Хоче, аби люди дивились не лише на зовнішність. Як «Міс Японія» з України коментує свою перемогу

Хоче, аби люди дивились не лише на зовнішність. Як «Міс Японія» з України коментує свою перемогу
  • 26-річна Кароліна, родом з Тернополя, підкорила Японію на цьогорічному конкурсі краси. Японці неоднозначно сприйняли новину.
  • Багато людей пишуть, мовляв, перемога не японки «по крові» несправедлива і ображає інших конкурсанток.
  • Як сама модель коментує свій титул? Що розповіла про власну ідентичність журналістам? Що для неї означає перемога?

У столиці Японії Токіо 23 січня відбувся фінал щорічного конкурсу «Міс Японія 2024». На ньому титул найкрасивішої японки отримала уродженка Тернополя, 26-річна модель Кароліна Shiino. Як писали раніше журналісти «20 хвилин», вона у п’ятирічному віці разом з мамою емігрувала до Японії. Кароліна досконало вивчила японську, а в 2022-му отримала громадянство цієї країни. Тим не менш, жінка не цурається свого українського коріння та того, що не є японкою за національністю.

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

Читайте також:

Модель, родом з Тернополя, здобула титул «Міс Японія». Через це виникла велика дискусія

Відео дня

Колегам з «Радіо Свобода» вдалося поспілкуватись з новою «Міс Японія» і отримати від неї коментарі щодо перемоги у конкурсі. У коментарях люди дивуються – попри те, що модель понад двадцять років живе у Японії, вона досить добре розмовляє українською мовою.

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

– Коли назвали моє ім’я, я спочатку дуже в шоці була, і дуже рада була. Сльози потекли, я не могла стриматися, – Кароліна розповідає про свої емоції, коли на сцені оголосили, що вона виграла.

Нагадаємо, Кароліна стала першою громадянкою Японії, яка виграла конкурс, будучи не японкою за національністю. Її перемога розпалила велику дискусію.

Кароліна з іншими конкурсантками (на другому плані крайня зліва)

У коментарях на модель «полилась» хвиля хейту й негативу, як інформує BBC. Багато японців обурюються, мовляв, те, що жінці з європейською зовнішністю на конкурсі краси в Японії присудили титул переможці, – неправильно. А дехто називає її перемогу виключно політичним рішенням. А що про власну ідентичність розповіла сама Кароліна?

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

– Я хотіла перевірити, чи вони будуть сприймати мене як японку. Через це я пішла на цей конкурс. Я не думала, що мене оберуть. Я з п’яти років живу у Японії. Я виросла в Японії. Через це я натурально себе відчуваю японкою. У мене всі в моєму оточенні у школі були японцями. Мені було трохи важко, бо себе відчувала японкою, але виглядаю як українка. Я не могла зрозуміти, що зі мною відбувається. У мене мама українка, вдома українською розмовляє, а у школі – всі говорять японською. Я в голові розмірковую японською, але не маю японської крові, – сказала вона в інтерв’ю для «Радіо Свободи».

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

Журналісти запитали, як модель реагує на цькування японців у соцмережах через «неяпонську» зовнішність? За словами Кароліни, вона позитивно сприймає образливі коментарі і впевнена, що вірно вчинила, взявши участь у «Міс Японія 2024». Жінка додає – пішла на конкурс не для того, аби показати свою красу, а щоб інші побачили її внутрішній світ, яка вона людина і що думає.

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

– Я чула, що про мене говорять. Але я це сприймаю позитивно, бо зараз люди починають думати над тим, що є «японською красою». Наш конкурс не вважає, що «японська краса» – це зовнішність. Це – серце. Я б хотіла, аби люди більше про це замислювалися, і не тільки на зовнішність дивились. Так, мені сказали, що виглядаю не як японка, але маю японське серце. Це мій плюс! – додала Кароліна.

Невелике інтерв’ю у Кароліни взяли й журналісти ТСН. Модель показала їм атрибути переможниці конкурсу «Міс Японія» – корону та стрічку з написом титулу. Жінка розповіла – вірить, що її перемога зробить Японію більш відкритою для іноземців та дасть їм нові можливості.

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

– Японія має змінюватися. Там є багато іноземців, таких як я! – зауважила Кароліна.

Для ТСН той факт, що титул найкрасивішої японки отримала жінка з набутим громадянством, прокоментувала й організаторка конкурсу, директорка Асоціації «Міс Японія» Ай Вада. Вона заявила, що перемога Кароліни справедлива.

Фото Кароліни з Інстаграм-сторінки

– «Міс Японія» обирає конкурсанток не тільки за зовнішню касу, в й за внутрішню, за мову та манери. Жінки мають дотримуватися нашої культури і мати любов до Японії в своєму серці. А ще хотіти зробити нашу країну кращою. Те, що Кароліна виглядає як європейка – для нас не велика проблема. Вважаємо, що вона заслуговує на це місце. Зараз прийшов такий час, щоб підтримувати різноманіття культур у країні, – наголосила жінка.

Наразі журналісти «20 хвилин» домовляються з Асоціацією «Міс Японія» про інтерв’ю з Кароліною та її родиною. Тому слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

 

Читайте також:

Розписує гільзи та еко-торби, передає картини на аукціони: художниця з Тернополя допомагає ЗСУ

Іконописиця з Копичинець чекає чоловіка та сина з фронту і допомагає ЗСУ

«УПА очима східняка»: 76-річний кіноаматор з Луганщини знімає фільм на Тернопільщині

Як казки готують дітей до дорослого життя? Поспілкувалися з тернопільською письменницею

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Козін

    А нам всім в Тернополі і Україні яке до цього всього діло? Кругом вже про неї написали.
  • Мирон

    Крім багатих нікому не потрібні такі змагання нехай краще похвалитися своєю мудрістю
  • Nikolay Chmil

    Це і не дивно, у японців очі придушені, вони мабудь недобачають, повезло ж цій дівчині

keyboard_arrow_up