Готуємо банош: давній рецепт культової української страви

Готуємо банош: давній рецепт культової української страви
Депозитфото

Банош – традиційна гуцульська страва, яку багато хто любить. Проте не треба їхати до Карпат щоразу, як закортить його скуштувати, адже його приготувати дуже просто.
 

Банош подають і як основну страву, і як гарнір до м'яса чи овочів. Його можна приправити маслом, сиром, жирними вершками чи іншими добавками на свій смак, повідомляє Смачно24.

Рецепт баношу

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 120 грамів кукурудзяної крупи;
– 300 мілілітрів вершків;
– 400 грамів сала;
– 80 грамів бринзи;
– 2 гілочки петрушки;
– сіль, чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

Відео дня
  1. Наріжте грудинку кубиками середнього розміру. Добре розігрійте пательню та вкиньте на неї шкварки. Обсмажте їх до золотистого кольору, посоліть, поперчіть, зніміть пательню з вогню, але залиште шкварки у пательні, щоб вони продовжували готуватися.
  2. Тим часом у каструлю с товстими стінами вилийте вершки або домашню сметану. Доведіть до кипіння. Трошечки посоліть і поперчіть.
  3. Поступово додайте крупу у вершки. Постійно помішуйте вінчиком, щоб не утворювалися згустки.
  4. Зменште вогонь до мінімуму і дайте баношу дійти. Він дуже швидко загусне. Коли на поверхні баношу ви побачите жир і глянцевий блиск, він буде готовим.
  5. Подавати банош у глибокій тарілці. Зверху натріть багато бринзи, а на бринзу викладіть шкварки та подрібнену петрушку.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати смачні та пишні пиріжки без дріжджів на кефірі, а також у чому найкраще замочити оселедець для ніжного смаку.

 

Читайте також:

Готуємо смачний салат з хурмою

Готуємо італійські галушки — ньоки

Готуємо класичний «Наполеон»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yago Gallego

    Куди вам ще банош? І так майже всі там ходите з надлишковою вагою.  Жирні і рожевощокі як поросята.

keyboard_arrow_up