Партнер рубрики Події

Тернополянка закликає жінок їхати до Києва

Тернополянка закликає  жінок їхати до Києва
Приїхати до Києва, аби помолитись за українську молодь та підтримати мітингувальників, закликає кожну українську жінку, громадська організація «Асоціація лікарів-католиків» .

- Християнська мамо, українська мамо і бабусю українського сина і доньки, приїдь до Києва на спільну молитву на Майдані за наших дітей і внуків, які є майбутнім нашої держави України, - каже голова ГО «Асоціація лікарів-католиків», лікар Леся Копач. - Ми вдячні вам за молитву у храмах на парохіях, і за ваші приватні молитви. Але закликаємо вас до спільної молитви на Майдані задля врятування життя наших дітей і внуків.

Настрій у мітингувальників, як розповіла пані Леся, і далі бойовий. Втім, вони потребують підтримки і допомоги.

- Бачив у ЗМІ, що є дослідження, допоки люди готові стояти на Євромайдані, - розповідає син пані Лесі, Ігор. – Там високий відсоток тих, хто збирається стояти на майдані до кінця. Переконаний, дивлячись на настрої на майдані, що це правда.

Чоловік перебуває у Києві, як пані Леся, з першого грудня. На майдані він виходить вночі, адже вдень менше імовірності силового витіснення мітингувальників.

- Загалом, на майдані постійно відбувається ротація – одні виходять вдень, інші – вночі, - каже він. – Після роботи до мітингувальників приєднується багато киян. Однак, потрібно, аби більше людей відстоювало свою позицію. Був такий навіть лозунг «Сидиш вдома – тоді не нарікай на владу». Варто додати, що справжнім серцем і душею Євромайдану є Руслана. Вона перебуває тут і вдень, і вночі. Це не просто людина з великої літери. Це - людина, літери у імені якої слід писати усі великими.

Ті ж мітингувальники, які перебувають майже безперервно на майдані, каже чоловік, стоять там не за когось, а тому, що не хочуть жити у ярмі, зоні.

- Уночі на Євромайдан погрітись, потанцювати і поїсти приходять навіть ті «тітушки» з Маріїнського парку, яких влада звезла на альтернативний нашому майдану – анти майдан, - продовжує пан Ігор. – Їх видно здалеку за тим, як вони поводяться та як міркують. Мабуть, та міліція, яка їх охороняє, стоїть там не для охорони їх від нас, а для того, щоб вони не розбіглись.

Євромайданівці не хочуть, щоб Янукович повертався з Китаю
Лікар з Тернополя допомагає в Києві учасникам Євромайдану

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up