Партнер рубрики Події

Тернополяни вчать правоохоронців відповідати «Героям слава!»

Тернополяни вчать правоохоронців відповідати «Героям слава!»
Попри простуди, натерті та обморожені ноги, невиконані обіцянки влади євро майданці не збираються відступати. Адже якщо дати слабинку хоча б на мить, то тоді уже не буде за що боротись, каже тернопільська мітингувальниця, голова ГО «Асоціація лікарів-католиків», лікар Леся Копач.

Пані Леся ще з першого грудня перебуває у Києві, де є волонтером у одному із медпунктів Євромайдану.

- На суботу-неділю приїжджало багато людей, - розповідає вона. - У будинку «Народного руху України» пройти навіть було важко. У понеділок, уже традиційно, людей значно меншає. Тому, зважаючи ще й на завтрашню поїздку Януковича до Москви, треба, аби більше мітингувальників їхали до Києва. Очікуємо і важку ніч, і важкий день.

Більшість часу, за словами жінки, вона проводить у медпункті. Там спілкуючись із людьми і отримує більшість інформації про події на майдані та слухає розповіді новоприбулих.

- Якщо з першого грудня до нас звертались люди з травмами, кровотечами, то зараз - з простудними захворюваннями та обмороженнями ніг, із скаргами на підвищення тиску, - каже вона. - Адже зараз на Майдані дуже багато людей старшого віку, які з неменшими запалом підтримують молодих протестувальників.

Однак за вільної хвилини з великим задоволенням ходить і сама на Євромайдан. Так, нещодавно ходила до скинутого пам’ятника Леніну та спробувала поспілкуватись із учасниками «анти майдану».

- Я й собі взяла шматок того граніту, можна сказати - внесла свою лепту, - каже пані Леся, усміхаючись. – А ще спробувала пройти до учасників «антимайдану», але міліція не впустила. Я їм кажу: «Хлопці, ви ж присягали на вірність Україні, а не владі. Ми ж всі – одна Україна, і всі хочемо краще жити». А вони мені: «Не можна, у нас наказ. Не хочемо, аби були провокації» Ось так я і не достукалась. Прощаючись, сказала «Слава Україні!». А вони мовчали. Я ще раз – вони знову мовчать. Аж на третій раз відповіли «Героям слава!».

У прихильників же Євромайдану, каже жінка, у більшості дружелюбні настрої. Добре ставляться до мітингувальників і кияни.

- Розповідали мітингувальники, що попросились погрітись у підприємців у «Глобусі», так ті підприємці ще й напоїли чаєм та нагодували бутербродами, - продовжує пані Леся. – Люди ставляться до мітингувальників дуже добре. Хоча харчів не бракує і на самому Майдані – так у Будинку профспілок готують і перше, і друге. Голодним не залишається ніхто.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    а що вже чогось добилися? хтось покарав садистів? влада стала народною? Звичайно сидіти перед компом добре, але якщо розійдемося то почнуться ще більші репресії...
  • Anonymous

    не пора, якщо розійдуться, то, значить, марно стояли
  • Anonymous

    Пора людям вже по хатах розходитися, бо вже хирнею, перепрошую, на майдані займаються (то я про навчання відповідати "героям сала", ой, слава)))
  • Anonymous

    А чим відрізняється лікір-католик від лікаря не католика?Який ліпший?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up