Партнер рубрики Події

Міська рада відмовляється платити за учнів профтехучилищ з області

Міська рада відмовляється платити за учнів профтехучилищ з області
  • Система профтехучилищ міста потребує реорганізації, - переконані у Тернопільській міській раді. Проте змінити її не можуть, бо майно ПТУ на балансі облради. 
  • У міській раді  переконують, що фінансування профтехучилищ - зайві витрати для бюджету, адже 80% учнів із населених пунктів області.

Проект рішення про обсяг регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів на 2019-2020 роки розглядали на засіданні міськвиконкому 27 лютого. Проте за скількох учнів ПТУ платитиме міський бюджет так і не вирішили.

Як повідомив Тернопільський міський голова Сергій Надал, зараз усі професійно-технічні училища перебувають на балансі міста, але міських учнів там навчається менше, ніж 30%. Решта - із населених пунктів області.

- З місцевого бюджету профтехучилища фінансуються на суму майже 90 млн. гривень, - каже начальник відділу освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. -  Ми зробили конкретний аналіз за яким понад 72% - це діти з області і відповідно їх навчання мала би фінансувати область. 

Відео дня

Міський голова Сергій Надал зауважив, що кошти, які витрачають з міського бюджету на оплату навчання у закладах ПТУ, можна витратити доцільніше. 

- Можна реорганізувати ці заклади - з шести зробити два. Чому місто має тратити на це 80 мільйонів? - каже Сергій Надал. - Ми мусимо дотягнути таку систему до завершення навчального року. З першого вересня - крапка.

Ольга Похиляк зазначила, що підготує пропозиції із реорганізації системи профтехосвіти. 

- Зараз усі профтехучилища, які розташовані на території міста, є на балансі міської ради, але фактично їх майно у власності обласної ради, - керівник прес-служби міськради Мар'яна Зварич. - Тому ми не можемо зараз розпоряджатись ним, ні реорганізовувати, ні скорочувати систему професій. 

Депутати міської ради на засіданні сесії, яке відбулось 22 лютого, прийняли звернення до депутатів облради про передачу майна профтехучилищ на баланс Тернопільської міської ради. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Света Бацевич

    Вже дожились що ділять дітей на сільських і міських , хотят закрити профтеохсвіту , а майно забрати , а діти щоб вештались  і вагонами на заробітки виїзжали  , бо ж не усі можуть дозволити собі платне навчання в коледжах . Країні потрібні робітничі поофесії , а не юрби юристів з вищою освітою .
  • Юра

    А шо, з шести зробити два, чотири продати або під забудову, лисий тільки чекає, бо дуже обломався з військовою частиною
  • Ірина

    Діяльність міськоі ради і утримування наших депутатів вже давно збиткове.
  • Ігор Васильович

    Надал - зупинись!  Усі ми українці не залежно від реєстрації, а те що в результаті неефективного керування не можете заробити гроші, щоб наповнити бюджет, то хто вам винен ?

    Anonymous reply Ігор Васильович

    Та при чому тут реєстрація? Навчальні заклади, майно яких на балансі обласної ради, повинні фінансуватися з обласного бюджету, а не з міського. Ось і все. Але ж дехто з міських можновладців хоче дерибанити це майно і фінансові потоки на утримання цих закладів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up