Паніні із салямі, запечений на грилі, чудово втамовує голод і може стати повноцінним обідом чи вечерею для зайнятої людини. Цього італійського „сеньйора” можна скуштувати у спортбарі El Clasico, який місяць тому відкрився на вул. Гоголя.
Цей смаколик уже на рівних може конкурувати із піцою, вважає кухар Марія Стець.
— Паніні такий же ситний і смачний, як піца, та ще й має одну перевагу, — каже дівчина. — Якщо ви дуже зайнята людина, то цю італійську булку з начинкою можете їсти, навіть ідучи вулицею.
Паніні — класичний італійський сендвіч, запечений у контактному грилі, розповідає кухар. Для паніні використовують певний сорт хліба —„чіабата”. Цю булочку зазвичай начиняють кружальцями сиру моцарела, скибками помідора, шматочками м’яса або салямі чи лосося. У меню спортбару є три різновиди паніні — із прошуто (в’ялена свинина), із салямі та курячим м’ясом.
Скільки чого треба:
Багет завдовжки 20 см, 4 скибки моцарели, 4-5 кружалець помідора, 3-4 скибки салямі, листок салату.
Послідовність приготування:
1. Нарізати кружальцями салямі, помідор і моцарелу, помити салат
2. Розрізати багет навпіл поздовж, змастити його соусом „Песто”
3. Викласти на багет із соусом кружальця салямі, помідора і сиру
4. Накрити „чіабату” з начинкою іншою половиною із соусом
5. Підсмажувати паніні на контактному грилі три хвилини
6. Подавати до столу на листі салату розрізаним на дві частини
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 30 квітня 2025
Читати номер