Партнер рубрики Події

“Якщо тіло - це храм, то чому б його не прикрасити?” Тернополяни розповіли про свої татуювання

“Якщо тіло - це храм, то чому б його не прикрасити?” Тернополяни розповіли про свої татуювання
  • Татуювання на тілі - вже звичне явище у світі, і в Тернополі зокрема.
  • Нікого вже не дивує ні вовк на пів руки, ні ціла розмальована нога.

21-річний майстер тату Олександр Ваврик малює на тілах вже 5 років. Хлопець розповів про особливості своєї роботи.

- Ще в дитинстві я любив малювати, це мені вдавалося, - розповідає Олександр. - У школі розмальовував руки собі, друзям. Тому напевно, батьки записали мене у художню школу. Думали, що я стану архітектором чи дизайнером. Але за спеціальністю я маркетолог. Вчився “набивати” тату на друзях, не відвідував ніяких курсів чи майстер-класів. Я самоучка, займаюсь татуюваннями вже п’ятий рік.

За цей час хлопець набивав руку, поповнював клієнтську базу.

Відео дня

- Ця справа мене затягувала поступово, - каже тату-майстер. - Коли робив перше татуювання, зрозумів, що все виходить добре, ще з перших ліній. Я спілкувався з різними майстрами, переймав досвід. Зараз працюю в одному з салонів Тернополя.

Тату роблять навіть 60-річні 

За словами Олександра Ваврика найчастіше робити тату приходять люди віком 20-35 років.

- Бували випадки коли і в 50-60 приходили клієнти, але це рідко трапляється, - зазначає хлопець. - Неповнолітні теж інколи приходять. Проте ми робимо татуювання лише з дозволу батьків чи опікунів. Вони мають мати паспорт чи свідоцтво про народження дитини та підписати дозвіл.

Причини зробити татуювання різні. І не кожен про них розповість.

- Люди приходять у тату-салон, коли хочуть щось змінити, - зазначає Олександр. - Взагалі, це кожного особисте. Не завжди клієнт розкаже, що його привело до нас. Але для нього це важливий крок. Хтось хоче родзинку для себе, хтось - відзначити таким чином дорослість, самостійність вчинків. Для кожного - це індивідуально. Татуювання роблять для себе, а не для когось і люди не люблять про це розказувати.

Якщо раніше попитом серед тату користувалися китайські ієрогліфи та написи, то зараз інші тенденції. Тату-майстер розповів, що жінки люблять квіти, зокрема півонії, а також лисиць. Чоловіки найчастіше "б’ють" тигрів, левів, вовків.

- Найскладнішими зонами для татуювання є живіт і ребра, - зазначає майстер. - Там шкіра м’яка і розтягнута. Щоб малювати, її треба натягувати. Це забирає багато часу. Тому ці ділянки важкі і відповідно дорожчі.

Скільки це коштує 

Загалом ціни на татуювання різні. Від 600 грн і до 300$. Все залежить від місця, де набивають, складності і розміру малюнка.

- Якщо тату на руці чи плечі - одна ціна, якщо цей самий малюнок перенести на живіт - відповідно сума збільшується. Адже часу потрібно більше. Якщо хтось хоче забити цілу ногу - це може вартувати близько 20 000 грн.

Для Олександр Ваврика татуювання - це перш за все творчість, а тоді вже робота.

- Мене надихає можливість творити, - каже Олександр Ваврик. - Якщо люди задоволені моєю роботою, я нею теж задоволений. Не передати словами ці емоції, цей позитив, коли клієнт з усмішкою виходить із салону. Подобається додавати щось своє до ескізу, щоб робота була оригінальною. Обговорюю ідею з клієнтом і завжди всі задоволені.

"Моє тіло - моє діло"

У тернополянки Альони Барновської близько 20 татуювань. 

- Деякі з них дійсно символічні для мене, - каже жінка. - Є просто орнаменти, є написи, є такі, які я обрала інтуїтивно - на рівні підсвідомості. Тату хотіла ще зі школи, це давня любов. Зробила їх приблизно три роки тому у трьох різних майстрів.

До татуювань родичі Альони ставляться по-різному.

- Бабуся досі сподівається, що вони з часом зникнуть, - розповідає тернополянка. - Мама теж зробила татуювання. Тато вважає, що моє тіло - моє діло. Як на мене, якщо тіло - то храм, то чому б його не прикрасити.

А як ви ставитесь до татуювань? Якщо маєте малюнок на тілі, діліться фотографіями у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Marcus Aurelius

    Всі позабиваються всяким артом, що скоро людина в чистому красивому аутфіті із чистою красивою шкірою буде привертати більше уваги ніж люди гарно забиті тому що цих вже стало багато.
  • Іра

    Ні. Негарно. Мода скоро пройде і потім захочеться це все видаляти.

    Marcus Aurelius reply Іра

    Видаляється більш-менш нормально. Пікосекундний лазер. (Інші типи лазерів значно гірші в цій задачі).
  • Герасимчук Ростислав

    Ну, не людськими якостями так хоч малюночками.
  • Anonymous

    (Як на мене, якщо тіло - то храм, то чому б його не прикрасити). храм куполами прикрашають, чи слабо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up