В Україні продовжили карантин

В Україні продовжили карантин

Уряд продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації через ситуацію з коронавірусом.

Про продовження карантину Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні Кабінету Міністрів у середу, 21 квітня, повідомляє Укрінформ.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації. Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких», - сказав Шмигаль.

За його словами, особливо таку обачність та свідоме ставлення люди мають показати в період травневих свят та Великодня.

Відео дня

Влада, зазначив глава уряду, закликає громадян утриматися від масових скупчень, адже це може призвести до нової хвилі захворюваності.

До слова, Кабінет Міністрів 17 лютого схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено чотири рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Станом на 21 квітня у червоній зоні перебувають м. Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

У помаранчевій зоні - Черкаська, Тернопільська, Рівненська, Луганська, Кіровоградська, Донецька, Дніпропетровська, Волинська, Вінницька області.

У жовтій зоні Закарпатська, Івано-Франківська, Херсонська області.

Областей із зеленою зоною немає.

Нагадаємо, в Тернополі поступово послаблюють карантинні обмеження: з 19 квітня старшокласники навчаються у школі через день по групам, а на стадіоні дозволили матчі з глядачами із заповненням 25% місць. Інші карантинні обмеження продовжують діяти.

Читайте також У лікарнях Тернополя поступово зменшується кількість хворих на COVID-19. Скільки пацієнтів на ШВЛ? 
За останню добу на Тернопільщині 269 випадків COVID-19. Ситуація в районах області та Україні
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up