На зиму крем для обличчя треба змінювати

На зиму крем для обличчя треба змінювати

Необхідний мінімум для шкіри взимку – захисний крем для обличчя і бальзам для губ. Це стосується і жінок, і чоловіків.

Опалення у квартирах та офісах і мороз, дощ і сніг на вулиці кардинально змінюють стан шкіри – вона стає сухішою, вразливішою, лущиться. Тому повітря у приміщеннях косметологи радять зволожувати, пити достатньо води і не забувати про захисні креми.

- Взимку шкіра міняє свій тип, - пояснює дерматокосметолог Наталія Обаль. - Жирна і комбінована шкіра стає нормальною, нормальна – сухою, а суха – суперчутливою. Вона починає лущитися, тріскати, їй потрібен ще більший догляд. У цей час змінюються потреби нашої шкіри. Звичайно, очищення і зволоження ніхто не відміняв, але взимку шкіра потребує засобів, які допоможуть відновити гідроліпідний баланс шкіри, „відремонтувати” всі тріщинки і зберегти шкіру максимально зволоженою.

Через сухе повітря у приміщеннях взимку відбувається різке зневоднення шкіри, а через холод на вулиці сальні залози виробляють менше підшкірного жиру. Тому порушується  гідроліпідний баланс верхнього шару епідермісу, розпадаються міцні ліпідні зв'язки між клітинами верхніх шарів, зменшується вміст вологи. Тоді епідерміс не може утримати вологу і вона масово випаровується. Це призводить до того, що шкіра починає лущитися – це ознака критичного зневоднення. Шкіра стає беззахисною, загострюється її чутливість, пояснює лікар.

Відео дня

- Навіть проблемній шкірі з вугровими висипаннями потрібен захист у вигляді крему, - зазначає Наталія Обаль. - Якщо не застосовувати захисного крему, на жирній шкірі і шкірі з висипаннями буде ще більше висипань, ніж було до цього.

Також узимку не варто нехтувати сонцезахисними кремами. Вони потрібні, бо від снігу відбивається вдвічі більше променів. Тому шкіра старіє ще швидше, ніж влітку.

- На зиму потрібно міняти всі свої засоби догляду на протилежні: зволожуючий крем на живильний із більшою кількістю ліпідів, тоніки - на схожі засоби без спирту, обов’язково користуватися бальзамом для губ, - зазначає Наталія Обаль. - Дехто на зиму взагалі відмовляється від тоніка. А щодо засобу для зняття косметики, то теж треба обирати такі, щоб не сушили шкіру.

На зиму - „м’якший” догляд

Поради косметолога стосуються як жінок, так і чоловіків.

- Чоловікам також потрібні захисні креми, бо багато з них голяться і руйнується захисний шар шкіри, вона травмується, подразнюється, - продовжує співрозмовниця. 

На переконання косметолога, шкіра взимку не може бути без захисту - живильних і захисних кремів. Сухій шкірі потрібні відновлюючі креми глибокої дії.

- Треба, щоб у кремах було більше ліпідів, жирових сполук, які зміцнюють природний бар’єр шкіри, тобто слід обирати засоби не на водній основі, а на масляній, - каже лікар.  

Варто пам’ятати, що крем потрібно наносити принаймні за 40 хвилин до виходу на вулицю.

- Не можна змащувати шкіру кремом безпесередньо перед виходом на вулицю, - наголошує Наталія Обаль. – Це може призвести до переохолодження шкіри обличчя.

Важливо правильно підібрати засоби для очищення шкіри, радить дерматокосметолог. Вони повинні м’якими, щоб не порушувати природний захист шкіри.

- Тоніки, засоби для зняття косметики й очищення шкіри мають бути без вмісту спирту, - пояснює співрозмовниця.

Косметику, на думку фахівця, краще змивати фізіологічними міцелярними розчинами. Міцелярна вода підходить для всіх типів шкіри (міцела – це кулька з жиром, яка розчиняє косметику, очищує шкіру — прим. ред.). Такі засоби не сушать шкіру.

Банан, сметану і вівсянку

Взимку обов’язково потрібно підживлювати шкіру живильними масками. Кожен тип шкіри потребує своїх рецептів.

- На жирну шкіру можна накласти маску легкої текстури, більш калорійні маски – для сухої шкіри, - радить косметолог. – Та оскільки взимку жирної шкіри майже ні в кого немає, то для усіх найкращими є маски зі сметани чи зі сметани з кисломолочним сиром.

Маски варто робити не частіше ніж двічі-тричі на тиждень. Зазвичай їх наносять на 20 хвилин, змивають теплою водою і змащують шкіру кремом.

Взимку добре для шкіри робити бананову маску. Можна накласти на обличчя кілька ложок розтовченого виделкою плода або до м’якоті банана додати кілька крапель оливкової олії і соку лимона.

Після обвітрення і сильного лущення шкіри допоможуть примочки з настоєм ромашки, а також бананова маска, радить Наталія Обаль. Банан треба розім’яти, додати по три краплі оливкової олії та соку лимона. Вони добре допомагають сухій шкірі. Також є помічною сирна маска – до 3 ч. л. кисломолочного сиру треба додати 1 ч. л. яблучного соку і половину яєчного жовтка.

- Я собі взимку часто роблю вівсяну маску – запарюю вівсянку водою, ще теплою наношу на шкіру і залишаю на 20 хвилин, - каже лікар. - Така маска, крім того, що підтягує шкіру, добре очищує обличчя від усіх відлущених клітин. Її можна порекомендувати для будь-якого типу шкіру.

Очищуючу маску можна робити раз на тиждень, бо узимку шкіра обличчя не любить сильних механічних пілінгів. Терти шкіру мочалкою, аби зняти той шар шкіри, що злущується, категорично не можна.

Що любить шкіра взимку:

  • достатню кількість води
  • зволожене приміщення
  • захисний крем із великою кількістю ліпідів
  • живильні маски зі сметани, банана, сиру, яєчного жовтка, оливкової олії
  • заспокоюючі примочки з настою ромашки
  • крем із сонцезахисним фактором (коли зима сніжна)

Чого шкіра взимку не любить:

  • сухого повітря
  • скрабів із великими абразивними частинками
  • косметики для догляду за шкірою зі спиртом

* За інформацією Наталії Обаль

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тарас

    крем чоловікам - зразу видно що просувває щось нездорове, головне збити бабло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up