Партнер рубрики Події

Жеки писатимуть пояснювальні, чому так погано спрацювали в ожеледицю

Жеки писатимуть пояснювальні, чому так погано спрацювали в ожеледицю
  • Не платити жекам за ненадані послуги закликає тернополян начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський.
  • Якщо жеки неналежно утримують свої території та не посипають їх, мешканці не повинні платити. Пан Соколовський зауважує, хоч боротися з льодовим панциром складно, деякі жеки недобросовісно поставилися до своїх обов’язків.

— Що стосується жеків, ми закликаємо мешканців бути пильними . Тому що жеки утримують території, є тариф. Мешканці повинні писати акти-претензії і не сплачувати за надані послуги, — каже пан Соколовський. — Акт є в кожному жеку, потрібно попросити надати його, оформити і тоді ви офіційно не сплачуєте нічого, тому що послуга не надана. Бо якщо просто не сплачуєте — це борг.

Олег Соколовський каже, що про складні погодні умови всі служби були попереджені, адже щодня отримують повідомлення з гідрометцентру. Проте коли вода моментально замерзає, боротися з цим важко.  

— В 4.00 ми провели обхід, — в нас багато чергових і я в тому числі. Що ми зафіксували: дороги в більш менш нормальному стані, тротуари в жахливому. Виявилося, що посипати фактично нереально, бо все змивається водою та замерзає. Якщо дороги машини розбили, то питання з тротуарами було не вирішене. Тому ми описали всі тротуари, бо проблема має бути вирішена. Відповідно за непосипані тротуари, відповідним фірмам оплата не буде проведена. На нашу думку, дуже погано спрацювали жеки, тому що на 6.00 ми не бачили відповідну кількість двірників, які могли посипати все і створити нормальні умови для тернополян. Дороги фактично не посипали, відповідно всі жеки пишуть пояснювальні на моє ім’я, чому при попередженні, так погано спрацювали.

Відео дня

Олег Соколовський додає, що через погане посипання машини не могли добратися до сміттєвих контейнерів, відповідно від цього теж виникли проблеми, хоча їх швидко вирішили.

— Також погано спрацював автовокзал, залізничний вокзал, всі торгові центри, підприємці, які мають окремі споруди і які взяли на себе функцію утримання. Нічого не було зроблено на ранок, не те що вночі, - каже начальник управління жкг. — Зараз муніципальна поліція працює з порушниками, з жеками ми розберемся самі. В нас все під контролем, повірте, тут з 4.00 ніхто не спить. Але, на жаль, ситуація складна, вона мені нагадує те, що було в листопаді зі снігом. Боротися з такими речами дуже непросто. Солі і піску висипано багато, роботу ми не зупиняємо досі, всі двірники працюють. Я думаю, ми справимось. Таке саме нас чекає і в наступну ніч. Ми вибачаємося перед тернополянами, але вони також повинні розуміти, що це дійсно аномалія, коли дощ ллє як з відра, а на вулиці -1. Це нереально так швидко приборкати.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    А позбавляти ЖЕКи ліцензії не пробували . Ось треба було хоча б одного позбавити ліцензії інші б працювали ,як має бути . Чому не проводяться місячники по нагляду за роботою ЖЕКів . Пора з ними троха розбиратися ,а то їм ті пояснючі до одного місця . Прийде тепло і всі забудуть ,що був колабс ,як вже було із снігом - прийшло тепло ,сніг зійшов , і всім добре , а те ,що зараз робиться ,що ні в магази  ,ні в аптеку ,ні в поліклініку не сходиш ,бо хтось не посипав дороги , чи не розчистив від снігу . Як робити євророремонти з ІО в себе в приміщеннях за людські гроші так вони перші чи піднімати тарифи вони перші ,а як зробити роботу ,то руський місяць треба чекати .
  • Діонісій

    сьогодні з ранку така сама ерунда, як в п'ятницю, вчора все тануло, вночі замерзло і знову сракопад. в Жеках вихідний, життя в місті має зупинитись.  якого ж хера ви посипаете доріжки ввечері, коли валить дощ і все те неподобство змиває, а з ранку не можете такого зробити, коли все замерзло ?
  • Анонім

    Брехня аж пре з Соколовського! То це через двірничку бабу Ганю з жеку стояли всі тролейбуси на Східному і не ходили маршрутки? Жеківці що могли зробили, а посипати наперед перед дощем буде хіба такий розумник, як соколовський. Сотні людей на зупинках марно чекали на транспорт не через жек а через погану дорогу і транспорт. І не треба спихати з слабої голови на здорову. Не того пане мер ви поставили керувати, ой не того... Його треба було гнати зразу після першого снігопаду разом з луцькою фірмою. ЙОГО, а не Лесіва.
  • Анонім

    Брехня аж пре з Соколовського! То це через двірничку бабу Ганю з жеку стояли всі тролейбуси на Східному і не ходили маршрутки? Жеківці що могли зробили, а посипати наперед перед дощем буде хіба такий розумник, як соколовський. Сотні людей на зупинках марно чекали на транспорт не через жек а через погану дорогу і транспорт. І не треба спихати з слабої голови на здорову. Не того пане мер ви поставили керувати, ой не того... Його треба було гнати зразу після першого снігопаду разом з луцькою фірмою. ЙОГО, а не Лесіва.

    Stels reply Анонім

    Можна подумати , що мер такий як потрібно ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up