Ціни не змінилися, крупи розбирають, але їх швидко довозять: яка ситуація в супермаркетах

Ціни не змінилися, крупи розбирають, але їх швидко довозять: яка ситуація в супермаркетах

Ще від початку введення карантину деякі тернополяни почали масово закупляти крупи, сірники, цукор та сіль. Свідками цього були журналісти "20 хвилин". Хоча з полиць товар швидко змітають, у магазинах поповнюють запаси. Продавці запевняють: усім вистачить, тому панікувати не варто.

Журналісти «20 хвилин» відвідали супермаркети Тернополя та перевірили, як змінилася ціна на деякі товари та чи є ще на складах продукти, аби їх вистачило всім.

«Ще підвезуть»: чого не вистачає на полицях

Ціни на всі види круп залишилися на тому ж рівні, що і були. Протягом тижня подорожчання не відбулося. Дещо зменшилася кількість круп на полицях. 

Розбирають деякі види рису, макаронів, борошна . А от кам'яної солі нам у п'яти магазинах знайти не вдалося.

Відео дня

Люди скуповують дешевші товари, наприклад, крупи на вагу або борошно, гречку. У "Сільпо" нам пояснили, що товар є, але його не встигають докладати на полиці і роблять це по декілька разів на день. В окремих супермаркетах мережі "АТБ" розповіли, що гречки мало, але обов'язково підвезуть за день-два. Там товари привозять кожні два дні.

Варто також відмітити, що в супермаркеті АТБ усі працівники ходять в захисних масках, це стосується як касирів, так і охорони.

Не піддавайтеся паніці

Навіть якщо ви не встигли придбати необхідні вам товари, а в маркетах чи магазинах їх немає, не соромтеся запитати у продавця, коли вони будуть та чи будуть взагалі.

У більшості випадків продавці або принесуть зі складу товари, які не встигли ще викласти на полиці, або скажуть вам коли вони будуть. Дефіциту продуктів немає!

Лікарі радять: задля збереження здоров'я постарайтеся не купувати в маркетах продукцію, на кшталт випічки, яка продається у відкритому вигляді і не упакована в плівку. Ви не знаєте хто торкався подібних продуктів.

Як не піддаватися паніці?

Психологиня Надія Тарасова пояснює, що для того, аби не піддаватися паніці, варто попрацювати перш за все над собою та над своїм оточенням.

-  Головне під час паніки – зберігати ясний розум, - каже психологиня. - Потрібно намагатися отримувати інформацію від офіційних і перевірених джерел. Звичайно, ми багато чого не знаємо і, можливо, ніколи і не дізнаємося, а не варто отримувати інформацію від «бабусь на лавочці». Подавати інформацію можна по-різному і з різними цілями!

Надія Тарасова радить опиратися на конкретні цифри, а не на емоції. Це допоможе вам уникнути паніки.

 - Сюжети за типом «а у померлих були діти, і вони багато чого в житті не встигли домогтися» варто виключати зі своєї стрічки новин, – радить лікарка. – Це звичайна спроба маніпулювати, тому що ми не знаємо, чого вони там хотіли. Треба намагатися не «перемивати» цю тему з іншими. Можна сказати «я переживаю» або «я співчуваю», але не йти в багатогодинні розповіді про те, як це жахливо, що люди вмирають, і я теж можу померти. Як не банально, але потрібно вести здоровий спосіб життя, тому що це запорука хорошого імунітету. Ну і, звичайно, варто розуміти, що щось від нас залежить, а щось ні. І вірус, швидше, незалежний персонаж у всій цій історії.

Бережіть себе та своє здоров'я.

А яка ситуація з магазинами та маркетами поблизу вас? Діліться думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ростислав Гарасимчук

    ЧЕРЕЗ КОРОНАВІРУС АТБ ПІШОВ НА БЕЗПРЕЦЕНДЕНТНІ МІРИ І ВІДКРИВ ТРЕТЮ КАСУ !!!
  • Денис Хілініч

    для чого скуповувати все і робити паніку?  даєте заробляти баригам і торговим мережам, ну купив ти по 10 кг круп і різного, про запас, а не вистачить, будемо голодати, а завтра захворів на той страшний корона вірус і що ? на поминках істи, чи як ? у всіх цивілизованих  країнах, на поличках в магазах є все, то , що Ви бачили в інтернет, то брехня. В тій Італії, товар в магазинах є, приходь і купляй, в Польщі теж є, в цевілізованій, а не тій прикордоній, де нащі спекулянти побували, там трохи пусто, чому в магазинах, подалі від кордону не має ажіотажу ?

    Yura Zhenchyshyn reply Денис Хілініч

    Те що бачили в інтернеті це не брехня. Для прикладу в Іспанії теж все змітають з полиць. В основному крупи і м'ясні вироби, а також туалетний папір. Я згідний, що ситуція занадто розкручена і більшість людей впали в паніку, хоча приводу для таких панічних покупок немає, адже попри карантин, продуктові супермаркети працюватимуть у звичному режимі. Але погоджусь з тим, що власники торгових мереж отримають дуже хороші прибутки, така паніка їм тільки на руку.
  • Igor Novak

    Карантин пройде  і все буде добре. Скоро свіжий врожай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up