Шмат парку і берега Ставу віддали в оренду

Шмат парку і берега Ставу віддали в оренду

Депутати міської ради віддали майже півгектара для обслуговування "човнової станції". Хоча насправді там десяток елітних котеджів, де вже живуть тернополяни

Більшістю голосів міські депутати надали обслуговуючому підприємству "Вінд" в оренду 40 сотих набережної Ставу. Йдеться про ділянку, де ігноруючи містобудівне законодавство та за сприяння міської влади декількох каденцій, спритні забудовники звели елітні котеджі.

Згідно з документами, ці об’єкти - будівлі та споруди "човнової станції". Власне, під це і віддавали депутати землю, хоча знали – насправді там десяток багатоповерхових котеджів, збудованих в прибережно-захисній смузі. В сесійній залі під час обговорення питання лунали і застереження і прохання не підтримувати легалізації оборудки. Та більшість таки натисли "ЗА".

Віддали землю у парковій зоні

Аби чіткіше розуміти про що мова і як з'явились котеджі, нагадаємо хронологію подій. Отож, в 2006 році підприємець Тетяна Баб’яр звернулася до міськради та просила в оренду майже півгектара землі на набережній Ставу. Тодішня рада, очолювана Богданом Левківим, це їй дозволила. Міських посадовців не стримали ані розміри ділянки, ані те, що земля у парковій зоні та на березі водойми. Ділянку дали для реконструкції власних приміщень у “човнову станцію".

Відео дня

Наступний посадовець, який “приклався” до початку будівництва - тодішній начальник міського управління містобудівного та архітектурного комплексу Вадим Захарчук. Він затвердив архітектурно-планувальне завдання, на основі якого згодом розробили проектну документацію.

В 2009 році закипіло будівництво. І зовсім не станції причалів чи адмінкорпусу – взялись за будову котеджів.

До 2010 року відбулось декілька міліцейських перевірок та криміналу там не побачили. Підозри не викликало будівництво і в тодішнього очільника мерії Романа Заставного… Котеджі збудовані. Там уже роками живуть поважні тернополяни. Та за документами об’єкт досі не житловий, а "човнова станція". Земля ж досі набережна та частина парку…

"Човнова станція" чи котеджі

Цю "несправедливість" і взялись виправляти сьогоднішні міські обранці. Почали з перезакріплення ділянки. Перед голосуванням окремі депутати переконували колег, що голоси "ЗА" – погана затія.

- Кілька каденцій тому міська рада дала півгектара в парковій зоні, впритул до Ставу, під реконструкцію станції для човнів, - пояснював в сесійній залі голова фракції "Об'єднання "Самопоміч"Андрій Грицишин. - В результаті цю територію забудували котеджами. З кожною такою забудовою тернополяни втрачають можливість доступу до води, заради того, що хтось має гарний вигляд з вікна. Ми проти цього питання.

Проте міський голова Сергій Надал та начальник віділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктор Кібляр переконували, що є рішення судів, згідно з якими будівництво законне.

- Є право власності на дані об’єкти нерухомості і рішення судів, які підтримують, скажімо так, сторону забудовників. Об’єкти побудовані в межах чинного законодавства, оформлені всі дозвільні документи, - пояснював чиновник земельного відділу.

Достукатися до присутніх намагався й голова земельної комісії, депутат Андрій Шкула.

- Ви розумієте, що за документами це є човнова станція, а за фактом це чотириповерхові котеджі? - емоційно звернувся до колег пан Шкула. - Про що ви говорите? Це питання крутиться в Тернополі вже кілька років. Об’єкти збудували незаконно. Кілька разів власники вже пробували їх легалізувати. І зараз нашими руками вони це зроблять. Ми покажемо всім: будуйте як вам завгодно, а потім ми вам допоможемо легалізувати.

Мер каже, що все законно

Звернувся депутат і особисто до міського голови.

- Я пригадую, це питання виносилося вже в сесійну залу, - сказав Андрій Шкула. - Ви особисто займали позицію, що легалізувати чи приймати якісь рішення щодо цього незаконного об’єкта неправильно і не можна. Що змінилося з того часу?

На це отримав відповідь про те, що суд визнав будівництво законним.

- Я розумію, що є ваші думки про законність і незаконність, - зауважив Сергій Надал. - Але є документ, в якому написано «Рішення суду іменем України» про те, що це законно і введено в експлуатацію. Все решта – ваші здогадки.

Далі голова поставив питання на голосування і… 27 "ЗА" – рішення прийняте. Депутати "Самопомочі", які виступали проти рішення, залишили сесійну залу. Проте згодом повернулись. З неофіційних джерел стало відомо, що депутати готують позов до суду щодо скасування цього рішення.

Прізвище, Ім'я

Вибір

Надал Сергій - міський голова Тернополя

За

Шумада Віктор - секретар міської ради

Утримався

Блок П.Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ»

Бич Павло

За

Білан Тарас

За

Ібрагімов Михайло

За

Місько Володимир

За

Прокопів Ліна

За

Смакоуз Юрій

За

Громадськийрух «Народний контроль»

Бліхар Володимир

За

Болєщук Петро

За

Шараськіна Вікторія

За

ВО «Батьківщина»

Артимович Андрій

За

Гринда Володимир

Не голосував

Поврозник Петро

За

Шоломейчук Наталія

За

ВО «Свобода»

Баб'юк Марія

За

Гевко Галина

За

Зінь Іван

За

Климчук Олег

За

Турецька Наталія

За

Паньків Наталія

За

Редьква Назарій

За

Сиротюк Михайло

За

Торожнюк Роман

Не голосував

Шморгай Олег

За

Політична партія «Громадянська позиція»

Балук Любомир

За

ГазилишинАндрій

За

Ландяк Петро

Відсутній

Ткаченко Андрій

Утримався

Політична партія «Об‘єднання «Самопоміч»

Генсерук Віктор

Утримався

Грицишин Андрій

Не голосував

Зелінка Назарій

Проти

Лупак Сергій

Не голосував

Нитка Олег

Проти

Шкула Андрій

Проти

Штопко Юрій

Не голосував

Політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка»

Півторак Святослав

За

Серетний Тарас

За

Яциковська Оксана

За

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Men

    А  чо  це  купка  депутатів  вирішують  як  на  жити? Що  нормальних  адекватних  і  тверезо  мислячих   людей  вже  не  має  в  Тернополі? Чи  всі  поїхали  на  поляків  робити  і  зад  старикам  в  Европі  підтерати? Де  ваші  громадські  дії,  чи  ви  круті  тільки  дивані  коментатори,  а  в  реалі  слабо  щось  зробити? І  починати  треба  не  з  влади,  яку  ви  лохи  обираєте  і  потім  нічого  з  нею  зробити  не  можете,  а  із  себе,  щоб  вам  потім  діагноз  не  приписували  "Лох  - це  судьба". Цим  декільком  депутатам  що  сильно  треба  голосувати  проти? Чо  не  зберетесь  і  не  винесете  Надала  з  кріслом  мера  на  площу  і  не  зробити  над  ним  громадський   вердикт  і  із  всіма  іншими  депутатами?
  • Герасимчук Ростислав

    Таки узаконили. Ну все, прецендент створено, через років 5 до озера не підійдеш, все забудують, а наші ублюдошні депутатитки в цьому допоможуть.
  • Микола Болєщук

    ДОБРИ,ЩО СПИСКИ Є ХТО ЯК ГОЛОСУВАВ, А ЗАРАЗ ЗНАЄМО ХТО Є ХТО?! СОМОПОМІЧ МОЛОДЦІ! ТАК ЩО ТЕРНОПОДЯНИ РОБІТЬ СВІДОМИЙ ВИБІР(((!!!
  • Анонім

    Сучки продажні. Хочеться вірити що таких як Шкула, Зелінка і ще кілька депутатів, яких хвилює доля міста буде більше наступної каденції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up