Готуємо печену буженину з картопляним пюре

  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковита буженина з картопляно-шпинатним пюре та пікантними соусами — хіт замовлень у сіті-кафе „Барбареско”, що на вул. Острозького. 
Готуємо печену буженину з картопляним пюре

— Щоб буженина була смачною, потрібно знати деякі секрети, завдяки яким м'ясо виходить соковитим та ароматним, — каже Папа Лоці. — Традиційно буженину готують зі свинини. Вибір м'яса — один із найбільш відповідальних етапів приготування страви. Шматок м'яса повинен бути цілісним, вагою від 1-го до 2-3 кг. Для буженини ідеально підходить м'ясо без кісток і прожилків із невеликою кількістю жиру. Саме він зробить страву соковитою. Для цього підійде задня частина, окіст або ошийок з жиром. Найсмачніша буженина виходить із шиї, яка має неоднорідну структуру і прошарок жиру. 

Previous Next

Варіантів підготовки м'яса перед його «перетворенням» на буженину, за словами співрозмовника, є дуже багато: маринування, вимочування, шпигування і натирання спеціями та прянощами. Маринувати м'ясо можна в пиві, квасі або маринадах для шашлику — все залежить від уподобань.
— Традиційно буженину запікають без фольги, але багато хто вважає, що саме фольга дозволяє зберегти соковитість, — розповідає шеф-кухар. — Ще один спосіб — рукав для запікання, в якому м'ясо завжди виходить соковитим, тому що сік залишається всередині. Наші предки запікали буженину на деку або у сковороді. Якщо м'ясо ні у що не загортають, то у посуд для запікання краще влити воду (1-1,5 см), а також періодично поливати шматок м'яса рідиною.
Час запікання буженини залежить від багатьох факторів — сорту м'яса, віку тварини, характеристик духовки, розміру шматка тощо. За словами Папи Лоці, зазвичай на це йде не менше 1,5 і не більше 4 годин. Температура запікання — 160-200 градусів. Якщо м'ясо готують у фользі, її потрібно зняти незадовго до готовності, щоб м'ясо підрум'янилося.
— Готовність буженини перевіряють так: проткніть м'ясо — якщо виділяється блідо-рожевий або світло-сірий бульйон, воно готове, якщо рідина червоного кольору — м’ясо ще треба потримати в духовці, — пояснює чоловік.
Окрім печеної буженини, у сіті-кафе можна замовити ще кілька основних м’ясних страв: „Курячі гомілки по-краківськи”, „Особуко з телятини”, „Курка по-східному” та інші. 
— „Курячі гомілки по краківськи” — це гомілки, фаршировані м’ясним фаршем та спеціями, — пояснює шеф-кухар. — А, наприклад, „Особуко з телятини” — це м’ясо з телячого стегна, тушковане у білому вині з овочами. Подаємо його з картопляним пюре. Ну а „Курка по-східному” — тушковане разом з овочами куряче філе, яке ми присмачуємо східними прянощами.  
Куштувати буженину я почала відразу ж, як її принесли. З’ївши перший шматок, я переконалась, що м’ясо справді дуже ніжне, соковите і м’яке. Воно просто тануло у роті.   

Скільки чого треба:
200 г буженини (свинячої шиї), 150 г картоплі, 20 г шпинату, 20 г вершкового масла, 60 г соусів, листя руколи для декору.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Чи користуються тернопільські водії паском безпеки (опитування) 20:00 Тернопільська "Нива" на вихідних зіграє проти вінничан 19:00 Фото дня: У Ланівцях лелека приземлився просто на автомобіль 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні Від читача 13:43 «Зупинимо булінг разом» під таким гаслом пройшов попереджувальний тренінг у ТЗОШ №18 17:30 У реорганізованому Тернопільському ліцеї №21 офіційно представили нову директорку play_circle_filled 17:07 У Центрі водій заснув просто за кермом. Очевидці кажуть, що був п'яний 17:00 У Тернополі аматори змагатимуться із швидкісного складання кубика-Рубіка 16:30 На Театральному майдані стоять мішки набиті грішми photo_camera 16:05 Водія, який збив на сметь 19-річного хлопця, засудили на 7 років 15:40 На оновленій вулиці Чорновола висадили червонолисті клени та барбариси 15:15 Чотири автомобілі зіткнулися біля Надставної церкви 15:00 "Коли ти за колючим дротом, тільки небо залишається таким як вдома", - головний герой фільму розповів про життя в колонії 14:30 «Гальмуєш, а ззаду летить 40-тонна фура. Кожна поїздка, як на голках» 14:00 Цигансько-гуцульський любовний трикутник і розплата за зраду 13:30 Отруєння на Борщівщині: літак пролітав і над житловими будинками 13:00 У Тернополі говорять про півищення вартості проїзду у тролейбусах до 6 грн. Скільки платять інші міста 12:30 Тернополянки позмагаються за нагороди Вищої ліги з регбі-7 11:54 Нещастя на Кременеччині: жінка випала з вікна будинку і загинула 11:25 Передплатіть газету «RIA плюс» і отримайте квиток на концерт "Лісапетного батальйону"
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up