Партнер рубрики Події

"Вимітайтеся!" Перше засідання у справі вбивстві іноземного студента: підозрювана каже, що не винна

"Вимітайтеся!" Перше засідання у справі вбивстві іноземного студента: підозрювана каже, що не винна
  • Після пів року досудового розслідування справу у вбивстві іноземного студента Ерітьє передали на розгляд у Тернопільський міськрайонний суд. 
  • Підготовче засідання у справі відбулось 9 грудня. 
  • Нагадаємо, у вбивстві підозрюють 18-річну студентку Соломію. 

Підготовче засідання у справі розпочалось 8 грудня, проте після клопотання обвинувачення про колегіальний склад суду, оголосили перерву. 

Справу продовжили розглядати 9 грудня троє суддів: головуючий суддя – Юрій Дзюбановський , судді – учасники колегії: Любомир Базан , Олег Холява.

Підозрювана сказала до журналістів: "Вимітайтесь звідси". Оскільки на попередньому засіданні було подано клопотання про закрите засідання. Вона просила її не знімати.

Відео дня

До розгляду справи по суті, суд все ж дозволив присутність журналістів. Проте, головуючий суддя звернувся до представників ЗМІ з проханням бути толерантними до підсудної, зважати на її права, та у кадрі показувати лише судову залу та інших учасників процесу. 

Соломія вкотре просила домашній арешт

Наразі суд не зміг розпочати повноцінне підготовче засідання, оскільки 9 грудня до судової зали не з'явилась офіційний представник підсудної - її мама. Через адвокатів жінка передала, що хворіє. Більше дівчину представляти не міг ніхто. Батька у неї немає, бабуся не може самостійно ходити. Соломії в суді потрібен представник, бо на момент ймовірного вчинення злочину вона ще не була повнолітньою. 

Також під час засідання суд вивчав клопотання, подане прокурором Віталієм Пащенком про продовження строку тримання підсудної під вартою. 

У самої ж дівчини щодо цього клопотання було чимало суперечливих свідчень. Вона вже не вперше просить змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт. 

- Всі твердження прокурора базуються на історії, яку склало слідство з самого початку. Цю історію прокурор розповідає щоразу, коли розглядають питання про строк тримання мене під вартою. Це є правопорушенням, оскільки я знаю, що кожного разу прокурор має наводити нові докази того, що я є винною, - сказала Соломія. - Наскільки я знаю, разом з потерпілим, вбитим на момент вчинення злочину перебувала його співмешканка. У протоколах спочатку було вказано, що швидку викликала сусідка, потім. що він сам викликав швидку. Очевидно, поліція мала опитати та взяти під підозру ту людину, яка була на місці в момент, коли приїхала поліція, але оскільки слідству невигідно було  звинувачувати іноземку - вони вирішили "спихнути" це все на мене. Я вважаю, що всі докази сфальсифіковані. 

Також Соломія поскаржилась на присутність журналістів та зазначила, що досі проти того, щоб представники ЗМІ були на засіданнях.

- Ви б бачили, що ці "тварі. мразі" понаписували в  соцмережах - сказала вона. 

Ерітьє вбили у травні 

Нагадаємо, іноземного студента вбили вночі 9 травня. У його смерті запідозрили тоді ще 17-річну Соломію. Через кілька днів після вбивства дівчині виповнилось 18. Їй обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис. грн.

У судовій залі 9 грудня була і потерпіла у справі - рідна сестра Ерітьє Ешлі. Вона прийшла із перекладачем та подругою, яка її підтримувала. 

Під час технічної перерви у засіданні Ешлі поспілкувалась із журналістами. Вона сказала, що на її думку в жодному разі Соломія не має бути на волі, адже вона небезпечна для суспільсьва. У суду Ешлі вимагатиме довічного ув'язнення для винного у смерті брата. 

Органом досудового розслідування Соломії Т. висунуто підозру за ч.1 ст. 115 КК України, а саме — умисне вбивство 24-річного іноземного студента, що є особливо тяжким злочином; санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:

Соломія, яку підозрюють у вбивстві студента Ерітьє, скаржиться на СІЗО: нема мобілки і банківсьої картки
Вбивство Ерітьє: експерти визначають, чи Соломія, яку підозрюють у вбивстві – осудна

Вбивство студента іноземця: на міру запобіжного заходу Соломії подали апеляцію
Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами

"Він був добряк". Присутні не стримували сліз: як у Тернополі ховали вбитого студента-іноземця Ерітьє

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлія Майка

    🤦
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up