Мури навколо маєтків чиновників більші, ніж прикордонна "стіна" з Росією

Мури навколо маєтків чиновників більші, ніж прикордонна "стіна" з Росією

На кордоні з Росією на Харківщині встановили 62 км паркану, над яким спостерігають цілодобово десятки камер. Тож, ворог не пройде?

Місцевий пункт пропуску прикордонної служби побачила журналіст «RIA плюс» у рамках прес-туру «Східний кордон очима журналістів».

Раніше цей пункт був призначений для автомобілів, але через збройну агресію наразі тут пропускають лише пішоходів. Окрім цього, тут був облаштований опорний пункт у разі наступу з боку Росії. Він складається з 250 м траншеї, шістьох вогневих позицій та броньованої техніки, вишки для тепловізаційної камери, укриття для 40 осіб.

Previous Next

Відео дня

Журналістам також показали відомий фортифікаційний проект "стіна", який має захищати кордон від окупантів. У Харківській області встановлено 62 км паркану, але будівництво триває.

- Вал був передбачений, щоб ускладнити подолання державного кордону, у разі збройної агресії, - повідомив полковник Едуард Марков. - Це дасть додатковий час для Збройних сил. Загалом на проект передбачено 200 млн грн, проте на харківську ділянку виділяють близько 160 млн.

Previous Next

Журналісти були  вражені, адже дуже часто кілометрові мури навколо маєтків деяких чиновників більше вражають, ніж прикордонна "стіна" поряд із країною-агресором.

Окрім "стіни", аби перешкодити порушенню державного кордону, тут організували пункти спостереження.
 
Зокрема, за кількадесят метрів від Росії прикордонники облаштували спостережну позицію бойового пересувного модуля "Тритон".


- Модуль включає цілий комплекс засобів для спостереження та знешкодження цілей, - зазначив начальник прикордонної служби „Дергачів” Максим Ковальчук. - Дані з усіх камер вздовж кордону, зокрема і тепловізаційних, виводять у центр управління служби „Дергачів”. Також на частині кордону встановлений сенсоркабель, який реагує на об’єкти вагою від 50 кг, адже можуть пробігати і тварини.

Порушників за час російської окупації харківські прикородонники ще не знищували - такі команди дають у разі прямого вторгнення. Спостереження ведеться цілодобово, тож у разі порушення кордону група реагування затримує порушника в будь-який час дня та ночі.

Нагадаємо, проект «Стіна», або Європейський вал — фортифікаційний проект, який має підвищити рівень безпеки на суходільному кордоні України та Російської Федерації. Проект презентований Арсенієм Яценюком на засіданні Кабінету Міністрів України 3 вересня 2014 року.

Уряд Яценюка підрахував, що на реалізацію проекту буде потрібно 4 мільярди гривень, проте згодом фінансування скоротили до 200 мільйонів.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up