Партнер рубрики Події

За місяць тернополяни написали майже сотню петицій

За місяць тернополяни написали майже сотню петицій
Майже сотню петицій від тернополян можа побачити у «Єдиній системі місцевих петицій» на сайті тернопільської міськради. З них чотири петиції перебувають на розгляді, чотири вже отримали відповіді, решта – збирають підписи.

Нагадаємо, «Єдина система місцевих петицій» почала діяти у Тернополі з початку листопада. Суть проекту полягає в тому, що пропозиція від тернополян, яка набирає 250 підписів, має бути розглянута або на виконкомі або на сесії міськради.

Так, тернополяни просять навести лад з громадськими вбиральнями, залишити в безкоштовному користуванні тенісний корт у парку «Топільче», збудувати у місті «розумні зупинки», облаштувати майданчики для вигулу собак, дати назву тернопільському Ставу, запровадити у місті велопрокат, сортувати сміття, відремонтувати «Літак» та ін.  На ці звернення ще триває збір підписів. На розгляді вже перебувають питання про встановлення літер «Файне місто» у парку ім. Шевченка, облаштування венлодоріжок на дорогах, будівництво притулку для тварин,  ремонт ресурсу detransport.com.ua. А петицію про нічний транспорт у Тернополі вже розглянули на засіданні виконкому міськради 9 грудня. 

«Єдина система місцевих петицій» у Тернополі дуже продуктивна, каже керівник патронатного відділу міськради Максим Черкашин. 

- Ми задоволені петицією, бо є зворотні зв'язок з тернополянами і можна побачити наскільки проблема є актуальною, - каже він. - Адже дуже часто буває, що активна меншість керує пасивною більшістю. І коли питання вивчається детальніше, виявляється це зовсім не важливо. Тож система петицій показує, яка проблема є на на часі, а яка ні. Це дуже вдалий проект . 

До слова, система електронних петицій працює по всій Україні, додає Максим Черкашин. Народні депутати прийняли зміни до закону України «Про звернення громадян» і там є стаття «Колективна форма звернення громадян «Петиція», що є обов’язковим для всіх місцевих рад. 

Підтримати електронні петиції можна, зареєструвавшись у рубриці «Єдина система місцевих петицій», яку можна знайти на сайті міськради - http://www.rada.te.ua.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up