Вторгнення: яка зараз ситуація в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вторгнення: яка зараз ситуація в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Цілий день 24 лютого Україна бореться за свою незалежність. 
  • Яка ситуація зараз? Ми повідомляємо.

Ціль російських бойовиків – сіяти паніку серед українців.

07:44, "Укрінформ" за даними пресслужби Калинівської громадиНа Вінничині російські війська завдали ракетний удар по військовій частині (ескадрильї) під Калинівкою, трьох поранених терміново госпіталізували у районну лікарню та надають медичну допомогу. У міськраді запевняють, що загрози для мирного населення немає, і просять зберігати спокій та не панікувати.

07:12, "Українська правда" за даними Telegram-каналу КМДА. У Києві увімкнули сигнали повітряної тривоги, міська адміністрація закликає всіх спуститись у метро чи в укриття. Оголошена повітряна загроза. Всі станції метрополітену під час тривоги доступні для людей як укриття.

Відео дня

06:45, "Українська правда" за інформацією голови військової адміністрації Сумщини Дмитра Живицького на каналі "Рада". Російські війська оточили всі великі міста Сумщини і рухаються на Захід. Важка військова техніка просувається на Конотоп із напрямку Бурині, на в’їздах/виїздах у міста ставлять блокпости.Цивільне населення пропускають. 

06:34, "Лівий берег" за даними мера міста Рівне Олександра Третяка з його Фейсбук-сторінки. Близько 6:10 ранку ворожі російські війська почали обстріл аеропорту в Рівному. Потрапляння тільки одне. Серйозних ушкоджень не нанесено. 

06:26, "ТСН.ua" з посиланням на видання "Українська правда". Поблизу Іванкова Київської області триває бій між українськими військовими та російськими окупаційним силами. У бік столиці рухаються російські танки. Відомо про підірваний міст для зупинення наступу РФ. Зазначимо, що Іванків знаходиться на половині шляху від кордону до Києва.

05:52, "РБК-Україна". У Києві після падіння російського літального апарату загорівся 9 - поверховий житловий будинок - з 4 по 9 поверх. На місце інциденту приїхали рятувальники.

За даними ДСНС України, будинок складається з двох секцій: 1 секція десятиповерхова - попадання на рівні 1-2 поверху, друга секція шістнадцятиповерхова - попадання на рівні 8-9 поверхів. Також була загроза руйнування будівлі. Рятувальникам вдалося загасити масштабну пожежу. Було врятовано 20 осіб, травмовано 8 осіб та евакуйовано 150 осіб.

05:37, "Укрінформ" за даними голови Харківської ОДА Олега Синєгубова. На Харківщині бійці Збройних сил і тероборони відбивають наступ російських військ у Дергачах і Печенігах. Також Синєгубов поінформував, що за цю ніч, за офіційними даними, госпіталізували 7 військових. Медичні заклади забезпечуються всім необхідним.

05:29 Ракетного удару зазнали прикордонники в Запорізькій області

Вранці 25 лютого російські військові завдали ракетного удару по українських прикордонниках у Запорізькій області. В результаті ворожої атаки є загиблі і поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

4:32 Росія несе серйозні втрати у війні проти України. Міністерство оборони України

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр інформує:

Орієнтовні втрати противника станом на 03:00 25.02.2022 Літаки 7 од. Гелікоптери 6 од. Танки - більше 30 од. ББМ - 130 од.

04:40 Управління Держспецзв'язку: Потужні два вибухи у Києві, — робота українських систем ППО.
Просимо не панікувати, а у випадку, коли чуєте сирени перейти до укриття.

04:35  Нова атака на Київ Джерело: ТСН з посиланням на Геращенка.

Щойно росіяни здійснили чергові обстріли по Києву. "Продовжилися удари по Києву крилатими або балістичними ракетами. Я чув два потужні вибухи щойно", - зазначив радник міністра внутрішній справ Антон Геращенко.

Нагадаємо, близько третьої ночі 25 лютого на околиці Києва, в районі Гостомеля, знову лунали вибухи. Там розташований військовий аеродром, який російським військовим не вдалося окупувати 24 лютого.

04:29 Глава Єврокомісії про нові санкції проти РФ: торкнуться 70% фінансового сектора країни Джерело: РБК Україна

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що 70% російського фінансового сектора буде порушено новими санкціями. Вони будуть прийняті спільно з США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спільну прес-конференцію з президентом Франції Еммануелем Макроном.

03:58 Голова Сумської ОДА Російські війська оточили Конотоп

- На сьогоднішній день в кільце взято місто Конотоп, місто Охтирка героїчно двічі відбила ворожий наступ. На жаль, населені пункти Сумської області обложені", - заявив Дмитро Живицький

Голова Сумської ОДА попередив, що техніка з Сум вийшла в напрямку Києва.

03:50 РБК Україна. Російські загарбники здаються в полон

Російські військові капітан Міхоєв і єфрейтор Касаткін з 11 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Улан-Уде здаються в полон Нацгвардії України.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці в Facebook.

02.53 Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 

Морські сили Збройних Сил України продовжують боротися у південно-західній частині Чорного моря. Бороняють бази та порти Одеси, Южного, Очаківського, Чорного моря.
На оборону Києва передислокували певні сили та засоби. Повітряні Сили Збройних Сил України відбивають ворожі авіаудари, проводить постійні розвідки з використанням БПЛА, удари по колонах окупаційних військ в районах Нової Збурівки, Куп'янська, Нової Каховки та повітрянодесантних військ противника під Гостом Ель аеродром.
В результаті бойових дій у деяких районах групи Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях відновили позицію на передовій.
В районі відповідальності відокремлених підрозділів ворог намагається вбити бойові формування наших військ на глибину взводних баз.
Орієнтовні втрати ворога: танків – понад 30, броньованих бойових машин – до 130, літаків – 7, вертольотів – 6. Зберігайте спокій! Слідкуйте за інформацією на офіційних ресурсах! Разом до Перемоги!

02:50 Міністерство Інфраструктури України.

Немає опису.

01:43, Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine повідомляє жителям Сумської, Чернігівської, Херсонської, Житомирської, Київської, Харківської областей, що вірогідно вночі рашисти будуть підтягувати свої війська з паливом і боєприпасами.

Передавайте інформацію про пересування ворожої техніки українським військовим або керівництву своїх населених пунктів, районів, областей!

01:27, голова держадміністрації Сумської області Дмитро Живицький. У Сумах йдуть важкі бої, чути постріли по всьому місту.

00:49, Верховна Рада України – офіційний Телеграм-канал. Низький уклін нашим захисникам! Вічна пам'ять героям. Боротьба триває. І ми обов'язково переможемо. Слава Україні!

00:00, Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine. Ця важка доба закінчилася тим, що ми не дали ворогу досягти своїх загарбницьких планів. Триває 19-та година нашого спротиву широкомасштабному російському вторгненню:

  • Угруповання сил оборони веде організовану оборонну операцію на півдні.
  • Визначеним складом сил ведуться оборонні бої в районі східніше Херсону.
  • Механізовані підрозділи ЗС України відбили автомобільний міст та закріпилися на лівому березі Дніпра.
  • Нашими механізованими підрозділами в районі Рикове нанесено ураження переважаючим силам противника. Ворог знищений, успіху не має.
  • На Сіверському напрямку ведуться оборонні бої в районах Перемога та Глухів. Ворожа колона зупинена.
  • Підрозділи першої танкової бригади по річці Білоус у напрямку Чернігова зупинили переважаючі сили окупантів.
  • На Волині механізовані підрозділи ЗС України зайняли позиції на визначених рубежах в готовності до відбиття наступу противника.
  • На Слобожанщині оперативне угруповання ЗС України веде оборону в районах населених пунктів Довжанка, Харків, Охтирка, Суми. В районах Вовчанська, Білого Колодязя, Приколотного ведуться оборонні бої. Підрозділи забезпечення в Охтирці зупинили черговий наступ противника.
  • Угруповання Військово-Морських Сил ЗС України продовжує ведення бойових дій в південно-західній частині Чорного моря. Здійснюється оборона пунктів базування та портів Одеси, Південного, Очакова, Чорноморська.
  • Визначені сили і засоби перейшли до оборони міста Києва.
  • Повітряні Сили ЗС України здійснюють відбиття повітряних ударів противника, ведуть постійну розвідку застосуванням БПЛА, нанесено удари по колонах окупаційних військ в районах населених пунктів Нова Збурівка, Куп’янськ, Нова Каховка та десанту противника в районі аеродрому Гостомель.
  • Угруповання об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей за результатом бойових дій на окремих напрямках відновили положення по передньому краю. В смузі відповідальності окремих підрозділів противник намагається вклинитися в бойові порядки наших військ на глибину взводних опорних пунктів. Орієнтовні втрати противника склали: танків – більше 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6.

23:03, 00:18, міський голова Тернополя Сергій Надал. "Ми отримали сигнал про повітряну тривогу. Просимо зберігати спокій та перебувати поки що на вулиці. Аналізуємо ситуацію і будемо приймати рішення про відміну тривоги або евакуацію."

22:31, голова держадміністрації Сумської області Дмитро Живицький. 

На околицях Сум тривають військові дії. Вдруге за день намагаються захопити військове містечко на вул.Кондрат'єва.

22:08, радник президента Олексій Арестович. Аеропорт в Гостомелі – наш!

22:00, голова держадміністрації Сумської області Дмитро Живицький. Суми під контролем України! 

На "Хімпромі" пожежі та обстрілів немає! Все спокійно.

21:55, "Українська правда". Зв'язок із прикордонниками на Зміїному втрачено: ймовірно, острів захоплений. Про це повідомила Державна прикордонна служба.

21:34, "РБК-Україна". В Офісі президента спростували повернення Гостомеля: все ще йде бій.

Радник офісу президента Олексій Арестович спростував повернення під контроль України Гостомеля в Київській області. В місті ще триває бій.

21:33, "Big Kyiv". Нацгвардія: у Києві ситуація спокійна і контрольована. 

Як повідомив  Олексій Кулеба, на території Київської області вводиться комендантська година з 22:00 до 7:00.  Комендантська година починає діяти з 24 лютого по всій території Київської області. Це означає заборону перебування на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи.

Інформація щодо ситуації в районі ООС

20:00, Міноборони України. У Донецькому оперативному районі ситуація напружена, але контрольована Об’єднаними силами. Тривають обстріли зі сторони російсько-окупаційних військ. Усі військові підрозділи чинять запеклий опір російській навалі, а українські воїни демонструють безпрецедентну мужність та героїзм. Об'єднані сили змогли зірвати кремлівський план швидкого наступу. Незважаючи на численні атаки ворога, авіацію, артилерійські та ракетні удари, а також велику кількість броньованої техніки, ворог не зміг просунутися вглиб України на східному напрямку. Українським захисникам вдалося відбити атаки, відстояти та утримати всі ключові населені пункти та об'єкти інфраструктури.

На Луганському напрямку протягом дня найзапекліші бої точилися за Щастя, Станицю Луганську, Лобачеве, Біловодськ, Старобільська.

У боях за Щастя було знищено два ворожих танки та захоплено один танк і одну ЗУ-23-2. В районі окупованої Сентянівки наші артилеристи зупинили вогнем ворожу змішану колону броньованої техніки, градів та автомобільної техніки. На Донецькому напрямку найгарячіше було в районах населених пунктів Новотроїцьке, Новогнатівке, Павлопів та Піщевик. Станом на зараз нових спроб прориву противника не зафіксовано, спостерігається зменшення вогневої активності на деяких напрямках. Українські воїни міцно утримують свої позиції та завдають втрат агресору.

 

Коментарі (1)
  • Ірина Гричук

    Слава Героям! Тримайтеся! Слава Україні!

keyboard_arrow_up