Яких послаблень карантину чекати тернополянам на початку червня

Яких послаблень карантину чекати тернополянам на початку червня
  • Карантин хоч ще не скінчився, однак вже почались значні послаблення в різних сферах життя.
  • Чого чекати вже з 1 червня – читайте у матеріалі.

У Тернополі вже відновили свою роботу заклади громадського харчування, запрацювали ринки та громадський транспорт. Однак багато людей чекають, коли запрацюють садочки.

Як працюватимуть дитячі садки

З 1 червня у Тернополі починають працювати дитячі садочки. Прийом дітей відбуватиметься на вулиці. Батьки, які приводять дітей до садочку, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров'я, повинні бути в масках.

- Дітям вимірюватимуть температуру перед прийомом, - пояснює міський голова Тернополя. – Також температурний скринінг проводитимуть усім працівникам закладу. Малечу оглядатиме медичний працівник. В садочку контролюватимуть стан працівників та дітей протягом дня.

Відео дня

Відповідно до вимог МОЗУ, в групах не буде м'яких іграшок, м'яких килимів, тощо. Це потрібно для того, щоб знизити ризики розповсюдження та передачу інфекції через предмети, які неможливо регулярно обробляти дезінфікуючими засобами.

- Наразі дитячі садочки за рахунок міського бюджету закуповують необхідні предмети захисту, антисептики, кварцові лампи, безконтактні термометри та все необхідне для функціонування садочків, - каже міський голова. – Скоріше за все, в такому режимі доведеться жити не протягом одного місяця, а впродовж всього 2020-го року. Також хочу наголосити, що оскільки діти тривалий час не відвідували садочки, є вимоги МОЗ, що дитина повинна мати медичну довідку, де вказано, що вона не контактувала з хворими на коронавірус.

У міській раді пояснюють, що для того аби отримати довідку – не потрібно здавати додаткові аналізи. Необхідно записатися на прийом до свого педіатра. Це можна зробити по телефону чи в режимі онлайн, щоб уникнути черг та скупчень людей.

Планові ремонти у дитячих садочках повинні закінчити до кінця тижня.

Батьків же закликать бути відповідальними і не пускати дитину в садочок, якщо вона має симптоми ГРВІ, адже від цього залежить здоров'я інших дітей, вихователів та батьків.

У міській раді також попереджують, що в дитячих садочках не будуть збирати гроші з батьків на засоби захисту, дезінфектори, тощо. Їх закупили за кошти міського бюджету. Якщо з вас вимагатимуть кошти, ніби то на підготовку групи для відкриття – звертайтеся на «гарячу лінію» міської ради за номером 1580 зі стаціонарного телефону або за мобільним номером 067-351-57-10.

Яких послаблень ще чекати? 

З 1 червня також відновлюється платне паркування в місті. У міській раді оголосили конкурс на визначення операторів паркування.

- Наразі в місті функціонує 1 майданчиків для платного паркування, - каже міський голова. – Ми оголосили конкурс на визначення операторів паркування. Ми шукаємо підприємця, який не лише зможе надати якісні послуги , а й зможе за власні кошти облаштувати належні паркомісця, термінали для оплати та забезпечувати регулярне прибирання парковок.

Візовий центр також відновлять роботу з 1 червня. Наразі приміщення готують до відновлення роботи.

- Ми вже спілкувалися з керівником візового центру, - каже міський голова. – Вже є відповідні документи ля відновлення роботи візових центрів. Можливо один-два дні знадобиться для підготовки приміщень.

Тому на початку місяця роботу візового центру буде відновлено.  

А як ви ставитесь до цих змін? Яких послаблень чекаєте? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ната

    Коли будуть відновлені  "обіцяні" міжрайонні сполучення?
  • Євген Переймибіда

    Коли будуть автобуси їздити з районів.
  • Таня Філевич

    Коли можна буде робити планові операції?!!!
  • Петро Крутій

    Скотиняки вже з автобусами намахали, обіцяли з 22.05 міжрайонне сполучення, вже 28 і дальше немає.  
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up