Цей рецепт я знайшла в якомусь журналі та трохи його змінила. У результаті отримала дуже смачний десерт, перед яким неможливо встояти. Це морозиво мені нагадало дитинство. Воно таке ж дивовижне на смак, як і те, що колись продавали за п’ятнадцять копійок у магазині.
Для того, щоб приготувати смачний пломбір у домашніх умовах, потрібно:
- 300 г сметани (33-35%), краще домашньої;
- 150 г цукру;
- ванілін;
- 3 жовтки;
- 0,5 склянки молока.
У кип’ячене, але охолоджене молоко вбиваємо три жовтки, цукор і трохи ваніліну, перемішуємо. Потім на водяній бані, безперервно помішуючи, доводимо цю масу до консистенції згущеного молока. Сметану збиваємо міксером до пишної піни. Але потрібно бути обережним і не перестаратися, інакше сметана стане маслом і морозиво не вийде.
З’єднуємо дві маси, обережно вимішуємо. Ставимо це у морозильну камеру на годину. Через годину ємність з морозивом виймаємо з морозилки і міксером на невеликій швидкості перемішуємо масу. Тоді знову ставимо у морозильну камеру. Ще через годину повторюємо процедуру.
Як тільки морозиво охолоне, можна насолоджуватися неймовірним смаком натурального пломбіру.
Морозиво можна полити варенням і посипати подрібненими горішками чи тертим шоколадом. Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 19 від 7 травня 2025
Читати номер