Жінки відомих тернополян: дружина Степана Барни розповіла, як чоловік готує для неї

Жінки відомих тернополян: дружина Степана Барни розповіла, як чоловік готує для неї

Дружина голови облдержадміністрації Степана Барна не є публічною особою. Вона ніде не хвалиться тим, що її чоловік займає велику державну посаду. Жінка впевнена, що це – заслуга коханого, а вона лише підтримує його у всіх починаннях.

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Першими героями нової рубрики стали депутат міської ради Назар Зелінка та його дружина Наталія. Вони, до речі, ще з дитинства входять до організації «Пласт», тож розповіли багато цікавого про патріотичні засади, на яких тримається і їхня сім’я.

Познайомились у гуртожитку

Відео дня

Героя цієї публікації знають не лише тернополяни, а й жителі всієї області. Голова ОДА Степан Барна часто буває в різник куточках Тернопільщини, його можна і побачити з екранів телевізора, і почути по радіо.  Про особисте життя голови мало що відомо. Дружина Тетяна не є публічною особою. Але саме вона і є справжнім хранителем сімейного вогнища, дбає про домашній затишок і комфорт.

Як живе родина губернатора? Як і всі прості люди, посміхаючись розповідає сам Степан Барна.

- Ми із дружиною навчалися разом в педуніверситеті, жили в одному гуртожитку, де і познайомилися. То був другий курс, - розповідає він. – Вона з першої зустрічі вразила мене своєю господарністю. Традиційно хлопці ходили їсти до студенток. Вічно були голодні… (посміхається) Таня гарно готувала, була дуже акуратна. Це мені і сподобалось. Потім ми разом працювали в рамках проведення масових заходів у молодіжному товаристві «Обереги».

Симпатія виникла поступово. Два роки вони приятелювали, на четвертому курсі почали зустрічатися. Одружилася пара 11 жовтня 2003 року. Після закінчення вузу минуло вже два роки.

- Створити сім’ю було нашим взаємним рішенням, - продовжує пан Барна. – Тоді мені було 24 роки. У принципі, я усвідомлював, що Таня – та жінка, із якою я хочу іти по житті.

За 14 років подружнього життя траплялись різні ситуації. Але справжня сім’я може витримати будь-які випробування, переконаний співрозмовник.

Не любить монотонної роботи

- Щоб між чоловіком і жінкою було менше сварок, потрібно, аби кожен виконував свою роботу, - зауважує голова. – Моя дружина виходила заміж не за голову адміністрації, вона мене знає десятки років. Таня завжди розуміла, що я не з тих людей, які готові просиджувати час вдома і дивитися телевізор, поки мене не покличуть на роботу. Для коханої то вже звичайний режим, коли я їду з дому досить рано, а повертаюся, коли вже пізно. Вона розуміє, що мушу їздити у відрядження. Тож за розуміння і терпіння я їй дуже вдячний.

Степан Барна наголошує, що він не любить виконувати монотонної, «марудної» роботи. У той же час, він залюбки береться переносити щось важке, ходить по воду.

- Я маю темперамент холерика, чудово усвідомлюю, що зі мною не завжди приходиться легко, але якщо в родині є розуміння, то всі ці відмінності в характерах не стають на заваді сімейного життя, - каже герой публікації.

Любить спорт і суші

У робочих моментах голова облдержадміністрації, як він зізнається, із дружиною радиться рідко. Можливо, тому, що хоче вберегти її від проблем, які на нього навалюються. Але, якщо потрібна порада, чи варто проводити ті чи інші заходи, як краще оформити якесь свято, Таня стає першим і перевіреним консультантом.

- Моя дружина – досить творча натура, вона і вишиває картини, і робить самотужки дерев’яні вироби, - хвалиться Степан Барна. – Запрошую додому – оціните її доробки.

Вільного часу для сім’ї не так вже й багато. Кожен день у голови розписаний по хвилинам, і на вихідні часто є робочі плани. Співрозмовник зізнається, що протягом дня навіть нема часу на повноцінний обід. Часто він перебивається канапками, або ж під час обіду з колегами намагається обговорити і робочі моменти. Так економить час.

Крім того, голова любить спорт. Удома він має тренажер. Хоча й не завжди є можливість на ньому позайматися. На роботі в чиновника також є штанга, коли є вільна хвилинка – гайда до тренувань.

Усе життя голови побудоване за графіком. Більшість мандрівок пов’язані з роботою.

- Коли вдається викроїти трішки часу, ходимо із рідними в кіно, от нещодавно ходили з донькою на фільм «Сторожова застава», - продовжує він. – Люблю готувати. Найбільше мені подобається робити суші, я їх обожнюю.

На хатні справи в голови часу небагато. Однак при нагоді він допомагає дружині.

- Зранку я їду дуже рано, сам собі прасую одяг, взуття також мию, - наголошує він. – Допомагаю у догляді за домашніми тваринами. Маємо два акваріуми, хом’ячка і двох котів.

На Різдво родина обов’язково їде до батьків Степана Барни – у село Нагірянка Чортківського району, а на Пасху – у село Угорськ Шупського району, звідки дружина родом.

-- Батьки вже немолоді, тож потребують і нашої уваги, і турботи, - завершує керівник.

Покохала за сміливіть

За що ж пані Тетяна покохала свого чоловіка, ми запитали у неї самої.

- Спочатку я його не примітила, довго спілкувались, як друзі. Але згодом він мене вразив своєю наполегливістю, сміливістю, рішучістю, амбіціозністю, дієвістю. Це саме ті риси, яких, мабуть, мені бракує, - зізнається вона.

Про свій вибір жінка не шкодує. Каже, що в житті різні ситуації траплялись, але, щоб зберегти сім’ю, потрібно мати в собі сили прощати один одного і рухатись далі.

- Ідеалу не буває, - додає вона. – Якщо любиш, будеш терпіти. Він рідко буває вдома, багато часу проводить на роботі, не завжди є можливість кудись поїхати разом, але я розумію, що те, що він робить, дуже важливо не лише для нього, а для багатьох людей. Тому я лише підтримую його у всіх починаннях. Мудра жінка не повинна заважати чоловікові, якщо він прагне реалізувати свої бажання.

Готує курячі сердечка

Пані Тетяна розповідає, що Степан Барна любить побалувати їх чимось смачненьким. Він вміє і смачні налисники зробити, і курячі сердечка готує неперевершено.

Жінка працює в Тернопільському міському центрі фізичного здоров’я населення. У вільний від роботи час вишиває. Каже, це – свого роду терапія для душі. Поробки тернополянка не продає, лишає собі та дарує друзям. Донька Софія навчається у школі. Їй вже 14 років.

- На відпочинок не завжди вистачає часу, оскільки донька має певні проблеми зі здоров’ям, ми частіше їздимо на лікування у Трускавець чи інші міста України.  Люблю відвідувати нові місця, хоча зізнаюсь, що я більш домашня натура.

Здобутками чоловіка Тетяна пишається. Втім не вихваляється.

- На роботу я прийшла, коли він ще не був головою, як працювала, так і працюю, - зауважує вона. – Перед іншими немає чого хизуватися. Ми живемо, як і всі прості тернополяни.

На питання, яка повинна бути щаслива родина, дружина губернатора згадала відомий вислів: «Це тоді, коли обоє дивляться в одну сторону».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Типовий Тернопіль

    сімейка виродків
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up