаджень на будмайданчику.... Крім того, згідно зі статтею, на яку послались в мерії, випливає, що розпорядник інформації (мерія) "не володіє і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит". Тобто схоже, що в міській раді не знають нічого про своє ж комунальне підприємство, його місцерозташування, керівництво, діяльність. Не знають там, схоже, й про виділення земельних ділянок (про які ми запитували)...

Продовження про КП "Масив", земельні ділянки які освоює та забудови, які здійснює, згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Рома

    Мені здається відповідь така, яке і запитання. КП - юридична особа. може бути ьільки директор на півставки і бухгалтер на чверть ставки. Цього достатньо.
  • Робокоп

    Підприємство - це юрична особа. Воно може мати лише віртуальну адресу і не обов'язково має мати працівників.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up