Скільки в Тернополі перевезли та заробили на шкільних тролейбусах за пів року (ГРАФІКА)

Скільки в Тернополі перевезли та заробили на шкільних тролейбусах за пів року (ГРАФІКА)
  • Шкільні тролейбуси курсують містом ще з середини вересня. Та, як ми переконалися,  користуються ними не тільки школярі. Та й уроки в багатьох навчальних закладах розпочинаються раніше, аніж тролейбус прибуває на потрібну зупинку.
  • Скільки ж вдалося заробити та втратити КП «Тернопільелектротранс» на перевезеннях школярів? Відповідаємо.

«20 хвилин» надіслали інформаційний запит в КП «Тернопільелектротранс», аби дізнатися, скільки пасажирів скористалися шкільними тролейбусами та який дохід від них отримало підприємство.

Як нам повідомили, у вересні містом курсувало вісім тролейбусів у режимі спецтранспорту для перевезення учнів шкіл. А в наступні місяці їх кількість скоротили до шести. Нижче наводимо інфографіку за даними КП «Тернопільелектротранс».

3700 пасажирів за місяць

У дужках до кожного маршруту тролейбуса ми зазначили його випуск з депо. На кожному з маршрутів є декілька тролейбусів. що курсують через певний проміжок часу. Аби не заплутатися в тролейбусному автопарку їх нумерують випусками.

Відео дня

Загалом кожного місяця шкільними тролейбусами скористалися понад 3 700 пасажирів, і лише в січні ця цифра була меншою, адже в школах тривали канікули.

Дані про пасажиропотік на кожному з маршрутів отримали лише на прикладі лютого. В цьому місяці найбільше пасажирів користувалися тролейбусом №8/1 випуск (07:48 Газопровід – 08:35 вул. Морозенка), а також тролейбусом №11/3 випуск (07:57 вул. Лучаківського - 08:03 вул. Тролейбусна – 08:18 Центр  – 8:28 вул. Слівенська).

Кожного місяця виторг від перевезень пасажирів шкільними тролейбусами становив від 9 434 до 11 986 гривень, за винятком січневого виторгу в розмірі 1935 гривень.

В порівнянні з жовтнем дохід від перевезень у шкільних тролейбусах зріс майже на кожному з маршрутів.

Вже в січні дохід знову став меншим через період святкових канікул у закладах освіти.

Та очевидно, що шкільними тролейбусами учні користувалися охочіше, якби графік руху змінили, а транспорт приходив раніше. Тоді діти встигали б на заняття.

Не можемо підлаштувати шкільні тролейбуси під всі школи

Раніше ми запитували у заступниці начальника управління освіти Тернопільської міської ради Ірини Сум, чому графік руху тролейбусів склали саме таким чином та чи можна його змінити.

– Ми не можемо підлаштуватися під кожну школу окремо шкільні тролейбуси, – відповіла вона. – Режим роботи заклад освіти обирає самостійно. Окрім того, у зв'язку з пандемією стояло питання, щоб розвести дітей у часі прибуття в навчальний заклад для того, щоб їм виміряли температуру та не було скупчення дітей.

Також пані Сум повідомила, що жодних письмових скарг від батьків в управління освіти міськради щодо розкладу руху шкільних тролейбусів не надходило.

– Взагалі, в нас заклади освіти пристосовані для дітей за місцем проживання. І якщо хтось обирає інший заклад освіти, то нехай подумає, що йому потрібно буде туди добиратися. Нашим завданням стоїть першочергово зарахувати дитину до найближчого за місцем розташування закладу освіти, – підсумувала пані Сум. – Чи можна, щоб шкільні тролейбуси курсували на 10-15 хвилин раніше? Це питання до управління транспорту.

 

Читайте також:

Виторг у тернопільських тролейбусах за пів року – майже 11 мільйонів. Які маршрути найприбутковіші?

Діти мерзнуть і спізнюються. Кого насправді возять у шкільних тролейбусах Тернополя – ми перевірили
А як ваша дитина добирається до школи? Діліться в коментарях

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Міла Квас

    Все для  дітей "  ‐Тернопільський варіант
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up