Спеціальні костюми та респіратори : у тернопільські лікарні закуплять засоби захисту від коронавірусу

Спеціальні костюми та респіратори : у тернопільські лікарні закуплять засоби захисту від коронавірусу
  • Рішення про виділення коштів на закупівлю засобів індивідуального захисту безпеки для лікарів та обладнання для лікарень прийняли на засіданні міськвикокому 19 лютого.
  • Їх придбають для інфекційного відділення лікарні швидкої допомоги та інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні. 

- Пропонуємо перерозпледілити кошти у зв'язку з наявним ризиком поширення збудників вірусного походження, а саме коронавірусу, - каже начальник управління здоров'я Тернопільської міської ради Василь Даньчак. 

Кошти виділять на забезпечення підведенням системи подачі кисню, встановлення розмежувальних дверей,  рекуператорів  в боксованих  палатах,  придбання одноразових костюмів біозахисту, респіраторів класу захисту  FFP3, захисних окулярів, щитків та рукавичок для індивідуального захисту медичного персоналу для інфекційного відділення лікарні швидкої допомоги. Витратити на це планують 550 тис грн із перерозподілених коштів. 

Відео дня

Окрім того, засоби захисту мають закупити і для інфекційного відділення дитячої міської лікарні. 

Планують придбати дефібрилятор з дитячими електродами, рециркулятор ультрафіолетовий та засоби індивідуального захисту медперсоналу і прокладання додаткової магістралі кисню.

- Два тижні тому ми прийняли рішення про план дій щодо упередження коронавірусу на території міста Тернополя. Відбулось засідання надзвичайної комісії на якому ми прийняли рішення пр план дій по місту, - каже міський голова Сергій Надал. - Зараз є загроза, що неподалік Тернополя будуть люди, які потенційно можуть бути носіями відповідного вірусу. Тому ми вирішили пришвидшити заходи із попередження даних загроз, оскільки ні облрада, ні уряд жодної гривні на це не виділили, ми вирішили закупити засоби захисту за свої кошти. 

Читайте також: "Жителі Микулинців і Конопківки приїхали на позачергову сесію обласної ради: що вимагають люди "

Було засідання спеціальної комісії

Окрім того, у пресслужбі міської ради повідомляють, що 19 лютого відбулось засідання місцевої  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання комісії тернопільські медики обговорили стан забезпеченості місцевих госпітальних баз з метою проведення своєчасних та ефективних протиепідеміологічних заходів при наявному ризику поширення збудників вірусного походження, в тому числі грипу, коронавірусної інфекції на території Тернопільської міської територіальної громади.

- Госпітальними базами для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV у Тернопільській області визначено Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги, а також  міську дитячу комунальну лікарню, проте ці заклади не готові до прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією, - повідомив начальник відділу охорони здоров‘я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак. – Боксовані приміщення є, але їх, на жаль, обмаль, і розраховані вони на окремі поодинокі інфекційні випадки.

В інфекційному відділенні КНП «Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги» на сьогодні нараховується 55 ліжок, з них боксованих палат  - лише 5.

Спеціальних палат у Тернополі немає

- Для лікування коронавірусу вимагаються, щоб боксовані палати були спеціального вакуумного типу, в наявності таких немає, - додає директор міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. -  Нещодавно провели реконструкцію інфекційного відділення та покращили матеріально – технічну базу, проте цих умов недостатньо для того, щоб приймати хворих з вірусом COVID-19.

Ярослав Чайківський додав, що у випадку ускладнення епідеміологічної ситуації, міська лікарня зобов’язана приймати дорослих пацієнтів не лише з міста, а й з усієї області. Відтак, керівництво лікарні очікувало на фінансування забезпечення потреб не лише з місцевого бюджету, а й з обласного, проте таких коштів наразі не надходило.

У міськраді закликають усіх тернополян не піддавати своє життя і життя інших ризику та звертатися на цілодобову «гарячу лінію» штабу за номером: 098 441 59 81 у разі появи підозри на захворювання, спричинене коронавірусною інфекцією.

Читайте також

Уже не чутки: санаторій на Тернопільщині є в переліку тих, де можуть розмістити евакуйованих з Китаю (оновлюється)

В ОДА та поліції прокоментували можливе прибуття на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців

Чи є в санаторії "Медобори" умови, аби прийняти людей з Китаю
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Міша Ковальчук

    Ну небуло би щастя,коли біда прийшла,так і
    живем.
  • Анонім

    Вони ,що думають ,що їм 550 тисяч вистачить і на обладнання і на все решта . Медичне обладнання 1 шт може потягнути 550 тисяч . Нах .... таку х...... городити . Не готові до таких викликів то нех.... сраку дерти перед так звани президентом . Хочуть к.......а вислужитися ,а самі в разі чого злиняють літаком кудась на курорт . Що той Сопель мовчить нехай пояснить людям ,що до чого ,а не так ,що все таємно .Люди це влада і їм треба все відкрито звітувати . Не подобається людям така ідея з поселенням значить треба хериту ту затію так званого президента. Що вони нам тут з МОЗ чешуть є 100 ліжок  - ліжок ,а не боксів . Що таке ліжко це палата на 6-10 ліжок ну ,що уявили .
  • Tetyana Peacock

    А паціентам шо вже лежать там? Ім шо?
  • Саша Свида

    Плановий геноцид Галичини почато.Вітаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up