Партнер рубрики Події

У Тернополі Митрополит Епіфаній освятив Свято-Троїцький духовний центр і відкрив пам'ятник королю Данилу

У Тернополі Митрополит Епіфаній освятив Свято-Троїцький духовний центр і відкрив пам'ятник королю Данилу
  • 22 травня Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній в рамках свого візиту до Тернополя освятив Свято-Троїцький духовний центр на проспекті Злуки та відкрив пам'ятник Данилові Галицькому на території духовного центру.
  • Як це було, читайте у матеріалі.

Нагадаємо, це вже третій день перебування Митрополита Епіфанія в Тернополі.

Одна із тем візиту Блаженнійшого Епіфанія – проблема дітей зі спінальною м’язовою атрофією.

СМА – це смертельне генетичне захворювання, яке порушує функції нервових клітин спинного мозку, що призводить до м’язової атрофії. Без належного лікування дитина може не дожити до двох років. За даними громадських організацій, в Україні таких дітей близько 200. До збору коштів на лікування дітей-«смайликів» парафії Тернопільської єпархії ПЦУ долучилися ще в лютому.

Відео дня

У рамках візиту Предстоятель ПЦУ зустрівся з хворими на СМА дітьми та їхніми батьками. Зустріч відбулася на території Свято-Троїцького духовного центру.

Відкриття духовного центру відбулося о 9 годині, 22 травня. На відкритті були присутні представники духовенства області та політики.

О 12.30 відбулося урочисте відкриття пам'ятника Данилові Галицькому на території Свято-Троїцького духовного центру.

— Це важливий момент для мене. Важливий і трепетний. Дуже приємно, що в невеликий обласний центр приїжджає вище духовенство, — розповіла тернополянка Людмила Онищук.

Послухати Предстоятеля прийшли понад сотня парафіян. Багато з них приїхали з інших областей.

— Я з донькою приїхала з Дубно, аби послухати Предстоятеля Епіфанія. Мені важливо почути його. Чому? Тому що він той, хто несе слово Боже, і приємно що це слово звучить українською, — розповіла одна з парафіянок.

До слова, багато прихожан були з дітьми.

Всіх охочих пригощали квасом.

Одразу після спілкування з пресою Митрополит відправився на відкриття міжнародного фестивалю духовної пісні “Я там, де є благословіння”.

Читайте також Що думає про війну і пандемію митрополит Епіфаній? Деталі розмови з молоддю із Тернополя (РЕПОРТАЖ)
Митрополит Епіфаній у Тернополі. День перший: що робив і з ким спілкувався (РЕПОРТАЖ)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Ольга Бєлікова

    Ва Но То Крло А російська церква в Україні,то ваша?Константинополь з нами не воює,а Росія.Молись дальше за московських попів,які освячують зброю,що вбиває наших хлопців.
  • Света Куницкая

    Слава
    Господу богу!!!
    Аминь.
  • Степан Микора

    Дань собирает по Тернопольщине
  • Вадим Зеленин

    😁
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up