Партнер рубрики Події

Усім тернополянам, які повертаються з Італії та країн, де фіксували коронавірус, мірятимуть температуру

Усім тернополянам, які повертаються з Італії та країн, де фіксували коронавірус, мірятимуть температуру
  • У Тернопільській громаді продовжили обмеження на проведення загальноміських заходів у закритих приміщеннях.
  • Медики запевняють, що в Україні жодного випадку коронавірусної інфекції не виявлено.
  • У Тернополі діє цілодобова "гаряча лінія" для консультації людей з підозрою на захворювання.

У Тернополі провели оперативну нараду за участі міського голови Сергія Надала та керівників закладів охорони здоров’я щодо готовності лікарень і медперсоналу Тернополя до інфекційних захворювань і можливого спалаху коронавірусу, повідомляє пресслужба міської ради. 

У Тернополі уже відбулося декілька нарад оперативного штабу в зв’язку із швидким поширенням у світі коронавірусної інфекції, і під час вчорашнього засідання прийнято рішення про обов’язкове проведення температурного скринінгу усіх тернополян, що повертаються з Італії та інших країн, де зафіксовані випадки коронавірусної інфекції, а також про необхідність проведення фіксації епіданамнезу в  медичній документації, доповів начальник відділу охорони здоров’я Василь Даньчак.

«Враховуючи ускладнення епідеміологічної ситуації та наявний ризик поширення збудників вірусного походження, у двох інфекційних відділеннях уже було додатково закуплено респіратори, маски, швидкі тести на грип, пульсоксиметри та інші спеціалізовані засоби, - додає Василь Даньчак.

Відео дня

- На даний момент замовлено також костюми біозахисту, респіратори, захисні окуляри, рукавиці, дистанційні термометри і тонометри тощо, щоб забезпечити 10-денну потребу засобів індивідуального захисту. В інфекційному  відділенні Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги розпочато роботи із забезпечення палат централізованою подачею кисню, а також триває виготовлення проєкту модернізації вентиляційної системи в боксованих палатах. Окрім того, оголошено тендер на придбання апарату штучної вентиляції легень».

В свою чергу, заступник начальника управління - начальник відділу надання медичної допомоги населенню управління охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації Тетяна Скарлош зазначила, що найближчим часом областю будуть виділені додаткові кошти на фінансування закупівлі необхідного медичного обладнання та техніки для міських та обласних лікувальних закладів.

Відповідно до результатів роботи комісії та після проведеної наради міський голова Сергій Надал наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи з працівниками медичної сфери та доведення до їх відома алгоритму дій медичних працівників при підозрі у пацієнта віруса 2019-nCoV, а також – на максимальному інформуванні тернополян про усі ризики та «фейки», пов’язані із цим захворюванням.

«Необхідно, насамперед, розробити плакати з інформацією про протиепідеміологічні заходи щодо поширення збудників грипу та короновірусної інфекції і максимально розповсюдити їх на рекламних тумбах, у ЦНАПі та місцях масового скупчення людей, в тому числі і в громадському транспорті, - наголосив Сергій Надал. – Необхідно також розробити відеоролик з рекомендаціями, як вберегтися від зараження коронавірусною інфекцією, та забезпечити його транслювання у міському громадському транспорті. Потрібно забезпечити проведення протиепідеміологічних заходів в автобусах та тролейбусах, в тому числі регулярну дезінфекцію транспортних засобів та зобов’язати перевізників здійснити закупівлю медичних засобів індивідуального захисту».

Окрім того, відповідно до висновку комісії, на території Тернопільської міської територіальної громади продовжує діяти рекомендація щодо тимчасового припинення проведення загальноміських заходів у закритих приміщеннях.

У міській раді закликають усіх тернополян не піддавати своє життя і життя інших ризику та у разі появи підозри на захворювання, спричинене коронавірусною інфекцією, звертатися на цілодобову «гарячу лінію» оперативного штабу за номером телефону: 098 441 59 81.

Нагадаємо, як писала "20 хвилин", днями МОЗ поширило два короткі мультики про те, що таке коронавірус та як від нього захиститися. 

А як готові тернопільські лікарні, які визначили базовими для лікування пацієнтів із симптомами коронавірусу, у рамках проєкту «Інспектор РІА» перевірили журналісти "20 хвилин".

Захисні костюми, респіратори, експрес-тести, боксовані палати і не тільки... Два заклади у Тернополі визначили базовими для надання медичної допомоги хворим, у яких запідозрять симптоми коронавірусу. Це – міська дитяча лікарня та міська лікарня швидкої допомоги. На скільки вони забезпечені всім та чи знають лікарі, як діяти, якщо у заклад прийде чи привезуть хворого, який має ознаки небезпечного вірусу COVID-19? Як готові лікарні до прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус, читайте текст та дивіться відео.

Довідка

Станом на 27 лютого 2020 року у світі зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 801 - летальні. Одужало вже 32 897 осіб

Читайте також Як збираються лікувати хворих на коронавірус у Тернополі - ми перевірили. Ексклюзив "20 хвилин"
https://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika/chi-gotovi-ternopilski-likarni-priymati-hvorih-iz-simptomami-koronavir-11037809.html

МОЗ показало українцям мультфільми про коронавірус
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана

    Короче в мене знайома працює в міськраді каже там всі поражені коронавірусом отак...

    Владимир Шилов reply Оксана

    Им необходимо проводить принудительную эвтаназию! САЛА Д У Р К Е!

    ВолодяПадонокНатовский:) reply Владимир Шилов

    Якось одного разу шилову на теренах вільної України козаки поламали  балалайку на голові піонерів розігнали дружно всі в матрьошку ми насрали Артемона прив’язали Буратіно поламали шилову подсрачнік дали слава Україні заспівали.
  • Val Val

    А н
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up