“Після смерті сина, вирішив допомагати іншим синам”, - Володимир Голоднюк розповів про волонтерство

“Після смерті сина, вирішив допомагати іншим синам”, - Володимир Голоднюк розповів про волонтерство

5 грудня - Весвітній день волонтерів. Яких обрисів набув волонтерський рух в Україні за роки Майдану і війни, що спонукає людей займатися волонтерством і чим цінна така робота? 

- Я ніколи не задумувався над тим, щоб волонтерити, - розповідає Володимир Голоднюк. - Для того, щоб стати волонтером, насамперед має бути готове серце. Людина повинна перегоріти, зрозуміти важливість допомоги фронту.

Пан Голоднюк розповідає, що був розчавлений після смерті сина. І тоді зрозумів, що буде допомагати бійцям на фронті. Сам Володимир також учасник Євромайдану, кілька разів був у Києві, зокрема, під час протистоянь 19–20 лютого 2014 року. Приїздив на Майдан, щоб підтримати сина Устима. 19 лютого 2014 року приїхав, щоб помінятися місцями, але Устим не погодився, і Володимир залишився з ним. Востаннє розмовляв з ним по телефону о 9 год 25 хв. Дізнався, що хлопець біля Жовтневого палацу, а сам у той час був на барикаді на вулиці Інститутській під мостом, побіг до нього... Але зустрітися не судилось. Знайшов його вже мертвим у готелі «Україна».

 - Я був керівником оборонної роботи Збаразької РДА, - розповідає пан Голоднюк. - І тодішній голова районної держадміністрації, Юрій Горайський, розумів, що мені потрібно відволіктись після смерті сина. Та запропонував мені стати волонтером, кажучи, що фронту необхідна допомога. І отак помаленько я захопився цією справою. Бо, як кажуть, хороші справи затягують.

Відео дня

Волонтерство - це стиль життя

 - Зараз для мене волонтерство - це не хобі, а стиль життя, - продовжує пан Голоднюк. - Наші хлопці потребують допомоги, і найбільша нагорода для мене - це щасливі очі, тих кому ти допоміг.

Чоловік зазначає, волонтерство вимагає моральної стійкості та витривалості духу.

 - Рано чи пізно кожен волонтер, навіть який дуже натхненно допомагає іншим, - перегорає, - вважає волонтер. - І це стається через буденні проблеми, сімейні справи, через те, що не заробляє грошей чи не приділяє достатньої уваги власній сім’ї. Реальними волонтерами залишають одиниці.

Волонтер розповідає, що саме завдяки підтримці та розумінню рідних він продовжує допомагати іншим.

На фронті завжди будуть потрібні теплі серця

Волонтерство після Майдану та початку АТО (ООС) стало новим соціальним явищем, зазначає пан Голоднюк.

 - Волонтерство буде потрібне завжди, але воно трансформується, - пояснює Володимир Голоднюк. - Наприклад, раніше був потрібен одяг, а зараз у цьому потреби немає. Але все ж є речі яких не вистачає.

 - На фронті завжди будуть потрібні теплі серця та щира посмішка, яку ми привозимо їм сьогодні, - каже пан Голоднюк. - Головне потрібно показувати, що армія і тил - єдині.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Герасимчук Ростислав

    Дякую Вам!
  • Viktor Tsymbaljuk

    Уклін Вам!
  • Viktor Tsymbaljuk

    Багато я почув про пана Володимира від капеланів з яким натхненням і бажанням він це робить !
  • Діма Андрущенко

    поясніть як Ви батько юридична освіт мент могли відправини неповнолітнього сина на Майдан це кримінал.

    Герасимчук Ростислав reply Діма Андрущенко

    Ти притомний взагалі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up