Готуємо печену буженину з картопляним пюре

Готуємо печену буженину з картопляним пюре
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

— Щоб буженина була смачною, потрібно знати деякі секрети, завдяки яким м'ясо виходить соковитим та ароматним, — каже Папа Лоці. — Традиційно буженину готують зі свинини. Вибір м'яса — один із найбільш відповідальних етапів приготування страви. Шматок м'яса повинен бути цілісним, вагою від 1-го до 2-3 кг. Для буженини ідеально підходить м'ясо без кісток і прожилків із невеликою кількістю жиру. Саме він зробить страву соковитою. Для цього підійде задня частина, окіст або ошийок з жиром. Найсмачніша буженина виходить із шиї, яка має неоднорідну структуру і прошарок жиру. 

Previous Next

Варіантів підготовки м'яса перед його «перетворенням» на буженину, за словами співрозмовника, є дуже багато: маринування, вимочування, шпигування і натирання спеціями та прянощами. Маринувати м'ясо можна в пиві, квасі або маринадах для шашлику — все залежить від уподобань.
— Традиційно буженину запікають без фольги, але багато хто вважає, що саме фольга дозволяє зберегти соковитість, — розповідає шеф-кухар. — Ще один спосіб — рукав для запікання, в якому м'ясо завжди виходить соковитим, тому що сік залишається всередині. Наші предки запікали буженину на деку або у сковороді. Якщо м'ясо ні у що не загортають, то у посуд для запікання краще влити воду (1-1,5 см), а також періодично поливати шматок м'яса рідиною.
Час запікання буженини залежить від багатьох факторів — сорту м'яса, віку тварини, характеристик духовки, розміру шматка тощо. За словами Папи Лоці, зазвичай на це йде не менше 1,5 і не більше 4 годин. Температура запікання — 160-200 градусів. Якщо м'ясо готують у фользі, її потрібно зняти незадовго до готовності, щоб м'ясо підрум'янилося.
— Готовність буженини перевіряють так: проткніть м'ясо — якщо виділяється блідо-рожевий або світло-сірий бульйон, воно готове, якщо рідина червоного кольору — м’ясо ще треба потримати в духовці, — пояснює чоловік.
Окрім печеної буженини, у сіті-кафе можна замовити ще кілька основних м’ясних страв: „Курячі гомілки по-краківськи”, „Особуко з телятини”, „Курка по-східному” та інші. 
— „Курячі гомілки по краківськи” — це гомілки, фаршировані м’ясним фаршем та спеціями, — пояснює шеф-кухар. — А, наприклад, „Особуко з телятини” — це м’ясо з телячого стегна, тушковане у білому вині з овочами. Подаємо його з картопляним пюре. Ну а „Курка по-східному” — тушковане разом з овочами куряче філе, яке ми присмачуємо східними прянощами.  
Куштувати буженину я почала відразу ж, як її принесли. З’ївши перший шматок, я переконалась, що м’ясо справді дуже ніжне, соковите і м’яке. Воно просто тануло у роті.   

Скільки чого треба:
200 г буженини (свинячої шиї), 150 г картоплі, 20 г шпинату, 20 г вершкового масла, 60 г соусів, листя руколи для декору.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 Росіяни вночі знову били по енергетиці: що відомо про наслідки масованої таки 7 грудня 11:35 Графік відключення світла в Тернополі та області на 7 грудня (оновлено) 11:00 На відновлення енергосистеми можуть піти тижні: «Укренерго» про ситуацію з відключеннями 10:00 Тернопіль відвідав Міністр охорони здоров'я: представили нове медичне обладнання та нові відділення Від читача 10:39 Дві команди з Тернопільщини стали призерами Табору підприємництва у Львові 09:00 Війна забрала життя Героїв Віталія Барладина та Петро Баблюх 21:00 Медик-волонтер з Тернопільщини Андрій Надкевич отримав почесну нагороду від Головнокомандувача 20:03 Через шість років після ДТП водія засудили за смерть подружжя. Осиротіли четверо дітей 19:03 Якою була варенична у центрі Тернополя: дивіться відео! play_circle_filled 18:00 Жительку Тернопільщини ошукали на 26 тисяч через фейкову «зимову підтримку» 17:00 95 років і сила волі: медики врятували пацієнтку з тяжким переломом стег 16:03 Зруйновані сходи та дроти над головою: у якому стані підземний перехід на вулиці 15 Квітня (ВІДЕО) play_circle_filled 15:00 У Тернополі нагородили військових у День Збройних Сил України photo_camera 14:03 Різдвяні мелодії для героїв: оркестр виступив перед захисниками Тернополя photo_camera 13:03 На набережній провели благодійний забіг, щоб допомогти дітям, які постраждали від ракетного удару по Тернополю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up