Партнер рубрики Події

Осколок потрапив в шию і тіло паралізувало: у Тернополі допомагають відновитися 37-річному воїну

Осколок потрапив в шию і тіло паралізувало: у Тернополі допомагають відновитися 37-річному воїну

Історію реабілітації 37-річного військового Олександра, який проходить лікування в Тернополі, розповіли в Міністерстві охорони здоров'я.

Олександр — 37-річний військовий (музикант – в цивільному житті), якого паралізувало через розрив ворожої міни, розповідають у МОЗ.

На восьмому місяці служби Олександр натрапив на російську міну під Мар’їнкою. Міна розірвалася, осколок потрапив чоловіку в шию, – в нього паралізувало все тіло. Під обстрілами побратими евакуювали захисника – тягнули його 2 км до безпечного місця, а після – доставили до військового шпиталю, де й зʼясувалося, що у нього травма спинного мозку в шийному відділі хребта.

Відео дня

Спочатку Олександр перебував у реанімаційному відділені однієї з лікарень Дніпра. Після – його направили на лікування до Києва.

Реабілітацію воїн проходить у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні. Спочатку він не міг ходити, сидіти, мав проблеми з диханням та не міг рухати кінцівками, повністю залежав від сторонньої допомоги та потребував цілодобового догляду.

За п’ять місяців Олександр із командою спеціалістів проробив титанічну працю – тривалість реабілітації сягала 4-5 годин на день.

Зараз захисник має великі результати: сідає, може сам пересісти з колісного крісла на ліжко, самостійно їсть, вчиться писати та з підтримкою фізичного терапевта може пройти 100 метрів.

Під дописом — чимало коментарів зі словами підтримки.

Елена Маркова коментує: Саша, ми віримо в тебе, ти обовьязково одужаєш. Ми молимося за тебе, хай Господь береже тебе і твою сімью! Ми переможемо!

Наталя Олександрівна написала: Дякую тобі, я вірю що скоро побачу тебе знову з гітарою на сцені. Бог прославиться через твоє життя

Sergius Titars коментує: Саня, вчора бачив як ти співав свою пісню !!! Ми співали разом !!! Вірю, що скоро ти будеш танцювати !!! Ми всі за це молимося !!!

Anastasiia Lap коментує: Дякувати Богу, що живий! Пишаюся та дякую тобі за мужність та вірність

Ксения Тищенко коментує: Бог великий в житті людей. Господь бережи кожного солдата, лікаря, волонтера і всіх людей які наближают нашу перемогу

Галюнчик Макіяшина-Споденюк коментує: Спасибо всім хто допомагає і опікується нашими героями. Ви також герої. Бережи усіх боже 

Нагадаємо, раніше 20 хвилин розповідали історію хлопця з Харкова, якого тернопільські лікарі буквально витягли з «того світу».

 

Читайте також:

Повноцінне життя після травм та інсультів можливе: як у тернопільській лікарні рятують людей « з того світу»

Рятував захисників та поранених цивільних: історія херсонського нейрохірурга, який переїхав до Тернополя

У лікарні швидкої допомоги в Тернополі відкрили нове реабілітаційне відділення

14 медичних закладів Тернопільщини можуть надавати безоплатну реабілітаційну допомогу

Хлопця з Харкова тернопільські лікарі буквально витягли з «того світу»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач04

    Тк.зв. тернопільським "журналістам" не завадило б "підтягнути" граматику. Осколок (рус.) - уламок (укр.).
  • Поліна Дайнега

    Ого….нехай Бог береже нашого захисника🙏🏻🇺🇦

keyboard_arrow_up