Партнер рубрики Події

У харчоблоках шкіл і садків Тернопільщини впроваджуватимуть систему НАССР

У харчоблоках шкіл і садків Тернопільщини впроваджуватимуть систему НАССР

Ця система дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування в школах та дитячих садках.

На необхідності посилення контролю, збільшенню фінансування, прозорості проведення тендерних закупівель та систематичному проведенні досліджень харчових продуктів, які постачаються у шкільні їдальні та дитячі садки, наголосив на семінарі-навчанні працівників органів виконавчої влади, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби в області.

Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Дністрян розповів про основні вимоги та терміни щодо запровадження системи НАССР в харчоблоках закладів освіти, яка повинна посилити контроль щодо якості та безпечності харчових продуктів. На сьогоднішній день система НАССР є обов’язковою до запровадження на підприємствах, де розташовані виробничі потужності. Ця система дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування в школах та дитячих садочках.

Проєкт програми від Держпродспоживслужби «Дітям Тернопілля - якісне харчування», яка дозволить керівникам шкіл, дитячих садків, відповідальним особам віддати на дослідження харчові продукти, які постачаються в харчоблоки в будь-який момент, якщо виникнуть для цього підстави чи сумніви презентував начальник відділу контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Леськов.

Відео дня

За результатами заходу представники Держпродспоживслужби та органів виконавчої влади, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти, домовилися провести такі навчання у своїх районах та ОТГ.

Читай також На Тернопільщині через спалах кишкової інфекції призупинили роботу дитсадка та харчоблоку у школі
У дитсадку в Тернополі спалах інфекції. Четверо малюків у лікарні (оновлене)
Через спалах інфекції у тернопільському садку захворіли 5 дітей. Чому служби приховують інформацію?
Перевищений вміст нітратів у капусті: триває розслідування спалаху кишкової інфекції у садочку Тернополя
У Збаражі через яйця спалах інфекції у дитсадку. Уже захворіло 23 дитини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up