Тернопіль різдвяно-новорічний – як прикрасили місто до зимових свят (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тернопіль різдвяно-новорічний – як прикрасили місто до зимових свят (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • З наближенням зимових свят Тернопіль оздобили стильними тематичними декораціями. Різдвяні віночки, композиції з природного матеріалу, ілюмінація та багато хвої –  цьогоріч фантазували на повну.
  • Прикраси мінімалістичні і біля них можна зробити класні світлини для своїх соцмереж. Як виглядає наше місто – дивіться у фоторепортажі!

На Різдвяні свята та напередодні Нового року на вулицях Тернополя запанувала казкова атмосфера. У яскраве оздоблення вже «одягнули» вітрини магазинів та кав’ярень, а ввечері на центральній площі вогнями сяє головна ялинка. Можна сміливо вирушати на вулиці міста у пошуках натхнення та гарного настрою, або ж просто гуляти з найріднішими. А ми розповідаємо, які локації варто відвідати!

Як виглядає центр Тернополя?

Цього року у місті встановили новорічну ялинку на Театральному майдані.

Відео дня

Як запевнили у міській раді – кошти з міського бюджету на неї не витрачали. Ялинка, ілюмінація та частина прикрас залишились з минулих років, тож нічого нового не купували. Вартість освітлення сплатять місцеві меценати. Іграшки виготовили учні місцевих шкіл, внутрішньо-переміщені особи та усі охочі, які взяли участь у конкурсі ялинкових прикрас.

А більше про ялинку можна прочитати у наших матеріалах:

Новорічній ялинці в Тернополі бути: чим прикрашатимуть та коли планують відкриття

Майже зібрали каркас та встановили зірку: у Тернополі все ж таки буде новорічна ялинка

На Театральному майдані Тернополя встановили головну ялинку міста: який вигляд має

Співали пісні про Миколая та молились за перемогу: як у Тернополі засвітили головну ялинку міста

Засвітили новорічне дерево у День Святого Миколая – 6 грудня. Ввечері на ній горять гірлянди. Але як ми помітили, навіть удень біля неї збираються багато людей. Особливо популярне це місце серед батьків з дітками. Тернополяни фотографуються біля ялинки та розглядають прикраси.

Неподалік біля драмтеатру традиційно є різдвяна шопка. Там живуть дві вівці з тернопільського зоокутка, що у парку «Сопільче». У шопці зобразили біблійну сцену, як до новонародженого Ісуса, який лежить у яслах, прийшли три царі та принесли йому дари.

Виглядає локація дуже атмосферно. Вона дерев’яна і прикрашена зірками й великими сніжинками, а ввечері теж освічується ілюмінацією.

На Театральному майдані діє також Казкова резиденція святого Миколая. Біля неї встановили скульптуру Чудотворця у людський зріст, біля якої можна зробити фото. Нагадаємо, резиденція працюватиме до 21 січня. Графік роботи – з 12.00 до 18.00. Тут проводять різні майстер-класи для дітей, а ще щосуботи з 12 години охочі містяни можуть долучитися до плетіння маскувальних сіток.

Недалеко від пам’ятника Данилу Галицькому облаштували великі металеві цифри «2024», оздоблені гірляндами. До слова, раніше їх завжди встановлювали біля пам’ятника Соломії Крушельницькій. Конструкція має висоту приблизно 3 метри. Цифри встановлені по діагоналі та у вечірній час світяться.

Фасад Архикатедрального собору також прикрасили до свят. Над дверима висить хвойна гірлянда з білими іграшками, штучними квітами та шишками. Трохи вище – різдвяний вінок та металеві ангели.

Мінімалістична гірлянда зі штучної хвої, прикрашена білими та синіми бантами, з’явилась над дверима Тернопільської спеціалізованої школи №3.

Як оздобили заклади міста?

Журналістка «20 хвилин» прогулялась центром міста та роздивилася, як прикрасили свої вітрини та фасади до різдвяно-новорічних свят магазини, салони, крамниці, кафе та ресторани тощо.

У добірку потрапив святковий декор та інсталяції із закладів на вулиці Шептицького, Острозького, Руській, бульварі Т. Шевченка, вулиці Грушевського, Гетьмана Сагайдачного та Валовій.

А як прикрасили до свят вашу вулицю, або заклади на ній? Прикріплюйте фото у коментарях!

 

Читайте також:

З такими воїнами буде мир, буде Перемога: тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим

Вітаємо з Різдвом та бажаємо переможного нового року! З любов'ю, редакція «20 хвилин»

Тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим. Добірка із соціальних мереж

Нові макети замків та бліндаж захисників: який вигляд має найбільша в Україні різдвяна шопка

Як змінювалась головна новорічна ялинка Тернополя: дивіться підбірку фото

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up