- На даному етапі ми зв’язуємось із Дніпропетровськими волонтерками, - каже один із організаторів акції Оксана Бучковська. - За їх прикладом ми це все і почали, розробляємо рецептуру одного борщового набору для того, щоб точно значи чого саме і скільки потрібно.
Для тих, хто хоче долучитись до приготування сухого борщу, організатори пропонують приносити сирі продукти такі, як капуста, червоний буряк, морква, цибуля, болгар-ський перець, часник, томатний соус в пакетах, приправи до бо-рщу.
- У нас є волонтер Вікторія, яка займається безпосередньо саме сухими борщами, - каже Оксана. - Тому радимо звертатись до неї за технологією і самостійно сушити вдома овочі в елек-тросушці чи духовці із вентилятором або при відкритих дверцятах та привозити вже готову сушеню нам.
Усе це волонтери складатимуть згідно рецептури в пакети і вакуумувати, щоб набори могли зберігатись довго.Крім цього шукають волонтерів, які мають власний транспорт і могли б за власний кошт перевезти невеликі вантажі по місту.
- Поки що такої потреби ще не було, ми самі справляємось, але якщо робота набере обертів, то може виникну-ти така необхідність, - додає жінка. = Ще потрібна електрична сушка та апарат для вакуумування овочів.
За словами пані Оксани, коли вони вирішили втілити подібний проект в життя у Тернополі, то думали, що все обмежиться межами міста. Проте зараз до них звертаються і з районів та інших областей.
Конкретних прохань від бійців до волонтерів поки не було, як розповідає Оксана Бучковська. Але волонтери моніторять чати, волонтерські звіти і виходять з того, чим можуть допомогти своїми силами.
Довідка
Стосовно "сухої кухні" просять звератись до Вікторії Лень за номером 067-344-44-40 або на сторінку у соцмережі vk.com/id22515977.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 30 квітня 2025
Читати номер