У Тернополі потребуючі люди зможуть безкоштовно отримати одяг і взуття

У Тернополі потребуючі люди зможуть безкоштовно отримати одяг і взуття
  • Соціальний гардероб «Одежина» відкрили сьогодні у Тернополі за адресою вул. 15 Квітня, 3.
  • Усі бажаючі можуть приносити сюди вживані речі – одяг, взуття, іграшки, посуд тощо.

Працівники соціального гардеробу віддаватимуть речі безкоштовно людям, які перебувають в важкому матеріальному становищі – малозабезпеченим і багатодітним родинам, інвалідам, сиротам та їх опікунам, переселенцям, постраждалим від бойових дій на сході України, пенсіонерам та іншим соціально незахищеним категоріям громадян.

«Одежина» працюватиме з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 18.00. При собі потрібно мати ксерокопії паспорта, посвідчення чи довідки про відповідні соціальні статуси. 

Даний проект реалізований ініціативною групою переселенців за підтримки громадської організації «Крим SOS» та фінансування Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців в Україні.

Відео дня

Наразі триває ремонт у ще одній кімнаті. Тут буде примірочна. У найближчих планах – ремонт і пошиття одягу для потребуючих. Цим займатиметься переселенка Олена Дерій, яка має швейну освіту і відповідний досвід роботи.

  • Я знаю, що в Тернополі є організації, які роздають одяг, але я бачу це трошки інакше, – каже ініціатор проекту соціальний гардероб «Одежина», представник громадської організації «Луганська правозахисна група», керівник колл-центру переселенців, ініціатор соціальних проектів для постраждалих від збройного конфлікту Яна Шкуратова. – Ми не розраховували на такий ажіотаж. Просто хотіли зробити щось особливе, щоб це не була якась акція раз на тиждень. Ми прагнемо надати людям безкоштовну, проте якісну послугу. Щоб потребуючі могли прийти сюди у зручний час і щось собі підібрати. Плануємо зробити обмін дитячими речами. Наразі їх у нас найменше.

До проекту активно долучилась голова благодійного фонду «Право на шанс» Мирослава Ярмуш. Вона закрила магазин стокового одягу і передала в соціальний гардероб «Одежина» більше тонни одягу та майже півтисячі вішаків, а також активно розповсюдила інформацію про соціальний гардероб. Завдяки її небайдужості з’явились закордонні благодійники, які готові передати речі для потребуючих жителів Тернополя.

  • Це дуже цікавий і простий проект, – каже Мирослава Ярмуш. – До нього може долучитися кожен. Для цього досить принести сюди речі, якими не користуєтесь і віддати потребуючим.

Довідка

Звертатися можна за телефонами: 096-685-59-97 та 099-210-84-60.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up