Готуємо піцу "Кальцоне"

Готуємо піцу "Кальцоне"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ароматна закрита піца „Кальцоне”, спечена у традиційній неаполітанській печі, — одна з найпопулярніших у меню кав’ярні-ресторації „Скоріні”.

Previous Next

— Справжня пічка повинна мати температуру не нижчу ніж 400 градусів і працювати на дровах, — каже піцейола Роман Бартіш. — У нашій ресторації — саме така. Це так звана купольна піч. Таких в Україні — лише декілька. Вона збудована з каменю зі схилів вулкану Везувій за старовинними неаполітанськими традиціями. Тож і називається неаполітанська, або помпейська. На наше замовлення її виготовив відомий майстер Стефано Феррара. Завдяки цій печі усі піци виходять дуже смачними.
Переваги цієї печі у тому, що жар розподіляється у ній рівномірно, а висока температура, понад 400 градусів, дозволяє швидко готувати усі страви. 
— Тип деревини теж важливий для роботи печі, додає хлопець. — Ми використовуємо бук, граб і дуб.
Секрет неаполітанської піци, за словами співрозмовника, працівникам кав’ярні-ресторації відкрив ресторатор з Івано-Франківська. Тож кожен відвідувач закладу може сповна насолодитися смаком цього італійського смаколика. Найпопулярніші з 18 піц — „Чотири  види м’яса”, „Чотири види сиру” та „Кальцоне” — закрита піца-вареник. 
— „Кальцоне”, на мою думку, соковитіша і смачніша, за відкриті піци, — каже піцейола. —  Та кожен обирає те, що йому більше до смаку. 
Роман кладе на робочу поверхню кульку-заготовку для піци і починає розтягувати її руками до потрібного діаметру.
— Якщо тісто розкачувати качалкою, то кисень вийде з нього і піца не буде такою пухкою і смачною, — пояснює співрозмовник. — Ми пропонуємо піци двох діаметрів — 28 і 35 см. Адже не кожен зможе з’їсти велику піцу чи, можливо, хоче замовити ще щось. 
Підготовлену паляницю, або фокачо піцейола змащує натуральним помідоровим соусом. Та всю поверхню, а лише половину. На неї викладає нарізані тонкими плястерками продукти — шинку, гриби, помідор. Посипає усе дрібненько тертою моцарелою і закриває піцу, як вареник. Та ще й скріплює краї, аби не витекла начинка. Притрусивши піцу пармезаном, Роман вправно садить її на велику лопату і відправляє у піч. 
Не минає й двох хвилин, як піцейола виймає готовий смаколик з диво-печі, перекладає на дерев’яну тарілку і прикрашає гілочками руколи. „Кальцоне” так смачно пахне, що хочеться її з’їсти відразу. Але ні, бо ж треба ще зробити фотосесію. Коли нарешті починаю куштувати цей неаполітанський „вареник”, не стримуюся від захвату — смакота та й годі! До речі, вартість піци „Кальцоне” діаметром 35 см — 49.00 грн. 
    
Скільки чого треба:
240 г заготовки з тіста, 60 г шинки, 70 г помідорового соусу, 40 г свіжих печериць, 60 г помідора, 50 г моцарели, 10 г пармезану, 5 г руколи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • y
    "Skorini" абсолютна найгіршим піци в Тернополі. Я не знаю, чому вони

    зателефонувати цієї катастрофи "Піца"!

    Якщо ви хочете знати, що таке дійсно гірших піца в місті, перейдіть на Skorini

    і ви будете нудити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Безоплатні курси та заняття з іноземних мов у Тернополі: можливості для дітей і дорослих 21:00 Незламні духом: У Тернополі створили ампфутбольну команду photo_camera 20:03 У парку Сопільче облаштовують теплицю для міської ферми photo_camera 19:03 «Наші молитви почули»: з полону повернувся 23-річний Назар Петрович з Теребовлянщини Від читача 17:17 ПП "АГРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО "АГРО-ДРУЖБА" запрошує на роботу! 18:00 Якою буде ваша пенсія, якщо отримуєте мінімальну зарплату 17:20 На перехресті вулиць Дружби та Миру у Тернополі облаштували кільцевий рух photo_camera 16:50 На Чортківщині водій пропонував патрульним 500 доларів, бо керував авто в стані сп'яніння 16:10 Перші каченята у парку Сопільче вже радують відвідувачів: дивіться відео! photo_camera 15:30 Школярі правового ліцею з Тернополя ближче познайомилися з роботою суду 14:57 Слідчі довели, що дитину задушили та залишили на два дні: маму з Чортківщини підозрюють у вбивстві 4-річного сина 14:35 Актуальні вакансії у Тернополі, які варто переглянути (оновлено 7 травня) 14:20 Просив молитися, а потім зник. З полону повернувся Олексій Квас з Лановеччини 13:50 Вийшов з дому та не повернувся: розшукують пенсіонера з Бережанщини 13:20 Долар продовжує падати: свіжі курси в обмінниках 12:45 Сонячна електростанція за понад мільйон має з'явитись у Тернопільській лікарні №2 12:15 Дев’ятикласник зреагував свідомо: у Тернополі школяру пропонували розставляти «закладки» 11:40 Судитимуть чоловіка, який на Борщівщині поранив ножем 30-річного родича співмешканки 11:03 У Шумську 22-річний мотоцикліст потрапив під колеса авто 10:37 На території дач на Тарнавського знову гасили пожежу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up