Готуємо італійський паніні з салямі

Готуємо італійський паніні з салямі
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста

 Паніні із салямі, запечений на грилі, чудово втамовує голод і може стати повноцінним обідом чи вечерею для зайнятої людини. Цього італійського „сеньйора” можна скуштувати у спортбарі El Clasico, який місяць тому відкрився на вул. Гоголя.

Цей смаколик уже на рівних може конкурувати із піцою, вважає кухар Марія Стець.

— Паніні такий же ситний і смачний, як піца, та ще й має одну перевагу, — каже дівчина. — Якщо ви дуже зайнята людина, то цю італійську булку з начинкою можете їсти, навіть ідучи вулицею.

Паніні — класичний італійський сендвіч, запечений у контактному грилі, розповідає кухар. Для паніні використовують певний сорт хліба —„чіабата”. Цю булочку зазвичай начиняють кружальцями сиру моцарела, скибками помідора, шматочками м’яса або салямі чи лосося. У меню спортбару є три різновиди паніні — із прошуто (в’ялена свинина), із салямі та курячим м’ясом.

Відео дня
— У нашому меню ще є сирне паніні, — продовжує дівчина. — Багет для нього ми змащуємо не традиційним соусом „Песто”, а сирним. Крім того, туди входять моцарела і бринза.
До паніні із салямі у спортбарі готують соус „Песто” — із подрібненої зелені, твердого сиру, горіхів та оливкової олії. Ним змащують багет, на який потім кладуть начинку.
— До класичного „Песто” додають базилік, а ми — кріп і петрушку, — пояснює Марічка. — Інші страви європейської кухні ми теж адаптуємо до смаків українців.


Скільки чого треба:
Багет завдовжки 20 см, 4 скибки моцарели, 4-5 кружалець помідора, 3-4 скибки салямі, листок салату.

Послідовність приготування:
1. Нарізати кружальцями салямі, помідор і моцарелу, помити салат
2. Розрізати багет навпіл поздовж, змастити його соусом „Песто”
3. Викласти на багет із соусом кружальця салямі, помідора і сиру
4. Накрити „чіабату” з начинкою іншою половиною із соусом
5. Підсмажувати паніні на контактному грилі три хвилини
6. Подавати до столу на листі салату розрізаним на дві частини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous
    Для чого італійські страви адаптувати, якщо в нас є своя досичть смачна і незрівнянна українська кухня. Так-так, забуваємо своє рідне, українське, ті страви які споживали наші дідусі і бабусі. Та й що тут говорити, як усе й так видно і зрозуміло поглянувши на кожно четвертого хто чим харчується. Перекуси до добра не приводять. Краще нормально харчуватись і нормально виглядати. Ми те, що ми їмо. Якщо вечеряю не в дома то обираю українські страви Галицького замку, швидко, смачно, недорого.
  • Anonymous
    Навіть якщо ви "дуже зайнята людина", ідучи вулицею, їсти паніні не варто, - це некультурно і шкідливо для здоров'я )))) Скільки можна нав'язувати нам якусь бидлотську поведінку? Це, звичайно, не стосується того, що паніні - дійсно смачно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Колекція Театру мод Галицького коледжу отримала перше місце на Всеукраїнському конкурсі photo_camera 21:00 У «Дії» з'являться всі документи про освіту: яку матимуть важливу опцію 20:35 У Тернополі запрацював ще один фонтан 20:01 Обіцяють понад 1000 євро на місяць: які сезонні роботи актуальні на Тернопільщині та в Європі Від читача 16:51 Тернополяни можуть вивчати італійську мову на безоплатному онлайн-курсі: деталі 19:30 Куди піти, що побачити у Тернополі у вихідні 3-4 травня 19:03 72-річна, яку збив автомобіль, померла у лікарні. Як покарав суд водія 18:30 Житлові субсидії: що треба знати отримувачам допомоги по завершенні опалювального періоду 18:00 Дикий кабан і далі гуляє Тернополем. Усім байдуже? 17:58 На об’їзній потрійна ДТП. Рух транспорту — ускладнений 17:30 Грози, град і похолодання: як зміниться погода на Тернопільщині 17:06 У Тернополі постраждав чоловік, намагаючись загасити вогонь в квартирі 16:27 Затримали чоловіка, який за 10 тисяч доларів обіцяв військовому посприяти у звільненні зі служби 16:03 На Коперника почали відновлювати фасад будинку: скільки коштів мають витратити на роботи? photo_camera 15:30 Ще 20-тьом захисникам присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно 15:00 Вирок ексзаступнику начальника ОВА Гайдуку розглянуть  в апеляції. Йому загрожує 8 років ув’язнення 14:30 У Тернополі попрощалися із загиблим поліцейським Василем Паньківим play_circle_filled photo_camera 14:06 Як оформити спадщину в Україні, якщо ви перебуваєте за кордоном 13:45 Проколола медичною голкою око трирічному синові: суд призначив покарання жінці з Бережан 13:20 Ліки з наркотиками розповсюджували на Тернопільщині: судитимуть п’ятьох осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up