Партнер рубрики Події

Перекриють лиш частину Гаївського мосту

Перекриють лиш частину Гаївського мосту
  • З 2-ого травня розпочнуть демонтовувати частину Гаївського мосту. Іншу частину зроблять із двостороннім рухом лише для легкових авто. Для вантажівок зроблять обмежувачі.
  • Про це йшлося на виконкомі міської ради в середу, 17 квітня. 

-На засіданні комісії з надзвичайних ситуацій в Тернополі були заслухані експерти, - говорить заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. - Їхні звіти про обстеження даного шляхопроводу говорять про те, що він перебуває в аварійному стані, а саме - непрацездатний. Тобто він повинен бути виведений із експлуатації у зв'язку з тим, що проїзд по даному шляхопроводі загрожує обвалу і ймовірним техногенним катастрофам, людським жертвам. Представники ДСНС підтримали цю пропозицію.

А представники львівської колії "Укрзалізниці", як каже пан Стемковський, щомісяця направляли листи з пропозицією обмежити експлуатацію мосту, бо з нього на колії падають бетонні брили і створюють небезпеку для руху потягів. Директор департаменту Львівської залізниці звертав увагу на те, що вантажні потяги тією ділянкою часто перевозять хімсполуки. 

- Відповідно, не дай Бог, у випадку якихось техногенних ситуацій, коли станеться обвал конструкції або може впасти авто, а в той момент якраз проїжджатиме вантажний потяг з цистернами із хімічною речовиною, то може прийдеться евакуйовувати частину міста. Це були його слова, - каже Владислав Стемковський. - Був варіант взагалі припинити експлуатацію. Але враховуючи, що шляхопровід складається з двох мостів: один збудований на одинадцять років раніше в 1968-ому році, а інша на початку 80-х років і саме ця, так звана, нова частина швидше вийшла з належного стану, бо там світлофори, перехрестя, відбувалося гальмування вантажівок. 

Відео дня

Влада розуміє, що пропозицію повністю перекрити міст спричинить проблеми з трафіком руху авто в Тернополі, тому пропонують вивести з експлуатації саме "нову" частину шляхопроводу у напрямку від Протасевича на Об'їзну.

- Почати її терміновий демонтаж. А частину, яка введе з Об'їзної на Протасевича, тимчасово залишити виключно для легкового транспорту в режимі двостороннього руху, - каже заступник міського голови. - Заборонити проїзд вантажівок, встановити висотних обмежувачів, щоб навіть фізично не допустити там руху великогабаритного транспорту. Ми зараз запобігаємо виникненню ймовірних аварій, катастроф. 

Схема об'їзду для вантажівок та іншого транспорту:  

Як додав міський голова, це проблема не лише Тернополя, а й всієї області. Місто виділило частину коштів, а решту очікують з держбюджету. Якщо фінансування не буде, то місто самостійно оплатить ремонт, але це буде довше. Щоб не допустити транспортного колапсу, до моменту перекриття частини мосту мають відремонтувати вулицю Гайову та "горбатого мосту". Як повідомляли раніше, уся вартість робіт з реконструкції шляхопроводу та підходів складає 205,476 млн. грн.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Шалай Віталій

    Тепер будемо стояти не від Лесі Українки , а від аквастради
  • Oleksandr Skrypnyk

    Там фури і вантажні машини як їздили так і издять і поуй ті знаки бо так ближче
  • Андрій Дедів

    то на ковбаску до свєт
  • Роман Дедів

    Це за що такі гроші?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up