Партнер рубрики Події

Що зробили за рік у тернопільському ліцеї №21- спеціалізованій мистецькій школі ім. І.Герети

Що зробили за рік у тернопільському ліцеї №21- спеціалізованій мистецькій школі ім. І.Герети
  • Про роботу реорганізованого ліцею №21, у якому об'єднали загальноосвітню школу та мистецьку розповіла директор закладу Марія Гудима. 
  • Керівник зізнається, що проблем було багато, але зараз школа показала дуже хороші результати.  

Ліцей №21 утворили в Тернополі, незважаючи на протести працівників, батьків вихованців обласної школи мистецтв ім. Ігоря Герети. 30 квітня  під час сесії міської ради за реорганізацію цього навчального закладу проголосували 28 депутатів.

Тернопільський ліцей №21 очолила колишня директорка Школи мистецтв Марія Гудима.

- Питання реорганізації школи було справді складним, - каже заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра. - За цей неповний рік школа мистецтв має чималі успіхи. Багато перемог на турнірах, фестивалях і конкурсах. Тут вдалося сформувати доволі складний формат спеціалізованого ліцею. Дуже тішить те, що відразу зросла кількість учнів. Не набагато, але це важлива складова. 

Відео дня

Окрім того, за неповний рік ліцей здобув ліцензію на провадження освітньої діяльності та статус учасника Всеукраїнського експерименту, затвердженого Міністерством освіти і науки. Це означає, що якщо заклад успішно діятиме до 2021-го року, то його запропонують як модель створення у школах всієї України. 

- Коли почалася реорганізація, було справді складно, - говорить директорка ліцею Марія Гудима. - Хочу сказати лише, що коли ми закінчували минулий навчальний рік, то школа мистецтв не мала ліцензії, експеримент у школі №21 був тоді навіть не розпочали. Матеріально-технічна база не відповідала. Оновлення не було впродовж 20-ти років.

Нагадаємо, відповідно до рішення, батьківська плата у класах з поглибленим вивченням мистецьких предметів Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради складає 250 гривень.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Це хіба звіт це так водичка . Нехай покажуть реальні цифри і реальні справи ,що підтверджують ефективність такої реорганізації
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up