«Ніколи не копіюйте своїх конкурентів, а дійте нестандартно» , - ректор ТНЕУ

«Ніколи не копіюйте своїх конкурентів, а дійте нестандартно» , - ректор ТНЕУ

Завданням сучасного університету є не просто передача знань, а виховання мислячої людини та лідера, переконаний ректор ТНЕУ. А професійний успіхом керівника він вважає надійну команду, повагу до кожного особисто та вміння сприймати думки різних людей, вимогливість до себе і постійний саморозвиток.

Про життя та справи «20 хвилин» розмовляє з ректором Тернопільського національного економічного університету Андрієм Крисоватим

- Коли відкрили університет? Які особливості навчання у ньому?

- Історія ТНЕУ бере витоки ще з 1966 року, коли у Тернополі відкрили відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства. З відділення, у якому навчалося 75 студентів, вуз перетворився у знаний вищий навчальний заклад – Тернопільський національний економічний університет. Цьогоріч ми відзначали 50-річний ювілей ВНЗ. Адміністрація та професорсько-викладацький колектив докладає максимум зусиль, щоб формувати позитивний імідж українського вишу, створювати атмосферу, яка приваблює талановиту молодь з усіх куточків країни.

Відео дня

- У чому полягає специфіка Вашої роботи?

- Перш за все – це робота з людьми. У спілкуванні з колегами найскладніше знайти правильний підхід до кожного, не образити, допомогти реалізувати творчий та науковий потенціал. Вважаю, що завданням сучасного університету є не просто передання знань, а виховання мислячої людини, лідера. Також відбувається багато змін в освіті. Головним завданням для колективу у час таких трансформацій - зберегти обличчя університету.

- Яким має бути «ідеальний студент»?

- Ідеальним студентом є не той, хто тільки відмінно навчається. Він має бути спраглий до знань, вміти відстоювати свою думку, хотіти зробити те, що більшість вважає нереальним. Він повинен жити, творити, любити, знайти свій шлях у житті й використати усі можливості, які дає університет.

- Чим ВНЗ відрізняється від інших навчальних закладів?

- Ми ставимо собі за мету, щоб перш за все вирізнявся не університет, а наші студенти. ТНЕУ має своє обличчя - є фінансово сильним, науково привабливим, освітньо прогресивним. Наш успіх – це вміла стратегія з ефективним використанням ресурсів та запровадження новітніх технологій в освітній процес, а також використання зарубіжного досвіду університетів, які уже цей шлях пройшли.

- Чи важко було створювати колектив?

- Я пишаюся  командою ТНЕУ. Звісно, не завжди все відбувається гладко і вдало, але помилок не робить лише той, хто не робить нічого. Можу впевнено сказати, що мої колеги – це перш за все люди, які мають гідність, є високопрофесійними менеджерами та прогресивними науковцями.

- Яким бачите заклад у майбутньому?

- Я бачу наш університет прогресивним освітнім центром, колектив якого може подолати всі труднощі, є сильним і незалежним, у якого досить таланту і натхнення здійснити задумане. Впевнений, що вищий навчальний заклад зберігатиме свої високі позиції як на національному, так і міжнародному рівні, а основне – виправдовуватиме довіру наших студентів.

 - Чи допомагає Вам сім’я у веденні справи?

- Родина є надійною підтримкою та опорою для кожної людини. Моя сім’я – моя фортеця. Повернувшись додому після напруженого робочого дня, відчуваєш особливий затишок і комфорт. Намагаюся проблеми на роботі не приносити у дім, однак знаю, що дружина підтримає у будь-якій ситуації. Мої діти та онуки – це моя радість та гордість. Та найбільше прислухаюся до поради батька, який є для мене не лише добрим другом, а й конструктивним критиком. Рідні люди є найбільшим даром, який нам дає життя.

- Яка ваша формула успіху?

- Професійний успіх керівника – це надійна команда, повага до кожного особисто та вміння сприймати думки різних людей, вимогливість до себе і постійний саморозвиток. Також управлінець повинен пам’ятати, що влада – не привілей, а велика відповідальність. Інколи необхідно робити непопулярні кроки заради успіху справи, мати власну тверду позицію і власне бачення ситуації. Можу побажати усім: ніколи не копіюйте своїх конкурентів, а дійте нестандартно.
 
ДОВІДКА «RIA ПЛЮС»

  • Андрій Крисоватий народився 23 грудня 1965 р. у с. Кошляки Підволочиського району Тернопільської області
  • Сімейний стан - одружений
  • Освіта - 1983 році вступив до Тернопільського фінансово-економічного інституту. У 1984 році був призваний до лав Збройних Сил у Прикарпатському військовому окрузі. Відновив навчання за спеціальністю «Ревізія і контроль» у ТФЕІ, який закінчив у 1989 році з відзнакою.
  • Хобі - колекціонування пам’ятних монет, подорожі.
  • Контактний номер (робочий): (0352) 47-50-51, [email protected]
  • Тернополяни визнали ТНЕУ кращим навчальним закладом у щорічному конкурсі «Народний Бренд 2016».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up