«Я робила це щиро, тому тішусь, що мою картину вибрали»: презентували каталог поштових марок

«Я робила це щиро, тому тішусь, що мою картину вибрали»: презентували каталог поштових марок
  • У тернопільській бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» відбулася презентація  каталогу поштових марок.

  • До заходу долучились тернопільські митці та колекціонери.

 

 

Нещодавно побачив світ черговий каталог знаків поштової оплати України 2018 року. У ньому міститься значний доробок тернопільських митців та філателістів.

- Ми сьогодні можемо бачити нові марки, конверти та штемпелі, які розробили наші земляки – Олеся Гудима, Олександр Караневич та Олег Шупля. – розповідає голова тернопільського обласного товариства Асоціації філателістів України Олег Поливко. – Ми бачимо, що наш край не відстає і долучився до створення нового каталогу.

Марка №1641 «Мости Віадук с. Плебанівка», яка була випущена за програмою “EUROPA”, визнана найкращою поштовою мініатюрою України 2018 року, зайняла друге місце серед поштових знаків Європи. Відвідала презентацію і авторка марки «Наречена», яка ввійшла в серію «Кохання – це життя» Олеся Гудима.

Відео дня

- Я переглянула фільм «Тіні забутих предків» Івана Миколайчука, багато про нього читала, тож хотіла присвятити одну зі своїх робіт його творчості, – розповідає художниця Олеся Гудима. – Мені найбільше сподобався образ нареченої. Я робила це щиро, від душі і тому тішусь, що моя картина стала маркою.

Роботи були присвячені не тільки художнім витворам мистецтва, а і визначним датам. Так, було представлено штемпель спецпогашення «100 років  Західноукраїнській Народній Республіці» Олександра Караневича, а також спеціальний поштовий штемпель, присвячений Всеукраїнському фестивалю «Цвіт вишиванки».

- Українські марки є одними з найкращих в світі, – розповідає представник тернопільської дирекції «Укрпошти» Ніна Герасименко. – Вони дуже колоритні та передають наш фольклор. Зараз виходить серія знаків поштової оплати «Українські вишиванки». Наші філателісти постійно купують нові марки та вносять свої пропозиції.

Художники та філателісти представили роботи та пообіцяли продовжити свою працю.

Автор: Вадим Єпур

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up