Як врятувати людину, яка вдавилась і знепритомніла

Як врятувати людину, яка вдавилась і знепритомніла
Людина подавилась і знепритомніла. Що робити, коли прості "хлопки" по спині та прийом Геймліха не допомогають? Як дістати сторонній предмет, яким подавилась людина? Скільки раз потрібно зробити натискання на діафрагмальній ділянці? Відповіді на це та інші запитання дивіться у новому відео нашого проекту "Врятуй мене!".

Нагадаємо, проект “Врятуй мене” газета “20 хвилин” розпочала спільно з тернопільським медуніверситетом. Відтепер на сайті 20minut.ua двічі на тиждень ми публікуємо відео надання першої домедичної допомоги.

Сьоме відео про те, як врятувати людину, яка вдавилася жуйкою дивіться тут. 

Експерт нашого проекту - доктор медичних наук, професор Арсен Гудима та його помічники - студенти медуніверситету у цьому відео розповідають та показують, яку домедичну допомогу  потрібно надавати потерпілому до приїзду "швидкої". Як правильно положити потерпілого на землю, щоб він не травмувався? Що потрібно робити, аби дістати сторонній предмет, яким подавилась людина? Скільки разів потрібно зробити енергійних натисків по діафрагмальній ділянці? 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 Укриттяу жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera 09:52 Які аксесуари будуть в моді на пляжі в цьому році? (на правах реклами) 09:33 Через ДТП з тролейбусом біля Шостого магазину величезний затор 09:00 Війна забрала життя воїнів Юрія Мазура та Андрія Логовського з Тернопільщини Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 08:00 Передплатіть газету «RIA плюс» на 2024 рік — Укрпошта проводить пільгову акцію на передплату онлайн 21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 16:00 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up