“Я знаю, що моя дитина буде жити”. Мама розповіла про стан Славчика, якого рятують від ускладнень після кору

“Я знаю, що моя дитина буде жити”. Мама розповіла про стан Славчика, якого рятують від ускладнень після кору

Досі не прийшов до свідомості чотирирічний Славчик Яворський, який вже четвертий тиждень лежить в комі від ускладнень після кору. Мама хлопчика вірить в одужання сина.

Нагадаємо, Славчик Яворський з села Дзвиняч Заліщицького району лежить в комі у реанімації обласної дитячої лікарні в Тернополі. У дитини виникли ускладнення після перенесеного кору. Діагноз - коровий енцефаліт. Медики щодня борються за його життя. Рідні і близькі хлопчика просять усіх небайдужих допомогти коштами на лікування дитини.

Славчик захворів на кір у середині листопада минулого року. Вже після того як дитину виписали з лікарні, вдома його паралізувало.

Як повідомляли "20 хвилин" медики 14 січня стан хлопчика важкий, він у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів. Серед позитивних змін на той час, - хлопчик почав їсти через зонд, бо до того його організм відмовлявся приймати їжу.

Відео дня

17 січня стан дитини практично не змінився, повідомила мама Анастасія Яворська.

- Він далі в комі, до тями не прийшов. Ще й почалися у нього судоми, - каже жінка. - Але є деякі покращення - він почав краще дихати, його від'єднали від апарату штучної вентиляції легенів і приєднали трахеостомічну трубку. Також у нього нормалізується температура тіла. Медики кажуть, що потрібно три місяці лікування поки дитина вийде з коми. 

Анастасія Яворська вірить в одужання  сина і постійно молиться за нього.

- Коли ми потрапили до лікарні, Славчик був між життям і смертю. Медики нам нічого не обіцяли. Я тоді казала: "Ви собі говоріть, а я знаю, що моя дитина буде жити", - каже мама. - На жаль, у сина параліч лівої частини тіла. Як кажуть лікарі, мабуть, він лишиться інвалідом...

Анастасія Яворська закликає усіх не бути байдужими до свого здоров’я і пройти вакцинацію від кору. Жінка запевняє, що Славчик був вакцинований у 2015 році. Чому захворів, сама не розуміє.Також жінка дякує усім благодійникам, які перераховують кошти на лікування її синочка.

- Щиро дякую і молюся за вас всіх, - каже пані Яворська.

Довідка                                             

 Кошти на лікування Славчика Яворського можна перерахувати на картку у Приватбанку: 5168757328192432. Телефон для довідок: 073-126-36-31 (мама Анастасія Яворська).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталія Бойда

    Хай Ісусик небесний вашого синочка береже.
  • Holyk Lyubomyra

    Господи допоможи одужати цій дитині
  • Тарас Коковський

    Господи, спаси і помилуй.
  • Діана Данканич

    Спаси і сохрани дитятко!!!Дай Боже здоров'я Ярославчику!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up