“Як у пеклі”: журналістка на день відмовилась від тютюну

“Як у пеклі”: журналістка на день відмовилась від тютюну

У Всесвітній День відмови від тютюну журналістка "20 хвилин" не викурила жодної цигарки і поділилась записами із власного нотатника 31 травня.

30 травня 18:00. Офіс

Колеги так, між іншим, кажуть, що завтра - свято відмови від куріння. Не реагую. Працюю собі, а вони далі... Читають щось зі своїх моніторів і кажуть: “Ти ж палиш - бери, відмовляйся. Напишеш про свій досвід”. Думаю: “Я наче і нечасто палю. Дві-три, або чотири цигарки на день. Чому б не спробувати? Пробую. Далі писатиму про свої відчуття у вигляді нотаток.

30 травня 21.00. Дім

Відео дня

Вийшла прогулятися. Потім довго шукала у рюкзаку ключі. Відчула втому, рука потягнулась до пачки цигарок. Згадала, про що говорили на роботі. Думаю: “Може то сьогодні кинути”. Дивлюсь на пачку. Вона - на мене. “А, ще одну, останюю”. Курю зі смаком. Повільно. У мене завжди відчуття, що коли затягуєш дим, не так його відчуваєш. Більше запах з’являється, коли палить хтось поряд. Добре, що живу сама. Цигарку допалила. Твердо вирішила: остання. Не можу я ж підвести колег.

31 травня, 07.30. Дім

Зранку ніколи не курю. Я ж стежу за своїм здоров’ям. Тільки стакан води і вівсянка. Смачного.

31 травня 09.15. По дорозі на роботу

Спізнююсь. Купила каву по дорозі. Несмачна. Гірка як.. от не знаю, як що, як тютюн. Хм, прийду на роботу запалю цигарку, заспокоюсь. Уже недалеко. Але куди. Це ж день відмови від паління. Може, справді варто? От йти швидко як важко.

31 травня 12.00 Офіс.

За роботою і забула про те, що курю: дзвінки, розмови, тексти. До моменту, поки дівчина, яка вчора розповіла про сьогоднішнє: "О Боже, свято!". А потім підлесливим голосом запитала: “То як твоя відмова?". Подумала, що зараз кину в неї ручкою. Подумала, що, мабуть, я надто агресивна, бо хочеться цигарку. Подумала, що надаю їм завеликого значення, якщо і справді не можу відмовитись на день.

31 травня 14.30. Обід.

Поїла. Досить смачно. Кажуть, що треба одну шкідливу річ для початку замінити іншою. Купила Coca-ColIа. Непогано. Може, не така я вже і нервова. Повертаюсь на роботу. Біля входу колеги смачно затягуються димом. “Будеш”, - за звичкою протягують мені цигарку. Реслексно хапаюсь. Підношу її до губ. Пахне. Хочеться підпалити, але стримуюсь. Кладу назад до пачки. Може, це зовсім її позбутись? А якщо не зможу без неї? Що тоді? Добре, хай побуде. Потреную силу волі. Піду попрацюю краще.

31 травня 16.05. Офіс.

От добре їм, придумали мені експеримент, а ти тепер мучшся. Напишу подрузі, щоб прогулятись ввечері, розвіюсь, подихаю... А може, не треба? Вона ж теж палить. Краще книгу почитаю із вином. Але ні, вино теж - ні. Читала, що коли кидаєш палити, таки краще відмовитись від алкоголю теж. Ну все. Тепер не пий, не кури.  Як у пеклі. Як каже хтось зі знайомих: “От нащо так жити!” Працюю. Якась незібрана. Прийшов читач поговорити, на вигляд близько 40-а років. В офісі зразу відчувся запах диму. Знову думаю про цигарки.

31 травня 18. 00 Офіс.

Так, вийду покурити і додому. Ну, минув вже мій день без тютюну. Від однієї цигарки нічого ж не зміниться. Кажуть, поки не напишу про відчуття - не палитиму. А як їх можуть зрозуміти ті, хто не палить. І взагалі, вважаю, що зараз досить модно спортом займатися, на здоровому харчуванні “сидіти”, а курити от не то. Дивляться з-під лоба. Дискримінація якась. 

31 травня 19. 00 Дім. Здаю статтю.

До виходу матеріалу на сайті - година. Експеримент минув. До цього часу думала, що незалежна. А може, все те, що я писала вище, і називається ломка? Можна “затягнутись”?  А взагалі, мабуть, почекаю до завтра… чи ще кілька днів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • кобра

    Краще не починати; а замічаю що в коментах здебільшого чоловіки пишуть що кинули, значить чоловікам це простіше зробити, немають такої прихильності
  • Maria Olinik

    Чоловік курив14 років, кинув в один день,вже 5 місяців не курить.Хоча був заїдливим курцем.
  • Теодор Мармонтов

    21 рік як кинув пити... Нікому такого не пораджу.
  • Віктор Томин

    28 років безперервного стажу.... Кинув в один день. Вже 4 місяці я задоволений своїми відчуттями...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up