Партнер рубрики Події

«Робити, що любиш і в чому твоя суперсила»: історія успіху жінки з Харкова, яка почала бізнес у Тернополі

«Робити, що любиш і в чому твоя суперсила»: історія успіху жінки з Харкова, яка почала бізнес у Тернополі

Як попри страх та сумнів продовжувати робити свою справу? Де знайти сили, мотивацію та натхнення?

Надихаючу історію про Олену Черкаську, релоковану з Харкова засновницю мовного центру «Mriya» у Тернополі, фінансового консультанта та сертифіковану ведучу гри «Життєвий капітал», розповідає Дія. Бізнес І Тернопіль.

— 24 лютого ми виїхали з Харкова у Дніпропетровську область, а через 10 днів рушили далі по диких заторах до Тернополя, з 9-місячною дитиною, а ще я була за кермом. Аж 17 годин треба було, щоб подолати 250 кілометрів, загалом їхали 5 діб. Було важко змиритись, що потрібно жити не у своєму будинку, не зі своїми речами, з іграшками чужих дітей, які добрі люди давали моїй доньці. Війна змінила всіх, і ми не виключення, — розповідає Олена.

З часом життя ти приходиш до тями і розумієш, що все в твоїх руках. Речі можна пересилати поштою з дому. Іграшки також або купити нові і ще кращі. І найголовніше — тепер треба робити тільки те, що ти любиш і в чому твоя супер-сила.

Відео дня

Жінка каже, що війна забрала найбільшу перешкоду — страх почати свою справу. В голові замість упередження «Я класний найманий директор, але не підприємець» з’явилася думка «Я хочу мати власну справу та робити Україну сильнішою» .

У травні 2022 року весь свій досвід управління освітніми проектами та аналізу помилок в чужих фінансових системах допоміг жінці відкрити власний мовний центр «Mriya».

— Звернувшись в центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі в межах програми EU4Business, мені надали консультацію, ми одразу обговорили співпрацю, а також спільно організували вебінар для діючих та майбутніх підприємців, це дало можливість відновити роботу як фінансового консультанта у Тернополі, — розповідає підприємиця.

Трішки більше місяця знадобилось, щоб знайти приміщення, набрала команду з нуля, разом з маркетологами розробили концепцію бренду «Mriya» та запустили рекламні кампанії, замовила меблі, декор. 18 червня вона відкрила мовний центр, а вже 20 червня почався літній табір для дітей, і зараз триває третя зміна, де паралельно з удосконаленням англійської, діти навчаються веденню власного бізнесу та готують музичні вистави. Планують набір на осінній семестр.

— До мене можуть звертатися усі бажаючі вчити англійську, польську та німецьку мови. А також прості люди або підприємці, які хочуть зробити свої відносини із фінансами системними та знайти більше часу для себе, — зазначає Олена Черкаська.

Нагадаємо, Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес відкрили у Тернополі наприкінці 2021 року. 

Також варто нагадати, що до Тернопільської обласної військової адміністрації надійшло близько 300 заявок на релокацію бізнесу. Станом на другу половину червня на Тернопільщину переміщено 46 підприємств, кілька з них ще здійснюють ремонт приміщень та монтаж обладнання, ще кілька наразі перевозять свої виробничі потужності. Дані підприємства працюють в різних сферах господарської діяльності, це машинобудування, металообробка, харчова, текстильна та інші галузі промисловості. Частину працівників вони перевезли з попередніх місць, а також залучають до роботи місцевих мешканців та внутрішньо переміщених осіб. З частиною підприємств ще продовжуються перемовини щодо локацій, на базі яких можна розмістити виробництва. Про це повідомляв Тернопільський пресклуб.

Довідка

Ініціативи центру Дія.Бізнес у Тернополі реалізовують в рамках програми EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, що спільно фінансує Європейський Союз та уряд Німеччини і реалізує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up