Готуємо печену буженину з картопляним пюре

Готуємо печену буженину з картопляним пюре
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

— Щоб буженина була смачною, потрібно знати деякі секрети, завдяки яким м'ясо виходить соковитим та ароматним, — каже Папа Лоці. — Традиційно буженину готують зі свинини. Вибір м'яса — один із найбільш відповідальних етапів приготування страви. Шматок м'яса повинен бути цілісним, вагою від 1-го до 2-3 кг. Для буженини ідеально підходить м'ясо без кісток і прожилків із невеликою кількістю жиру. Саме він зробить страву соковитою. Для цього підійде задня частина, окіст або ошийок з жиром. Найсмачніша буженина виходить із шиї, яка має неоднорідну структуру і прошарок жиру. 

Previous Next

Варіантів підготовки м'яса перед його «перетворенням» на буженину, за словами співрозмовника, є дуже багато: маринування, вимочування, шпигування і натирання спеціями та прянощами. Маринувати м'ясо можна в пиві, квасі або маринадах для шашлику — все залежить від уподобань.
— Традиційно буженину запікають без фольги, але багато хто вважає, що саме фольга дозволяє зберегти соковитість, — розповідає шеф-кухар. — Ще один спосіб — рукав для запікання, в якому м'ясо завжди виходить соковитим, тому що сік залишається всередині. Наші предки запікали буженину на деку або у сковороді. Якщо м'ясо ні у що не загортають, то у посуд для запікання краще влити воду (1-1,5 см), а також періодично поливати шматок м'яса рідиною.
Час запікання буженини залежить від багатьох факторів — сорту м'яса, віку тварини, характеристик духовки, розміру шматка тощо. За словами Папи Лоці, зазвичай на це йде не менше 1,5 і не більше 4 годин. Температура запікання — 160-200 градусів. Якщо м'ясо готують у фользі, її потрібно зняти незадовго до готовності, щоб м'ясо підрум'янилося.
— Готовність буженини перевіряють так: проткніть м'ясо — якщо виділяється блідо-рожевий або світло-сірий бульйон, воно готове, якщо рідина червоного кольору — м’ясо ще треба потримати в духовці, — пояснює чоловік.
Окрім печеної буженини, у сіті-кафе можна замовити ще кілька основних м’ясних страв: „Курячі гомілки по-краківськи”, „Особуко з телятини”, „Курка по-східному” та інші. 
— „Курячі гомілки по краківськи” — це гомілки, фаршировані м’ясним фаршем та спеціями, — пояснює шеф-кухар. — А, наприклад, „Особуко з телятини” — це м’ясо з телячого стегна, тушковане у білому вині з овочами. Подаємо його з картопляним пюре. Ну а „Курка по-східному” — тушковане разом з овочами куряче філе, яке ми присмачуємо східними прянощами.  
Куштувати буженину я почала відразу ж, як її принесли. З’ївши перший шматок, я переконалась, що м’ясо справді дуже ніжне, соковите і м’яке. Воно просто тануло у роті.   

Скільки чого треба:
200 г буженини (свинячої шиї), 150 г картоплі, 20 г шпинату, 20 г вершкового масла, 60 г соусів, листя руколи для декору.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Операція «Кратом»: на Тернопільщині викрили нових учасників наркосистеми, клієнтами були діти 14:40 Суд у справі побиття ветерана з Настасова: підозрюваного залишили під вартою play_circle_filled 14:10 Медики повернули до життя пацієнта із зупинкою серця: злагоджена робота двох бригад 13:35 У Дії можна буде оформити Європротокол про аварію Від читача 09:23 Форум «Громада як простір захисту прав людини: від ідеї до реальних практик» відбувся у Тернополі в Міжнародний день захисту прав 13:00 На Театральному майдані встановлюють різдвяну шопку: який вигляд вона матиме цьогоріч photo_camera 12:32 Неподалік Теребовлі вантажівка збила 10-річну дитину 12:00 В останню путь провели 35-річну Тетяну Попик та її донечку 4-річну Софійку, які загинули від удару ракети play_circle_filled 11:35 Відвідувачка магазину розпилила газовий балон в очі продавчині одного з магазинів у Тернополі 10:55 Уряд виділив 30,8 млн грн на ліквідацію наслідків атаки на Тернопіль 19 листопада 10:15 Графік відключення світла в Тернополі та області на 11 грудня (оновлено) 09:35 12 грудня на Театральному майдані освятять Різдвяну шопку. Ялинки цьогоріч не буде 09:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Брицького, Олега Ковинєва і Віталія Ковальова 08:00 Власникам покинутих автомобілів у Тернополі дали місяць, аби ті прибрали транспорт із вулиць 22:00 Іграшки — від чотирьох грн, штучні ялинки — до восьми тисяч. Яку новорічну атрибутику продають у Тернополі 21:00 Пластуни принесли Вифлеємський Вогонь на Пантеон Героїв Тернополя 20:02 10 тисяч доларів за «виїзд за кордон»: на Тернопільщині судили ексначальника сектору патрульної поліції 19:00 Оформлення та виплата більшості соціальних допомог переходить до Пенсійного фонду 18:00 У ставку на Кременеччині знайшли потопельника 17:09 Студенти, юристи та родини експолітиків: кому йдуть гроші за рекламу в телеграм-каналах Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up