Готуємо піцу "Кальцоне"

Готуємо піцу "Кальцоне"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ароматна закрита піца „Кальцоне”, спечена у традиційній неаполітанській печі, — одна з найпопулярніших у меню кав’ярні-ресторації „Скоріні”.

Previous Next

— Справжня пічка повинна мати температуру не нижчу ніж 400 градусів і працювати на дровах, — каже піцейола Роман Бартіш. — У нашій ресторації — саме така. Це так звана купольна піч. Таких в Україні — лише декілька. Вона збудована з каменю зі схилів вулкану Везувій за старовинними неаполітанськими традиціями. Тож і називається неаполітанська, або помпейська. На наше замовлення її виготовив відомий майстер Стефано Феррара. Завдяки цій печі усі піци виходять дуже смачними.
Переваги цієї печі у тому, що жар розподіляється у ній рівномірно, а висока температура, понад 400 градусів, дозволяє швидко готувати усі страви. 
— Тип деревини теж важливий для роботи печі, додає хлопець. — Ми використовуємо бук, граб і дуб.
Секрет неаполітанської піци, за словами співрозмовника, працівникам кав’ярні-ресторації відкрив ресторатор з Івано-Франківська. Тож кожен відвідувач закладу може сповна насолодитися смаком цього італійського смаколика. Найпопулярніші з 18 піц — „Чотири  види м’яса”, „Чотири види сиру” та „Кальцоне” — закрита піца-вареник. 
— „Кальцоне”, на мою думку, соковитіша і смачніша, за відкриті піци, — каже піцейола. —  Та кожен обирає те, що йому більше до смаку. 
Роман кладе на робочу поверхню кульку-заготовку для піци і починає розтягувати її руками до потрібного діаметру.
— Якщо тісто розкачувати качалкою, то кисень вийде з нього і піца не буде такою пухкою і смачною, — пояснює співрозмовник. — Ми пропонуємо піци двох діаметрів — 28 і 35 см. Адже не кожен зможе з’їсти велику піцу чи, можливо, хоче замовити ще щось. 
Підготовлену паляницю, або фокачо піцейола змащує натуральним помідоровим соусом. Та всю поверхню, а лише половину. На неї викладає нарізані тонкими плястерками продукти — шинку, гриби, помідор. Посипає усе дрібненько тертою моцарелою і закриває піцу, як вареник. Та ще й скріплює краї, аби не витекла начинка. Притрусивши піцу пармезаном, Роман вправно садить її на велику лопату і відправляє у піч. 
Не минає й двох хвилин, як піцейола виймає готовий смаколик з диво-печі, перекладає на дерев’яну тарілку і прикрашає гілочками руколи. „Кальцоне” так смачно пахне, що хочеться її з’їсти відразу. Але ні, бо ж треба ще зробити фотосесію. Коли нарешті починаю куштувати цей неаполітанський „вареник”, не стримуюся від захвату — смакота та й годі! До речі, вартість піци „Кальцоне” діаметром 35 см — 49.00 грн. 
    
Скільки чого треба:
240 г заготовки з тіста, 60 г шинки, 70 г помідорового соусу, 40 г свіжих печериць, 60 г помідора, 50 г моцарели, 10 г пармезану, 5 г руколи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • y

    "Skorini" абсолютна найгіршим піци в Тернополі. Я не знаю, чому вони

    зателефонувати цієї катастрофи "Піца"!

    Якщо ви хочете знати, що таке дійсно гірших піца в місті, перейдіть на Skorini

    і ви будете нудити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up