Обласне інфекційне відділення в Тернополі може прийняти 90 пацієнтів із COVID-19 (ФОТО)

Обласне інфекційне відділення в Тернополі може прийняти 90 пацієнтів із COVID-19 (ФОТО)

Відтепер пацієнтів Тернопільщини з підтвердженим діагнозом COVID-19 направлятимуть в нове інфекційне відділення фтизіопульмонологічного медичного центру.

Обласне інфекційне відділення відкрили на базі КНП "Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр" Тернопільської обласної ради за участі керівництв Тернопільської ОДА, Тернопільської облради та УОЗ 27 квітня.

Про це повідомляє управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА.
У заклад направлятимуть хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 у важкому стані з усіх районів. Тут вони зможуть отримати висококваліфіковану медичну допомогу.

- До цього часу в Тернопільській області не було інфекційної лікарні. Однак завдяки спільній роботі обласної адміністрації, обласної ради, народних депутатів та благодійників ми сьогодні відкриваємо це відділення. У час пандемії коронавірусу воно дуже потрібне, і буквально вже сьогодні тут готові приймати хворих на COVID-19 - зазначив голова ТОДА Володимир Труш.

Відео дня

Наразі в закладі облаштовано понад 90 ліжкомісць.
«Функціонують шість ліжкомісць у реанімаційному відділенні, тут є підключення до апаратів штучної вентиляції легень. Впродовж місяця заплановано встановлення кисневого генератора з розводкою на кожне ліжко. Тут готові приймати хворих на COVID-19 середньої важкості захворювання. І для цього є близько 90 ліжкомісць, однак плануємо їх збільшувати», - зазначив начальник управління охорони здоров'я ТОДА Володимир Богайчук.

Як розповів генеральний директор (головний лікар) КНП "Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр" Тернопільської облради Вадим Рудик, "надаватимуть медичну допомогу четверо медичних працівників: дві медичні сестри, медична сестра, лікар-анестезіолог. Працюватимуть вони позмінно".

- Всі вони будуть мати засоби індивідуального захисту (окуляри, костюми захисні, респіратори, маски, дезинфікуючі засоби). Загалом, на два місяці наш заклад забезпечний засобами індивідуального захисту - констатував Вадим Рудик.

Додамо, що в закладі створили умови не лише для роботи медичних працівників, а й для їх проживання та харчування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up