Київський художник представив у Тернополі картини, на які його надихнули негативні ситуації

Київський художник представив у Тернополі картини, на які його надихнули негативні ситуації

Виставку живопису «Голод» молодого художника з Києва Богдана Сокура до кінця квітня можна оглянути у тернопільській галереї «Бункермуз». Цим роботам притаманні відстороненість, позачасовість і позапросторовість, що дає нагоду глядачеві осмислити їх індивідуально.

— Я працюю з темами любові, презирства, самотності, швидкоплинності часу та ворожості навколишнього світу, — каже Богдан Сокур. —  Сюжети цих робіт вирвані з контексту, на них зображені моменти життя і роздуми з приводу абсолютно різних речей. Тяжію до дослідження людських емоцій та почуттів, до занурення в суперечливі, часом у похмурі аспекти характеру.

На кожній картині є цифри 14.48. Як пояснив 24-річний художник, це назва арт-групи, до якої входить він сам і його друг Іван Коперник. Якось у розмові молоді митці з’ясували, що обоє часто на годиннику помічають час 14.48, тому вирішили так назвати свою арт-групу.

Відео дня

  • Кожна картина – це обіграна конкретна ситуація з мого власного життя, – зазначає Богдан Сокур. – Це те, як я бачу загалом людське життя.

Для прикладу митець розповів історію створення картини, на якій зображена гола жінка із пакетом АТБ на голові.

  • В цій роботі багато символів, – каже він. – Привертає увагу пакет АТБ на голові, телефонне число з передачі «Жди меня», напис pozor, що з чеської означає «увага». Це моє бачення того, як жінка намагається показати себе в Інтернеті такою, якою вона нібито є. Вона привертає до себе увагу, але руками чіпати її не можна. Пакет АТБ – це одна із багатьох масок. Власне, цей пакет відсилає до буденності, до звичайних речей. Ця робота про показуху.

За словами митця, більшість творів показують його ставлення до тих речей, яких він не любить.

На іншій картині молодого художника зображена жінка, яка грає в більярд. Назва твору «Гра в більярд на фоні Родка». Тут Богдан Сокур хоче викрити таку рису, як захланність – намагання сісти на всі стільці одразу.

Митець розповів, що на нові картини його надихають здебільшого негативні ситуації. Приміром, ідея виникає після якоїсь неприємної розмови, коли люди хочуть показати себе кращими за інших, або ж готові йти до своєї мети, незважаючи ні на кого і ні на що.

Богдан Сокур брав участь у кількох збірних виставках. Мав персональну експозицію у Києві в галереї «Скло». У Тернополі – це перша його персональна виїзна виставка. До речі, «Файне місто» вразило молодого художника чистотою, вітром і українською мовою з особливими наголосами.

Молодий художник народився у Черкасах. У Києві живе вже 19 років. Малює з дитинства. Спочатку зображав мультяшних персонажів, коли з’явились мобільні телефони, пробував створювати мультфільми, згодом захопився графіті. З 2011 року займається живописом.

  • Я хочу творити там, де я живу, – стверджує митець. – Наразі вивчаю чеську мову, бо планую здобути професійну художню освіту в одного чеського художника.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up