Бебі-бокс: українська версія

Бебі-бокси – ідея з усіх боків добра: матусям - легше, татусям - дешевше, а влада має плюс до карми. «Пакунки маляти» нарешті прибули в область і, до честі місцевих адміністрацій, 247 жінок, які народили у перші вересневі дні, одразу отримали симпатичні коробочки. У них – все необхідне маляті у перші тижні: предмети гігієни, підгузки, одяг, пелюшки, ковдри, матрац.

Але зазирнемо у вміст знаменитих фінських пакуночків, які там видають вже 60 років. Величенька коробочка наповнена не тільки предметами гігієни, ковдрами і рушниками, але й одягом чудової якості, включно із зимовим комбінезоном. І жодних одноразових підгузків, фіни давно визнали їх шкідливими і перейшли на багаторазові. Коштує пакуночок 500 євро. Фінські мами можуть відмовитися від нього і взяти грошима, проте лише 140 євро. Відмов небагато, адже «бебі-бокси» там - майже сімейна реліквія.

Що ж у нас? Напакована підгузками коробка, вітчизняний одяг, термометри, крем, шампунь, ножички, ковдрочки, матрацик – усе середньої якості. Але найцікавіше – ціна пакунка. На задекларованих 5 тисяч гривень український «бебі-бокс» аж ніяк не тягне. Знаходимо вартість речей в Інтернеті. Навіть максимально коштуватиме пакунок 3200 грн.

У мережі знайдемо офіційну вартість бебі-боксу - 3448 грн. Чому ж тоді місцеві чиновники і далі пишуть про 5 тисяч? Мами зразу порахували справжню ціну пакунка. Грошової альтернативи українські бебі-бокси не матимуть. Виходить, змалювали з фінів, а зробили, як справжні українці, – з одного боку матусям життя полегшили, а з іншого – й себе не образили.

Коментарі (0)

Розмови останнього тижня між людьми, здається, починаються із запитання: «За кого голосував?» Фейсбучне місиво...

Ну що? Готові? А доведеться… Сім найближчих тижнів слухати обіцянки від кандидатів в усіх кольорах веселки. Цьогоріч...

«Доки грім не вдарить – хлоп не перехреститься». Заїжджена приказка спадала на думку, коли читала чергові...

Інколи мені здається, що якби в Україні існувала служба «911», вона була б на базі нашої редакції. З якими тільки...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up