Партнер рубрики Події

Під парк на "Алясці" виділили 10,5 га землі. Що робитимуть на інших 7 га?

Під парк на "Алясці" виділили 10,5 га землі. Що робитимуть на інших 7 га?
  • Ділянка на "Алясці", де планують зробити парк, має площу 17,5 га. Зелена та відпочинкова зона буде лише на 10,5 га. Решту 7 га передбачено для забудови. 
  • Власники дач, що розташовані на вказаній земельній ділянці, компенсацій не отримають, оскільки ця земля є у комунальній власності міста. 

Нагадаємо, петицію про облаштування нової паркової зони в районі вул. Київська - Тарнавського Максим Дігай зареєстрував ще 17 квітня 2018-ого. Петицію підтримали і тернополяни, і депутати, і виконком міської ради.  На сесії міської ради 8 жовтня 2018-ого вирішили сформувати рекреаційну зону (парк) на земельній ділянці загальною площею до 10,5 га. Згодом, 4 березня, чоловік зареєстрував нову петицію. В ній йшлося про те, що "зелені насадження дачного кооперативу на перетині вулиць Київська - Тарнавського мають площу 17.5 га, а на сесії міської ради затвердили територію майбутньої рекреаційної зони тільки в межах 10.5 га". Чоловік запитував, куди поділося ще 7 га? 

Як роз'яснили у міській раді у відповіді на наш інформаційний запит - для парку виділили 10,5 га, а не 17,5, тому що 7 га цієї земельної ділянки передбачено для забудови.

- Земельну ділянку площею 7 га, розміщену в 14-ому житловому мікрорайоні Тернополя, обмеженого вулицями Тарнавського, Володимира Великого, Липницького, Київська, передбачається використовувати для розміщення житлової забудови, громадських будівель та споруд, інших об'єктів загального користування. Більш детальну інформацію з даного приводу можна буде отримати після завершення розробки детального плану мікрорайону, - йдеться у відповіді на наш інформаційний запит.

Відео дня

Відповідь підписана заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторією Остапчук. 

Чи буде компенсація власникам дач, які поки розташовані на місці майбутнього парку, у міській раді кажуть, що ні. І пояснюють, що земельна ділянка на вул. Тарнавського-Київська знаходиться у комунальній власності міста. Тому рішенням міської ради від 19.12.2018р №7/31/49 дано дозвіл управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради на складання проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території рекреаційного призначення – парку, з наданням земельної ділянки в постійне користування, за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею до 10.5 га за адресою вул. Київська-Тарнавського.

А тим часом міська рада оголосила конкурс проектів майбутнього парку. Триватиме він з 22 квітня до 22 червня.

Детальніше про умови читайте тут: Маєте власне бачення, як має виглядати новий парк на "Алясці"? Міська рада оголошує конкурс
 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Сєржик Сєржик

    То лисе мале чучело іменуєме " полтіннік" пороздерибанив все місто і позаліпляв будовами а кожний клаптик  землі у місті!  І там за озером вирубав половину лісу... А тепер ще з дач хоче урвати...
  • Христина Кобилецька

    Джаз
  • Natalia Kohut

    А 7 га що миші зїдять? От блін какаха. Ну як так можна. Виходить, що зелені насадження з появою парку зменшаться у місті, а не збільшаться.
  • Сережа Гуров

    Ненажерливі "володарі "міста.Все хапають

    Наталя Мончак reply Сережа Гуров

    Сережа Гуров саме головне, що всіх це влаштовує......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up