У Тернополі на вулицю вигнали іноземку із немовлям (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі на вулицю вигнали іноземку із немовлям (ОНОВЛЕНО)
  • Іноземку із двомісячною дитиною власники квартири вигнали на вулицю і забрали паспорт. Дитина вночі змерзла.
  • Лікарі підтвердили: дитинка здорова. Наразі постає питання - куди матері з немовля податися далі. Адже здорова дитина в стаціонарі довго перебувати не може.
  • У поліції кажуть - орендодавці "виставили" іноземку, бо не платила. І стверджують, що документів у неї не забирали. 

Про це повідомляє у себе на сторінці у "Фейсбуці" правозахисник Володимир Шевченко.

"Друзі, дивне прохання!!! Потрібна допомога іноземці, яка опинилась у важких життєвих обставинах. Жінка має двомісячну дитину, яку народила в Тернополі. Власники квартири вигнали її та забрали паспорт, тому жінка разом із дитиною ночувала на вулиці. Немовля вночі замерзло. Іноземка не розмовляє українською та російською, тому не могла звернутись за допомогою.

Завдяки Ростиславу Левчуку зараз дитина і мама проходять діагностику у міській дитячій лікарні. Малечі потрібні памперси. Можливо ще щось буде необхідно", - повідомляє Володимир Шевченко.

Відео дня

Зранку ми дізнались від медиків, що стан дитини задовільний. Малеча здорова і тернопільська холоднеча та перебування цілу ніч на вулиці на неї не вплинули.  

  • Дитина здорова, - повідомив головний лікар міської дитячої лікарні Андрій Артимович. - Все добре. Те, що ми обстежили – всі показники в нормі. Поки що дитина залишається в стаціонарі під спостереженням, однак лікування мінімальне. 

Наразі постає питання - куди матері з немовля податися далі. Адже здорова дитина в стаціонарі довго перебувати не може. Матір з дитям невдовзі потрібно буде виписувати з медзакладу. 

Справою зайнялися й правоохоронці. Як вже вдалось з’ясувати, жінку виставили на вулицю, бо не платила. А паспорт та інші документи у неї не забирали. Принаймні це стверджують ті, в кого іноземка винаймала житло.

  • Зі слів орендодавців, іноземка уже неодноразово домовлялася про винайм квартири подобово, - повідомив начальник сектору комунікації головного управлвління нацполіції в області Сергій Крета. – Але, проживши декілька днів, заявляла власникам, що грошей у неї немає і йшла.

Така ж ситуація виникла і з черговою власницею житла. Жінка розповіла, що здала іноземці квартиру на 3 дні. Щодоби винаймачка погодилася платити по 350 гривень. Проте, коли довелося розраховуватися, сказала, що немає коштів. Власниця, в свою чергу, попросила звільнити житло.

За словами слідчого, іноземка заявила, що господиня помешкання має її паспорт, який вона власноруч передала їй, як гарантію про повернення боргу. Тернополянка це заперечує і каже, що жодного документа її не має.

Правоохоронці наразі перевіряють слова обох жінок.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анонім

    бариги охреніли !!!
  • Мазур Діана

    Наглі западенці!

    Місько Кузик reply Мазур Діана

    чому?аргументуйте.послуги надані---матеріально не віддячені,хай живе задурно,бо ми в вишиванках?
  • Мазур Діана

    Наглі западенці!

    Аноniм reply Мазур Діана

    Так ,коли треба ми наглі Мазур  Діана., хочеш ми тобі пащаку розірвем щоб не дзявкала , ми западенці можем .

    Мазур Діана reply Аноniм

    Ти таке анонімне страшне!

    Мазур Діана reply Аноniм

    Пащаку? Щей не грамотні западенці
  • Олег

    Не погану квартиру собі та іноземка шукала, аж за 350 грн. в сутки. То де в Тернополі і ким треба працювати щоб за місяць тільки за квартиру відвалити 10500 грн.? А по скромніше щось за 2000 грн. в місяць не можна було знайти враховуючи її матеріальну ситуацію? Чи вона думала що її в тих хоромах задурно будуть тримати бо вона з маленькою дитиною?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up