Навколо Тернопольського ставу хочуть зробити велодоріжки

Навколо Тернопольського ставу хочуть зробити велодоріжки
Перші велосипедні доріжки в Тернополі з'являться на набережній та навколо тернопільского Ставу, розповів начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека.

- Ми узгодили це питання із управлінням ЖКГ та парків, - розповідає пан Дейнека. - Тож цього року додаткових коштів на облаштування велодоріжок виділяти з міського бюджету не будуть. Їх ми облаштуємо на тих дорогах, які є в переліку ремонтів та реконструкцій цього року.

Асфальтове покриття тротуарів та проїжджих частин підходить і для велодоріг, запевнив пан Дейнека.

 - Ми погодили із велосипедистами, що на ділянках, які відведуть для них, просто просто зроблять відповідну розмітку фарбою, - продовжує розповідати пан Дейнека. - Або за допомогою торцевих камінців відділять від решти тротуару.

Відео дня

Перші велосипедні доріжки з'являться на відрізку від Надставної церкви до причалу, де цього року завершать реконструювати набережну Тернопільського Ставу, та навколо нього, розповів пан Дейнека. Наступні велодороги будуть погоджувати із управлінням ЖКГ у найближчі дні.

 - Якщо дороги, які цьогоріч підпадають під ремонт, належать до тих, де будуть ділянки для велосипедистів, то одразу ж і робитиметься розмітка, під час ремонту, - розповідає пан Дейнека. - Таким чином розмітка обійдеться нам буквально у вартість фарби, додаткових коштів на неї із бюджету не виділятимуть. А ось наступного року ми вже створимо власну "Програму розвитку велоспорту в Тернополі", і тоді закладемо на це потрібні кошти в міський бюджет.

Нагадаємо, днями в Тернополі провели “ВелоФорум”, на якому представили концепцію розвитку велоспорту в місті.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Велодоріжка потрібна для того, щоб вберегти велосипедиста від наїзду на нього автомобілем.  Доріжка на набережній це- показуха. Потрібно робити доріжки в першу чергу на об'їзній. Саме там найбільше і щороку гинуть велосипедисти! Але хіба людське життя має якусь цінність для теперішніх можновладців??
  • ghf

    в європі велодоріжки роблять зі спеціальної суміші, якщо авто наїжджає на них на швидкості, то його колеса починають гурчати і водій змушений з"їхати. якщо просто намалювати смугу фарбою, то толку мало буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up