Партнер рубрики Події

На чемпіонат світу до Тернополя з’їдуться рибалки із різних країн

На чемпіонат світу до Тернополя з’їдуться рибалки із різних країн
Збірні команди з різних країні з’їдуться до Тернополя на XIII чемпіонат світу по лову риби з льоду на мормишку, який відбудеться на Тернопільському ставі.

Безпосередньо змагання триватимуть 19-21 лютого. Приїдуть команди швидше - 15 лютого, аби потренуватися та підготуватися. 

- Наразі триває реєстрація учасників. Вже зголосилися 11 збірних – це команди зі США, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Латвій, Польщі, Білорусі та інших країн, повідомив почесний президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту Любомир Шимків. 

Команда складається з 6 чоловік, проте у складі збірної США, приміром, 17 чоловік, Білорусі – 13. Адже везуть вони  з собою ще й телебачення та пресу. До слова, реєстраційний внесок з команди – 1200 євро. 

Чемпіонат світу у Тернополі проводять вперше, минулого року він відбувся в Фінляндії, додає пан Шимків. Акваторія змагань охоплюватиме середину Ставу – від острівця кохання до «Циганки». Цю ділянку перекриють ще за два тижні до змагань, відтак з 4 лютого ловити рибу там буде заборонено. 

- Ми звертаємось до рибалок, щоб не рибалили у місцях, де має проходити чемпіонат, - каже Любомир Шимків. 
Організатори змагань кажуть, що погода сприяє проведенню чемпіонату. 
- Вибираючи дату, ми вивчали упродовж декількох років погоду і визначили, що найбільші морози припадають якраз на середину лютого, - каже пан Любомир. - 10 см льоду достатньо для проведення змагань за міжнародними нормами. Але від нас вимагають 20 см, - саме таку товщину зараз і має крига на Ставі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    гроші хз куди підуть, зариблення ставу влітку робилось не за гроші риболовних федерацій, а за гроші міської ради.

    знову "радує" некомпетентність журналіста, маю на увазі фото, мормишка і те що на фото трохи відрізняється :)
  • Анонім

    Морозів не буде.....))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину 08:32 Підвищать тариф на 30%: Кабмін говорить про зростання ціни на світло Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 08:01 Світла пам'ять: Тернопільщина втратила двох героїв Віктора Войчишина та Руслана Жаловського photo_camera 22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up