Почаївська лікарня закрита, лікарі – на обсервації: куди тепер доставлятимуть місцевих

Почаївська лікарня закрита, лікарі – на обсервації: куди тепер доставлятимуть місцевих
  • У чотирьох медсестер Почаївської районної лікарні діагностували COVID-19. Ще 27 медпрацівників, які контактували з хворими, тепер на обсервації. Наразі у лікарні перебувають лише медики.
  • Чи забезпечена лікарня усім необхідним, як почувають себе хворі та де тепер лікуватимуть людей, коли лікарня закрита – дізнавався журналіст «20 хвилин».  

У Кременецькій районній державній адміністрації розповідають, що наразі працюють над забезпеченням лікарень усім необхідним. Активно долучаються місцеві, підприємці та всі небайдужі.

- Наразі, ми виділили кошти з бюджету для медичних закладів, та скасували витрати які не є нагальними, – розповідає перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В’ячеслав Онишкевич. - Нам вдалось виділити близько 300 тис. грн на лікарні. Окрім того, ми оголосили про збір допомоги. Наразі в нас є два благодійних рахунки – рахунок лікарні та благодійний фонд. Близько 400 тис. грн вдалось зібрати силами благодійників. Наші підприємці закупили необхідне обладнання. Звичайно, апарат штучної вентиляції легень за 900 тис. грн не так легко придбати, тому ми збираємо ці кошти. Активно долучилися волонтери, тому поки що лікарня забезпечена усім необхідним.

Як пояснює В’ячеслав Онишкевич, зараз у районній лікарні медики перебувають на обсервації, які контактували з хворою дівчинкою. Місцевих до лікарні наразі не доставляють.

Відео дня

- Ми спілкувалися з представником екстреної медичної допомоги, щоб звичайних хворих поки що не везли у Почаївську лікарню, щоб вони не контактували з людьми на обсервації, - пояснює пан В’ячеслав. - Інші місця, де можна доставляти хворих, у нас є.

Людей, яких мають госпіталізувати, везуть в терапію районної комунальної лікарні, - пояснив В’ячеслав Онишкевич. Тому жителі міста без медичної допомоги не залишились.

Ми поспілкувалися з головним лікарем некомерційного комунального підприємства «Почаївська районна комунальна лікарня» кременецької районної ради Богданом Кучером. Він пояснює, що наразі ситуація під контролем. Засобів захисту, медикаментів та експрес-тестів для визначення коронавірусу достатньо.

- Поки що ми повністю забезпечені усім необхідним на перший період, - пояснює головний лікар. – Нам багато допомагають волонтери, з Почаївської лаври є підтримка, виділили кошти з районного та міського бюджету.

Однак апаратів штучного дихання у лікарні всього два - каже директор.

- Наразі ми маємо два апарати ШВЛ, але якщо буде необхідність, то нам допомагатимуть з області, - Каже Богдан Кучер. – Експрес тестами ми забезпечені.

Також Богдан Кучер спростовує, що довгий час лікарі та медичний персонал не мали засобів захисту.

- Те, що засобів захисту не було – не правда, - запевняє головний лікар. – Ми одразу отримали засоби захисту від управління охорони здоров’я, частину закупили самі. Волонтери з Почаївської лаври шили засоби захисту. Одразу долучились підприємці. Тому як тільки це все починалося, в нас забезпечення вже було.

Працівники Почаївської лікарні, дякують всім, хто відгукнувся на заклик про допомогу. Силами волонтерів вдалось придбати 20 кисневих балонів, 200 літрів дезінфікуючих розчинів, маски, рукавички.

 

Серед лікарів хворих на коронавірусну інфекцію немає. Захворіло четверо медсестер. Решта працівників пройшли лабораторний аналіз. Діагноз COVID-19 у них не підтверджено. Уже в четвер, 9 квітня, у них закінчиться період обсервації.

Директор також спростовує інформацію, що лікарня не буде приймати хворих на COVID-19.  Наразі лікарня може приймати хворих з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції, а от людей з іншими хворобами – ні.  

- Наразі в лікарні є двоє пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, - розповідає Богдан Кучер. – Це молодший медичний персонал. Ще двоє вдома, під наглядом сімейних лікарів. Стан пацієнтів задовільний. Решта перебувають на самоізоляції. У лікарні це 13 чоловік чекають закінчення періоду обсервації. Загалом на обсервації 27 людей. На даний час проблем немає.

Загалом у лікарні працює 166 людей. На обсервацію потрапила та зміна, яка контактувала з хворою дівчинкою та медсестрами.   

- Ми можемо приймати хворих з діагнозом COVID-19, але, на щастя, останнім часом таких звернень не було, - пояснює лікар. – Пацієнтів з іншими хворобами доставляють в Кременецьку районну лікарню. Вона працює в штатному режимі.

Наразі ситуація контрольована. Загрози для інших медиків та їх пацієнтів немає.

Довідка:

Всім, хто бажає допомогти коштами, чи іншим методом, надаємо рахунок Почаївської лікарні.

КНП Почаївська РКЛ

р/р ua243387830000026008055123889

МФО 338783

ЄДРПОУ02000866

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Семен Елисеев

    #нікоронавірусу
  • Анатолій Фещук

    Послухає чиновників, у них все є. Чому немає в простих людей?
  • Олег Філик

    Ви дибіли!
  • Надія

    Ніякої відповідальності.Тільки одна хвора дитина в лікарні і вже 27 медиків на обсервації за сутки,а що буде як почнуть  поступати хворі щодня...хто їх буде лікувати .Якби медики були забезпечені відповідними засобами,такого б не сталося.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up